Ο Τούρκος πρωθυπουργός απειλεί με νέο '22 τους «κουρσάρους» του Αιγαίου

Ο Τούρκος πρωθυπουργός απειλεί με νέο '22 τους «κουρσάρους» του Αιγαίου

«Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός

yildirim31
Συνεχείς και αυξανόμενες αποδεικνύονται οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς μετά την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Αγιά Σοφιά και την άκρως προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που αμφισβήτησε εκ νέου την ελληνική κυριαρχία στα Ίμια, τη σκυτάλη πήρε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, απειλώντας με νέο '22 τους «κουρσάρους» του Αιγαίου.

Ο Γιλντιρίμ θέλησε να στείλει προειδοποίηση προς κάθε ενδιαφερόμενο, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη Μικρασιατική καταστροφή και την αποφράδα εκείνη μέρα της σφαγής χιλιάδων Ελλήνων, που συνοδεύτηκε από την πυρκαγιά της Σμύρνης στις 9 Σεπτεμβρίου του μαρτυρικού 1922.

Χαρακτηριστικά δήλωσε:
«Απευθύνομαι σε αυτούς κυρίως που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας και βεβαίως να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου. Ομως, η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα σας πει ευχαριστώ υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές. Δεν θα ανεχτούμε ποτέ κύκλους που παραβιάζουν τα δικαιώματά μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Να μην βγάλουν από το μυαλό τους, την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922, όσοι κάνουν ζωή κουρσάρου στα νερά του Αιγαίου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης