Απίστευτη δήλωση Κατσίκη: Να ανταλλάξουμε τους δύο Έλληνες με τους οκτώ Τούρκους

Απίστευτη δήλωση Κατσίκη: Να ανταλλάξουμε τους δύο Έλληνες με τους οκτώ Τούρκους

Αντιδράσεις από ΝΔ, Δημήτρη Καμμένο, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

katsikis-konstadinos-anel-700x400
Να βρεθεί τρόπος ώστε να παρακαμφθεί η Δικαιοσύνη, και η Αθήνα να ανταλλάξει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς με τους οκτώ Τούρκους πρότεινε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν.

«Από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, από την άλλη δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δυο χώρες την ελληνική Δικαιοσύνη και να βρούμε συμφωνία ανταλλαγής», τόνισε.

«Αν αποφασίσουν οι ηγεσίες των δυο χωρών ότι μπορούν να παρακάμψουν την ελληνική και την τουρκική Δικαιοσύνη και να προβούν σε μια τέτοια ανταλλαγή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να τελειώσει το θέμα», δήλωσε δε ο κ. Κατσίκης.

Όταν ρωτήθηκε αν το ενδεχόμενο ανταλλαγής το έχει συζητήσει με τον πρόεδρο του κόμματός του, Πάνο Καμμένο, είπε: «Δεν το έχω συζητήσει με τον υπουργό Άμυνας, Όταν όμως θέτει θέμα ομηρίας, τι σημαίνει όμηρος; Ότι θέλω ανταλλαγή».





Κλείσιμο


«Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μια υποθετική ερώτηση»

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο κ. Κατσίκης προσπάθησε να τα μαζέψει, διευκρινίζοντας ότι δεν πρότεινε και δεν στηρίζει την ανταλλαγή. «Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μια υποθετική ερώτηση», ανέφερε, λέγοντας ότι τέτοιες ενέργειες δεν νοούνται σε κράτος δικαίου.

«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση», ήταν η διευκρινιστική δήλωση του κ. Κατσίκη.

Δημήτρης Καμμένος: Να ζητήσει συγγνώμη ο Κατσίκης για τα περί «ανταλλαγής» των δύο στρατιωτικών


Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου στην πρόταση που διατύπωσε ο έτερος βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης για «ανταλλαγή» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη μια ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το 2016.

Αφού ξεκαθάρισε ότι τα όσα είπε ο κ. Κατσίκης είναι προσωπική του άποψη, στη συνέχεια τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών.

«Είναι προσωπική η άποψη του κ. Κατσίκη. Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών, που είναι σαν να τους λέει ότι τα παιδιά τους είναι προϊόν ανταλλαγής… Δεν είναι προϊόν ανταλλαγής οι δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται παράνομα από το καθεστώς» επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσίκης επανήλθε για το θέμα στο ίδιο ραδιόφωνο για να εξηγήσει ότι τα όσα ειπε το πρωί της Τετάρτης είναι «προσωπική άποψη». Αναφέρθηκα σε ένα υποθετικό και μόνο σενάριο, βάσει του οποίου αναρωτήθηκα εάν θα μπορούσαμε υπό την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα με τη δικαιοσύνη να εξετάσουμε το ενδεχόμενο ανταλλαγής, εφόσον έχει περισσότερα οφέλη από ό,τι κόστος για τη χώρα» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι τη Δικαιοσύνη και εκφράζω προσωπική άποψη, ούτε του προέδρου μου, ούτε του κόμματός μου» κατέληξε.

Νέα Δημοκρατία: Εκθέτει την Ελλάδα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών θεμελιώδης αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της Κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η Κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων Στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου».

Ποτάμι

Δείτε το tweet του Σταύρου Θεοδωράκη Χρηστίδης για δηλώσεις Κατσίκη: Παίζει το παιχνίδι του Ερντογάν -Τι λέει η κυβέρνηση;

Για «αδιανόητη και απαράδεκτη σπουδή» του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Κατσίκη, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του περί ανταλλαγής των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Ο κ. Χρηστίδης καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί, για το αν συμφωνεί ή όχι με τον βουλευτή.

«Αδιανόητη και απαράδεκτη η σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Συμφωνεί, άραγε, η Κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσικη; Οφείλει να τοποθετηθεί», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter o κ.Χρηστίδης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης