Θύελλα αντιδράσεων για τον διορισμό φίλων στο Δημόσιο

dragasakis-foto-themas

Πού διορίστηκαν 39 από τα 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έστησαν ξέφρενο πάρτυ συγγενών και φίλων το οποίο πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι

Μία από τις κορυφαίες διακηρύξεις της κυβέρνησης, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ήταν πως το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει διαζύγιο από το κράτος. Δυόμισι χρόνια μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχει πάρει διαζύγιο από το κράτος, αλλά αντιθέτως μέρα με τη μέρα ο κατάλογος των κομματικών στελεχών που διορίζονται στο Δημόσιο και απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς διαρκώς μεγαλώνει. Από τα 151 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που εξελέγησαν τον Οκτώβριο του 2016 τα 39 μισθοδοντούνται από το κράτος με χρήματα των φορολογούμενων και ο διορισμός τους έγινε με υπογραφή υπουργού και χωρίς καμία διαδικασία αξιολόγησης. Η τακτική των διορισμών «κολλητών, συγγενών και φίλων» φαίνεται μάλιστα πως έχει αρχίσει και προκαλεί τη δυσφορία του κουαρτέτου που ελέγχει τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, με αποτέλεσμα μόλις την περασμένη εβδομάδα οι Βρυξέλλες να διαμηνύσουν στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να εκλείψει το φαινόμενο να διορίζουν οι υπουργοί τους φίλους τους.

Το «ΘΕΜΑ» ανέτρεξε σε όλες τις διαθέσιμες επίσημες πηγές και εντόπισε τα 39 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που απασχολούνται σήμερα στο Δημόσιο με υπογραφή υπουργού και χωρίς καμία διαγωνιστική διαδικασία. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν και στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις τελευταίες εκλογές. Και αφού απέτυχαν να εκλεγούν, οι σύντροφοί τους στην κυβέρνηση τους προσέλαβαν στα υπουργεία τους ή σε εποπτευόμενους φορείς, προσφέροντάς τους έναν μισθό σχεδόν εφάμιλλο της βουλευτικής αποζημίωσης. Τα μέλη αυτά είναι:

■ Κυριάκος Δημάγγελος (συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη).
■ Κατερίνα Κνήτου (μέλος του Δ.Σ. του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών).
■ Τζούλιος Συναδινός (γενικός γραμματέας Αθλητισμού).
■ Μαρία Βαμβουρέλλη (ειδική σύμβουλος του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού).
■ Λευτέρης Κρέτσος (γενικός γραμματέας Ενημέρωσης του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής).
■ Πέτρος Καλκανδής (αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής).
■ Θεόφραστος Βαμβουρέλλης (αδελφός της Μαρίας, συμβούλου του υπουργού Υγείας, διορίστηκε σύμβουλος στα ΕΛ.ΠΕ.).
■ Χρήστος Στάικος (πρόεδρος της Enterprise Greece - Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου. Παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα για να πολιτευτεί στις προσεχείς εκλογές).
■ Γιώργος Μπαλάφας (διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα).
■ Κώστας Κάβουρας (ειδικός σύμβουλος της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου).
■ Στάθης Στασινός (μέλος της Επιτροπής Προμηθειών του υπουργείου Οικονομικών).
■ Παναγιώτης Σκούτας (διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά).
■ Κούδας Σακελαρίου (διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη).
■ Κώστας Πουλάκης (γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών).
■ Διονύσης Τεμπονέρας (σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, από την περασμένη εβδομάδα αναβαθμίστηκε σε γενικό γραμματέα του υπουργείου).
■ Παναγιώτης Ροδάκης (ειδικός συνεργάτης των ΕΛ.ΠΕ.).
■ Μιχάλης Ψαλτάκος (μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ).
■ Ελευθερία Χατζηγεωργίου (διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Επικρατείας Δ. Τζανακόπουλου. Η μητέρα της διορίστηκε επίσης στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη).
■ Γιάννης Μπασκόζος (γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας).
■ Πέτη Πέρκα (γενική γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, σύζυγος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα. Παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα για να πολιτευτεί στις προσεχείς εκλογές).
■ Μάρκος Μπασιούκας (υποδιοικητής Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης).
■ Τάσος Πολιτίδης (μετακλητός υπάλληλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή).
■ Χρήστος Φωτιάδης (σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύντροφος της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου).
■ Κώστας Αμπατζάς (πρόεδρος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης).
■ Γιάννης Βουλγαράκης (υπηρετεί ως ειδικός συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης).
■ Ρία Καλφακάκου (διευθύνουσα σύμβουλος της Εγνατίας Οδού ως την περασμένη εβδομάδα).
■ Θέμης Κοτσιφάκης (διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υφυπουργού Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκη).
■ Κυριακή Μάλαμα (μέλος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αδελφή του τραγουδοποιού Σωκράτη Μάλαμα).
■ Χρήστος Ρώσσιος (πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης).
■ Ιφιγένεια Καμτσίδου (πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, σύζυγος του πρώην υπουργού και βουλευτή Νίκου Παρασκευόπουλου).
■ Μαρίκα Φραγκάκη (μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας).
■ Αγγελίνα Χατζοπούλου (επιστημονική συνεργάτιδα του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή).
■ Ελένη Συμεωνίδου (συνεργάτιδα του προέδρου του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Πάτρας).
■ Καίτη Κυλάκου (μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ).
■ Ηρώ Ζαβογιάννη (διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη).
■ Στέλιος Παππάς (πρόεδρος του ΟΑΣΘ, πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής).
■ Δανάη Κολτσίδα (ειδική σύμβουλος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη).
■ Μαρία Τολάκη (διευθύντρια Υγείας και Ασφάλειας της ΔΕΗ, σύζυγος του προέδρου της ΔΕΗ Εμμ. Παναγιωτάκη).
■ Ξανθή Παπαδοπούλου (συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, μητέρα του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου.


Επιδημία
Εκτός των κομματικών στελεχών, επιδημία διορισμών στο Δημόσιο παρατηρείται τους τελευταίους μήνες για συγγενείς και φίλους υπουργών και κυβερνητικών στελεχών. Ανάμεσά τους, η σύζυγος του Γιώργου Τσίπρα (εξαδέλφου του πρωθυπουργού), Αθανασία Ψαρουδάκη, ο αδελφός του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, η σύζυγός του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ελένη.

Ακόμη, η σύντροφος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, Κωνσταντίνα Κιντώνη. Ο ανιψιός της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, Στέφανος Σίσκος, η κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλου, Ελένη.


ΝΔ: Έστησαν πάρτυ συγγενών και φίλων που πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι
Ανακοίνωση για το δημοσίευμα από το Πρώτο ΘΕΜΑ εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «άλωση του κράτους» και «ξέφρενο πάρτυ συγγενών και φίλων το οποίο πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι».

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Μόλις χθες, η Νέα Δημοκρατία, δια του αρμοδίου Τομεάρχη της Γ. Γεωργαντά απάντησε με στοιχεία στην κ. Ολγα Γεροβασίλη η οποία με ωμά ψέματα αποπειράθηκε να διαψεύσει αυτό που είναι πλέον γνωστό σε όλους: την άλωση του κράτους από συγγενείς και φίλους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σήμερα ένα νέο δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" όχι μόνο επιβεβαιώνει τις καταγγελίες της Ν.Δ., αλλά αποκαλύπτει επιπλέον ότι τα 2/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ μισθοδοτούνται από το κράτος.

Έτσι προφανώς εννοεί η κυβέρνηση την τάχα “αποκοματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης”. Καταλύοντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και στήνοντας στο Δημόσιο ένα ξέφρενο πάρτυ συγγενών και φίλων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το οποίο πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι».


Γεροβασίλη: Ανόητη η ανακοίνωση της ΝΔ
Από την πλευρά της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη αρκέστηκε μόνο να χαρακτηρίσει «ανόητη» την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή της στο Twitter στην οποία έγραψε: Στην επόμενη κυβέρνηση, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στα γραφεία βουλευτών και υπουργών μετά τις εκλογές του 2019 υποσχόμαστε στην ΝΔ οτι θα πάρουμε συνεργάτες με αντικειμενικά κριτήρια απο το μητρώο στελεχών του κ. Μητσοτάκη. Ας σταματήσουν τις ανόητες ανακοινώσεις

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Ελενη

Έχουν διορίσει και τα βαφτιστηρια Πρώτη φορα Αριστερά

Πάνος

Παλιό το κόλπο των κομμουνιστών, ο Στάλιν έβαζε τα άτομα της πολιτικής γραμματείας να συνυπογράφουν τα εκατομμύρια των εκτελέσεων αφ ενός και αφ ετέρου τους γέμιζε πλούτη και αξιώματα. Για τα λεφτά τα έκαναν τότε, για τα λεφτά τα κάνουν όλα και σήμερα οι αλήτες...

Νικος Ξηρος

Αντε ας πούμε οτι αυτοί είναι κομούνια και το κάνουν όπως ο Στάλιν..οι προηγούμενοι τι ήταν, πάλι κομούνια ??

μ.πασοκ

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΟ.

τακησ

ψωμολυσσασμενα συντροφια για καπιταλιστικα ευρω που ουτε στανη δεν ειναι ικανοι να διοικησουν

αλητες πολιτικοι μας καταστρεψατε

κανουν οτι εκαναν τα καθαρματα της ΝΔ και οι κλεφταραδες του ΠΑΣΟΚ......

ΕΤΣΙ

όλα αυτά τα κατακάθια έκαναν το ίδιο! Διόριζαν τους ημέτερους σε ¨ειδικές¨θέσεις (ασχέτως προσόντων) και με διάφορες νομοθετικές ¨ρυθμίσεις¨τακτοποιούσαν οριστικά τα δικά τους παιδιά! Τούτοι οι ελεεινοί συνεχίζουν αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι, που γέμισαν το Δημόσιο με ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΥΣ αλλά κομματικά πιστούς! Εμετικές καταστάσεις ξεφτυλισμένων υπανθρώπων!

Μια

απο τα ιδια...σωτηρια αγνοειτε..........

ΑΧ

Άλλος έχει το όνομα του ψεύτη και άλλος την χάρη! Το δημοσίευμα αλλά και η ανακοίνωση της ΝΔ βρίθουν ψεμάτων. Άλλωστε αποδεδειγμένα η ΝΔ εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Οι θέσεις αυτές που αναφέρετε είναι θέσεις πρόσκαιρες και όχι μόνιμες, που βοηθούν το κυβερνητικό έργο και πάντα στελεχώνονται από έμπιστα κομματικά πρόσωπα. Είναι πρόσωπα παρά του υπουργού καθ΄όλα νόμιμα. Δεν είναι διορισμοί! Ξέρετε εσείς από διορισμούς άλλωστε, αυτό το κομματικό κράτος δικό σας κατασκεύασμα είναι. Έλεος με τα ψέμματα!

kyriakos

Αυτοί είναι αυτοί που είναι και δεν αλλάζουν διότι είναι αριστεροί. Αλλά ποιος έχει σεβασμό για ένα λαό διεφθαρμένων και παρακμιακων στοκων; Όταν η ατιμία γίνεται δεύτερη φύση, ή πορεία είναι προδιαγεγραμμένη. Άχρηστοι άνθρωποι, ανάξιοι και χωρίς ηθική πυξίδα.

@kyriakos

Μωρέ δεν έμεινε πρώην..νύν και επόμενη/ος γκόμενος-γκόμενα τσυριζάκια εκτός από τους μπατζανάκηδες και κουνιάδους-γαμπρούς-ξαδέλφους τους, που να μην διορισθούν στο Δημόσιο....

ΕΤΣΙ

Μα μονο στο σαπιο δημοσιο μπορουν να βολευτουν οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ποιος να τους παρει στον ιδιωτικο τομεα στη πραγματικη εργασια;

ΣΥΜΜΟΡΙΑ

Οσο ανίκανοι είναι στη διακυβέρνηση της χώρας, στη διαχείριση της καθημερινότητας, στην επίλυση των συνηθισμένων προβλημάτων ακόμη και στη διαχείριση της πιο απλής κρίσης, τόσο ικανοί αποδείχτηκαν στο βόλεμα φίλων, συγγενών, εραστών, συντρόφων και αγράμματων κηφήνων με μοναδικό προσόν την κομματική προϋπηρεσία. Αλλωστε αυτό μαζί με τη διαπλοκή και την προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ και της δικαιοσύνης είναι οι νομαδικές τους ασχολίες. Τα υπόλοιπα τα έχουν αναθέσει στις "συλλογικότητες" και τους ρουβίκωνες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

57382282_2215446515438140_2618075221688582144_n

«Το ψηφοδέλτιο δε βγήκε ούτε από κομματικούς μηχανισμούς, ούτε από αρχηγικά χρίσματα, αλλά από τη βούληση ανθρώπων να συμμετέχουν στη μάχη που πρέπει να δοθεί για τη χώρα και το λαό μας» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

32
w21-16284620998198

«Η φιλία και η καλή γειτονία έχουν μία βασική προϋπόθεση: τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους»  είπε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

19