Πολιτικό Συμβούλιο: Κριτική στον Θεοδωράκη για το ραντεβού με τον Τσίπρα

Πολιτικό Συμβούλιο: Κριτική στον Θεοδωράκη για το ραντεβού με τον Τσίπρα

Επιμένει στη διαφωνία του στην εκλογή οργάνων ο πρόεδρος του Ποταμιού - Δύο σενάρια από Γεννηματά

Κακώς γίνεται η συνάντηση, είπαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο πρέοδρος του Ποταμιού απέρριψε την κριτική, επιμένοντας στις θέσεις του.

Επί της συνεδριακής ατζέντας η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε δύο σενάρια για τη συγκρότηση των οργάνων. Το πρώτο προβλέπει εκλογή με ρήτρα εκπροσώπησης 5%- 7% για κάθε συνιστώσα και το δεύτερο ομόφωνη συνθετική απόφαση για μεταβατική Κεντρική Επιτροπή.

Το θέμα θα εξεταστεί σε σύσκεψη των επιτελών των έξι πολιτικών που αποτελούν το πολιτικό συμβούλιο. Ο κ. Θεοδωράκης διαφωνεί και σε αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας ότι δε θα πρέπει να υπάρξει εκλογή. 

Αντίθετα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως «στο δίλημμα εκλεγμένα ή διορισμένα όργανα απαντώ ευθέως εκλεγμένα».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος πρότεινε εκλογή, αλλά με προσυμφωνημένα ποσοστά για το κάθε κόμμα που συμμετέχει στο νέο φορέα. 

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι ο διευθυντής του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστας Μπεκίρης, επικοινώνησε με τον Μανώλη Όθωνα και τον ενημέρωσε ότι ο πρόεδος της ΝΔ θα μιλήσει στο συνέδριο του νέου φορέα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει κατευθείαν από το αεροδρόμιο, καθώς θα επιστρέφει από τις ΗΠΑ, στο ΣΕΦ.   

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papbros0

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και τάχθηκε υπέρ των χειρισμών της Φώφης Γεννηματά - Έρχεται έτσι σε πλήρη αντίθεση με τον αδερφό του, πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει ότι η Συμφωνία είναι θετική

8