Κοντονής: Ελπίζω ορισμένοι εμπλεκόμενοι να αποδείξουν την αθωότητά τους!

Κοντονής: Ελπίζω ορισμένοι εμπλεκόμενοι να αποδείξουν την αθωότητά τους!

«Κατάργησε» από το βήμα της Βουλής το τεκμήριο της αθωότητας και αναστρέφει τη νομική διαδικασία που ισχύει σε κάθε ευνομούμενη χώρα - Το είχε αναφέρει και ο υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς και αναγκάσθηκε στη συνέχεια να ανασκευάσει

Κοντονής: Ελπίζω ορισμένοι εμπλεκόμενοι να αποδείξουν την αθωότητά τους!
Σε απίστευτο θεσμικό ατόπημα υπέπεσε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, λέγοντας πως «ελπίζω ορισμένοι εμπλεκόμενοι, αν όχι όλοι, να αποδείξουν την αθωότητά τους». Ανάλογη δήλωση είχε πραγματοποιήσει και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ωστόσο ανασκεύασε.

Σύμφωνα με τη νομική διαδικασία, οι κατήγοροι οφείλουν να αποδείξουν την ενοχή των εμπλεκομένων και όχι οι τελευταίο να την αθωότητά τους, καθώς σε όλες τις πολιτισμένες ευνομούμενες χώρες, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Ο κ. Κοντονής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό
Αντώνη Σαμαρά
Κλείσιμο
εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής
, με αφορμή την ομιλία του πρώτου για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis και τις απειλές του για ειδικό δικαστήριο κατά του
Αλέξη Τσίπρα.

«Ορισμένα πράγματα ξεπερνάνε κάθε όριο. Απέναντι σε μία εκλεγμένη κυβέρνηση, να ταυτίζεται με τον Κόλλια και το καθεστώς της 21ης Απριλίου. Είναι ύβρις, όχι μόνο απέναντι σε αυτή την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά και στους χιλιάδες αγωνιστές της αριστεράς που στο καθεστώς της 21ης Απριλίου, ο Κόλλιας και ο βασιλιάς άνοιξαν τα κολαστήρια της χούντας, τους τόπους εξορίας και το ΕΑΤ ΕΣΑ για να βασανίζονται! Και είναι και διπλή ύβρις απέναντι σε εκείνους τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, που σήμερα βρίσκονται εδώ στα έδρανα της αριστεράς και δώσανε αγώνα για τη δημοκρατία και την ελευθερία! Είναι ύβρις! 

Είναι πρόβλημα για την ίδια τη διαδικασία, αλλά και για τους ισχυρισμούς που εδώ παρουσιάζονται, η εκτόξευση των απειλών, με αγοραίο τρόπο, εναντίον του πρωθυπουργού, για ειδικά δικαστήρια. Και μάλιστα να παρουσιάζονται με «δακτυλικά αποτυπώματα», δηλαδή με γεγονότα. Ποια είναι αυτά που ακούσαμε από τον κύριο Σαμαρά, που αναλώθηκε σε απειλές. Γεγονότα ακούσαμε, με τα οποία θα μπορούσε κάποιος να εγκαλέσει την κυβέρνηση; Αυτό καταδεικνύει πανικό μπροστά σε μία εισαγγελική και δικαστική έρευνα. Απείλησε ο κ. Σαμαράς μέχρι και για ειδικό δικαστήριο στο μακεδονικό. Τη στιγμή που η κυβέρνηση ακολουθεί την εθνική γραμμή. Απειλεί γι' αυτό ο κ. Σαμαράς τον πρωθυπουργό;

Το ερώτημα που προκύπτει είναι. Ένα διεθνές σκάνδαλο που απασχολεί πολλές χώρες, θέλουν κάποιοι να μας πουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει; Ειπώθηκε ότι το σκηνικό είναι κατασκεύασμα της κυβέρνησης. Όλη η υφήλιος ψάχνει το θέμα και εδώ να μιλάμε για σκευωρία. Ερχόσαστε σε σύγκρουση με τους αριθμούς».

Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Μόνο η εξωνοσοκομειακή δαπάνη το 2000, ήταν 1 δισ. 268 εκατ. Το 2009 έφτασαν πάνω από 5 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 2,1% επί του ΑΕΠ, όταν στην ΕΕ είναι 1%. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο;

Επομένως σκάνδαλο υπάρχει και είναι πρώτου βαθμού με εκατοντάδες εμπλεκόμενους γιατρούς και πιθανόν πολιτικά πρόσωπα. Λέω πιθανόν γιατί η υπόθεση ερευνάται. Το εύχομαι όμως να αποδείξουν οι περισσότεροι αν όχι όλοι την αθωότητά τους.

Η δε κυρία Μπακογιάννη ζητούσε εκείνες τις ημέρες εξεταστική επιτροπή. Και κατηγορείτε εμάς ότι το κάνουμε τώρα. Επικαλέστηκε μάλιστα επίκαιρη επερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή το 2011 και απευθυνόταν στον Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντάς του ότι από το 2001 συντελείται ένα μεγάλο φαγοπότι με τις προμήθειες και ότι δεν είχαν εκτελεστεί διαγωνισμοί που προβλέπονταν για 5 και για 7 χρόνια. Έλεγαν επίσης ότι τις ώρες του μνημονίου, εξαιτίας αυτής της αθλιότητας, οι οφειλές και τα χρέη των νοσοκομείων αυξάνονταν 200 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα. «Αυτά τα έλεγε η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Αυγενάκης και άλλοι τρεις βουλευτές που είχαν διαγραφεί τότε από τη ΝΔ", είπε στο σημείο αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης και αναρωτήθηκε: "αυτό είναι σκάνδαλο ή είναι σκευωρία; αν είναι σκευωρία να απευθυνθείτε στον κ. Αυγενάκη πρώτα από όλα».

Έγινε πολύς λόγος ότι δήθεν η κυβέρνηση ποδηγετεί τη δικαιοσύνη. Πριν λίγο καιρό μας λέγατε ότι παρεμβαίνουμε στη δικαιοσύνη. Σήμερα τι γίνεται; Ή είναι περήφανη η δικαιοσύνη, ή χειραγωγούμενη.

Έγιναν παρανομίες και μεθοδεύσεις παραγραφών υποθέσεων από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. 

Ο Σπυρίδων Καλούλης, μέλος του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε ότι όσα έλεγε για τις βαλίτσες του Τσουκάτου ήταν ψέματα και τα λεφτά πήγαν στα ταμεία των κομμάτων. Τα αναφέρω αυτά για να σας θυμίσω τις επιθέσεις που είχε δεχθεί η γραμματέας του Χριστιοφοράκου, την οποία πήγατε να βγάλετε τρελή.

Να υπερψηφίσετε όλοι την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του επαίσχυντου άρθρου του συντάγματος για τα περί ευθύνης υπουργών. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβόμαστε ούτε έχουμε ανάγκη παραγραφών και ειδικού καθεστώτος».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης