Καμμένος: Η Τουρκία δεν πρέπει να ξεχνά ότι ηττήθηκε το 1821

kam_top1

«Φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός Άμυνας από την Αρμενία

Ένα ακόμη μήνυμα προς την Τουρκία και ειδικότερα στον ηγέτη της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλησε να στείλει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αρμενία.

Ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε ότι η Τουρκία με τις ενέργειές της απομακρύνεται από την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι οι γείτονες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι την εποχή που επικαλούνται, γνώρισαν την ήττα από τον ελληνικό λαό, στην Επανάσταση του 1821.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Αρμενία, επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec 2018». Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας Vigen Sargsyan.

Στις δηλώσεις του υποστήριξε:
«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι και πάλι στο Ερεβάν. Επισκέφθηκα τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec» και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Η έκθεση εξελίσσεται σε σημαντικό γεγονός στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας με μεγάλη προοπτική. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές αυτής της επιτυχούς έκθεσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο Ερεβάν είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον ομόλογό μου κ. Vigen Sargsyan. Είχαμε μια ευρεία και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και σχετικά με τις προκλήσεις ασφαλείας και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η Ελλάδα και η Αρμενία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μαζί. Έχουμε κοινές αξίες, κοινή ιστορία, κοινά θύματα των δύο μεγάλων γενοκτονιών, του αρμενικού λαού και του ποντιακού ελληνισμού.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν ήδη επιτύχει ένα υψηλό επίπεδο συνεργασίας σε πάρα πολλούς τομείς με σημαντικές δραστηριότητες, μια συνεργασία η οποία χαρακτηρίζεται κυρίως από υψηλή ποιοτική διάσταση που επιτυγχάνεται μέσω συμπράξεων σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Τόσο η Αρμενία, όσο και η Ελλάδα, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις ασφαλείας και απειλές οι οποίες απαιτούν όχι μόνο μια ολοκληρωμένη προσέγγιση και κατανόηση, αλλά ταυτόχρονα και μια ισχυρή πολιτική αποφασιστικότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Αισθάνομαι χαρά και τιμή κάθε φορά που επισκέπτομαι την Αρμενία. Αισθάνομαι ότι είμαι σε αδελφική χώρα. Οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας και οι κοινές αξίες που μοιραζόμαστε αποτελούν έναν ισχυρό δεσμό που ενώνει τους λαούς μας και μια πολύτιμη κληρονομιά για την οποία μπορούμε και οι δύο λαοί να είμαστε υπερήφανοι.

Οι δεσμοί μεταξύ των λαών μας είναι πολύ βαθιά ριζωμένοι στο χρόνο. Είναι ακριβώς αυτοί οι ιστορικοί και παραδοσιακοί δεσμοί που μας φέρνουν πιο κοντά.

Οι μακρόχρονοι αυτοί ιστορικοί δεσμοί σφυρηλατήθηκαν σε περιόδους που τα έθνη μας υπέστησαν διωγμούς.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως την ασφάλεια και των δύο χωρών μας εγγυάται το υψηλό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεών μας και η αποτελεσματικότητά τους, η οποία αυξάνεται ακόμη περισσότερο μέσω της διεθνούς συνεργασίας, όπως ακριβώς αυτή που έχουν αναπτύξει οι δύο φίλες χώρες μας.

Ενημερώθηκα από τον Εξοχότατο κ. Υπουργό για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και επιθυμία μας είναι πολύ σύντομα να βρεθεί μία ειρηνική λύση με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε:

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι γείτονες ότι η Ελλάδα και η Αρμενία θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ζούμε ειρηνικά, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το διεθνές δίκαιο.

Ευχή μας είναι η Τουρκία να γίνει ευρωπαϊκή χώρα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ευχή μας είναι να δούμε την Τουρκία να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη, αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της - και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας - ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ (122)

χα

α ρε εμενα ο παπουσ μου ηταν πολη ψυλοσ εφτανε μεχρι τα συνεφα αληθεια μηποσ επιανε κατι μαλακα ναι που το ξερησ χα ητανε του παπου μου τα αρχηδια

dias

Ο θειος μου ειναι αστυνομικος και θα δεις τι θα παθεις !! -Ο δικος μου ειναι πυροσβεστης που ειναι ανωτερος - Ο δικος μου ρε ειναι στρατιωτης και εχει μπιστολι και ειναι ανωτερος και θα τον πιασει τον θειο σου και θα δεις τι θα παθει!! Α ρε Καμμενε μας θυμισες το νηπιαγωγειο

Υπάλληλος από τα Lidl

Καθρεφτάκι!

frdrtr

Ηττήθηκε η Τουρκία το 1821 λέει ο άλλος... Κύριε Καμμένε: 1) το 1821 δεν ηττήθηκε η Τουρκία, αλλά η Οθωμανική αυτοκρατορία που είναι διαφορετικό από τη σημερινή Τουρκία που ιδρύθηκε με τον Αττατούρκ. 2) Η Οθωμανική αυτοκρατορία όντως λοιπόν ηττήθηκε. Αλλά από μας μόνο προσωρινά. Γιατί τα τομάρια οι πολιτικοί του τότε φυλάκισαν τους αγωνιστές του 21 και ουσιαστικά η επανάσταση τελείωσε με τον Ιμπραήμ, και μόνο όταν οι Μεγάλες δυνάμεις συνέτριψαν το στόλο των Οθωμανών στο Ναυαρίνο δημιουργήθηκε Ελληνικό κράτος. Κατά τα άλλα όταν τα πιτσιρίκια στο Σύνταγμα λένε ότι την 25η Μαρτίου είπε ο Μεταξάς το ΟΧΙ στους Τούρκους ενοχλείστε.

Sam

Γνωστόν τοις πάσης οτι ήταν η Ναυμαχία του Ναυαρίνου και κατα συνέπεια οι μεγάλες δυνάμεις που 'επεξαν καθοριστικό ρόλο στην εκδιώξη των Τούρκων απο την Ελλάδα. Οι Έλληνες έιχαν επιδοθεί στο προσφιλές σπορ της αλληλοεξόντωσης πανω-κατω απο το κανάλι και η υπόθεση έιχε χαθει προ πολλου. Δυστυχώςη ιστορία επαναλαμβάνεται και με το παραμικρό τρέχουμε να κλαφτούμε και να σωθούμε απο Αμερική, Ευρώπη, ΝΑΤΟ κλπ Και τους σκυλοβρίζουμε και απο πάνω με πρωτο και κύριο τον Καμμένο και τα Συριζοπαλήκαρα.

Θεσσαλονίκη Μακεδονία

Και για να μην ξεχνιόμαστε : σαν σήμερα ξεκινάει η σφαγή της Χίου με θύμα τα άοπλα γυναικόπαιδα . Διήρκησε ένα ολόκληρο μήνα. Και όσοι γλύτωσαν από τις πολλές χιλιάδες των σφαγμένων , πουλήθηκαν ως σκλάβοι και υπολογίζονται σε άλλες 40.000 . Αυτοί είναι οι Τούρκοι και ας νομίζουν κάποιοι ότι άλλαξαν . Ας ρωτήσουν καλύτερα τους Κούρδους του Αφρίν.

Ιωαννης Β

Φαντασου να εισαι συγγενης των 2 απηχθεντων στρατιωτικών και να βλέπεις τον υπουργο αμυνας να τσιγκλάει τους Τουρκους και μαλιστα σε επιπεδο παιδιου Δημοτικου .

Αρετή

Άλλο το 1821 κι άλλο το 2018 κύριε καμμένε! Δεν υπάρχουν σήμερα Κολοκοτρώνηδες!!! Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις;

Elli

Αφήστε το 1821 Κε Καμμένε. Το 1821 υπήρχαν στο τιμόνι της Ελλάδας αληθινοί πατριώτες που δρούσαν υπέρ των Ελλήνων και της ανεξαρτησίας του ελληνικού έθνους.Οι ηγέτες αυτοί ήταν έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους για την πατρίδα..Τώρα το 2018 τι γίνεται..να σας πω..Υπάρχουν πολιτικοί που υποστηρίζουν περισσότερο τα ξένα συμφέροντα απο αυτά των Ελλήνων.Βλέπε Σκόπια που θέλει ο συνεταίρος σας άρον τον άρον να ξεπουλήσει τα ιερά και τα όσια της Μακεδονίας..Αν ήσασταν αληθινός πατριώτης Κε Καμμένε θα τη ρίχνατε αυτή την κυβέρνηση.Όχι να κάθεστε και να τους ακούτε να λένε πως έχουν κι αυτοί δικαίωμα στο όνομα και όλα αυτά πηγαίνοντας κόντρα στον ελληνικό λαό και μην υπολογίζοντας τον.Γιατί ακόμα κι αν δεν το περάσουν τελικά με αυτές τις διαπραγματεύσεις το όνομα έχει ήδη ξεπουληθεί.Όσο για τα ελκηνοτουρκικά κι εκεί τα κάνατε μαντάρα..δεν υπήρχε σχέδιο..δεν υπήρχαν σωστά αντανακλαστικά και τα δικά σας λεγόμενα έρχονται σε αντίθεση με των συνεταίρων σας.Ένα αλαλούμ..οπότε αν θέλετε έστω και την ύστατη στιγμή να δείξετε τον πατριωτισμό σας ρίξτε την κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές άμεσα!Αυτή θα είναι μια αληθινά πατριωτική κίνηση απο το κόμμα σας για να μπορέσετε να σταθείτε έστω και ύστατα στο ύψος των περιστάσεων.

john

Καλά κουκούτσι απο μυαλό.!

πακιστανός λιασμένος επιχειρηματίας

εσενα τι σε νοιαζει θα παλευσεις λιγο τον << λιασμενο >> και μετα θα τον απολαυσεις σκληρο οθωμανικο εφ ορου ζωης

dhmhtrhs

o εξυπνος ανθρωπος αλλαζει γνωμη ο ανοητος ποτε,,,,,,

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης