LIVE

Κορωνοϊός

Διαβάστε τις 56 σελίδες της μήνυσης Σαμαρά κατά Τσίπρα για τη Novartis: Έστησε μια άθλια σκευωρία

Διαβάστε τις 56 σελίδες της μήνυσης Σαμαρά κατά Τσίπρα για τη Novartis: Έστησε μια άθλια σκευωρία

«Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός

Το πρωί της Πέμπτης κατέθεσε την μήνυση κατά του Αλέξη Τσίπρα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την υπόθεση Novartis.

«Με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία» ανέφερε για τον κύριο Τσίπρα ο Αντώνης Σαμαράς, συμπληρώνοντας πως η σκευωρία αυτή «είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία».
           
«Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα», αναφέρει ακόμα, προσθέτοντας πως η μήνυση που κατέθεσε έχει και τον χαρακτήρα αποφυγής παρόμοιας κατάστασης στο μέλλον, όπου στημμένοι ψευδομάρτυρες θα μπορούν να κατηγορούν πολιτικούς.  
           
«Δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν», δηλώνει ο κύριος Σαμαράς και καταλήγει: «Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:
           
«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
           
Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους. 
           
Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα Κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα! 
           
Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η Κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.
           
Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν. 
           
Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.
           
Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον Ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν! 
           
Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν
».


Για 8 αδικήματα εγκαλεί Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου, εισαγγελείς και προστευόμενους μάρτυρες ο Σαμαράς
 
- Κατάχρηση εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια (άρθρο 239 περ. β’ ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων.

-Παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων.

- Παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου (άρθρο 252 ΠΚ), για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων.

- Παραβίαση του άρθρου 22 παρ. 4, 6 ν.2472/1997, για τους 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων.

- Ψευδορκία μάρτυρα (άρθρο 224 ΠΚ), για τους 6ο και 7ο των μηνυομένων.

- Συκοφαντική δυσφήμιση (άρθρο 363 ΠΚ), για τους 6ο και 7ο των μηνυομένων.

- Ηθική αυτουργία στα ανωτέρω αδικήματα για τους 1ο και 2ο των μηνυομένων και

-Συμμορία (άρθρο 187 παρ. 5 ΠΚ), για τους 1ο, 2ο, 3η, 4ο και 5ο των μηνυομένων.

Διαβάστε εδώ την μήνυση που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χρήστου Ντζούρα, του αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Στυλιανού Μανώλη, των δύο προστατευόμενων μαρτύρων με τα ψευδώνυμα «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» και κατά παντός άλλου συνεργού των ανωτέρω στις μηνυόμενες πράξεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (403)

ΝΤΑΛΑΣ

ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ,,,, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΕΙΧΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΟΞΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΥΕΣΗ ΥΠΕΡΓΗΡΩΝ ΠΡ. ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ,,, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΗΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ,,,, ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ..... ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ,,, ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,,,,,, ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΩΡΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΝΕ .... ΜΕΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ,,, ΠΑΡΟΛΟ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΛΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , ΜΑΣ ΗΤΑ ΣΑΝ ΕΝΑ ΔΥΑΛΕΙΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ......

ioannis

Εχουν επιστρατευτεί όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ για να γράψουν σχόλια για να δημιουργήσουν κλίμα ότι όλοι έχουν πειστεί από τα ακλόνητα στοιχεία της δικογραφίας ,με πρώτο και κυριότερο έλα μωρέ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ τα παίρνανε .Βαράτε νυν υπερ πάντων ο αγών

56 σελίδες το θηρίο

αν όμως ήσουν αθώος, δύο μόνο λέξεις θα αρκουσαν: "ψαχτε με".

Nεoδnμoκράτns που με γλεvτάει ο Aλέξns

Ο Σαμαράς είναι αθώος και θα αποδειχτεί σύντομα! _____________________________________________________________________________ (Εντάξει, το πήρα το 0.60 ευρώ; Από Πειραιώς 62 θα παραλάβω;;)

Διπλή ταρίφα

1.20 για αυτό το ποστ. Είναι άξιο διπλής ταρίφας

Ζωγραφιώτης

Επειδή τον έχω ψηφήσει για αρχηγό της παράταξης δικαιούμε να τον κρίνω. Είναι ο χειρότερος καιροσκόπος πολιτικός μετά τον Αντρέα Παπαντρέου. Έκανε ρεζίλη την Παράταξη. Η Ντόρα, με τα δώρα της Ziemens και πάει λέγοντας. Αν είχε Αρχ!δια ας καταργούσε τον νόμο περι ευθύνης Υπουργών. Αν κάποιο κόμμα κινήσει την διαδικασία, θα το ψηφήσω με τα τέσσερά.

Φρoυράαα, φρoυράααα, Κούληnnnη βoήθεια, φρoυράααα

@11:46: Την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών την ζητάει από το 2012 η Χ.Α. από την πρώτη ώρα που μπήκε στην βουλή.

diiphovos

δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις ποτε ψηφισει νεα δημοκρατια...το τρολοσχόλιο σου, οχι ιδιαιτερα εξυπνα γραμμενο, φωναζει απο μακρια οτι ειναι κουμουνδουρεζικο...παρε 0.40 (λογω ποιοτητας)

Λάκης

έτσι δώστα όλα ,στis μαιμούδες ,στους τσάμηδες.στους μογγόλους ,παίξτο και μάγκας με τα αμερικανάκια απο πίσω,είσαι θεός μοναδικός και άσε τους ραγιάδες να ψωνίζουν απο τα lidl τα MEDIA MARKET την ΤΟΥΡΚΊΑ (Αδριανούπολη,Μπουντρούμ κλπ)να ζούν με 200 ευρώ σύνταξη και 450 μισθό.Οι ντενεκέδες με τους ξεγάνωτους !τα απόβλητα με τους βόθρους! Εσείς τα προοδευτικά μυαλά (γιαλαντζί αριστεροί) και οι πατριώτες (ακροδεξιοί-άμυαλοι-κορόιδα''κουρά +γίδια''). Νομίζω ένα μεγάλο ποσοστό των ''Ελλήνων''έχει την περιέργεια να δεί πιο θάναι το τέλος σας και που?

γράφετε, γράφετε, γράφετε

έχετε καταντήσει ή είστε οι περισσότεροι προπαγανδάκια του αλεξέι αλλιως δεν εξηγείται. Τα δεδομένα έχουν ως εξής για όσους δεν τα καταφέρνουν στα σύνθετα θέματα. Ο αλεξέι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένα υπάρχων σκάνδαλο κατά βούληση. Μην έχοντας αποδείξεις παρά μόνο 2-3 (από ότι φαίνεται) ψευδομάρτυρες προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις ένεκα των επερχόμενων εκλογών. Εντυπώσεις δημιούργησε όπως υπολόγιζε αλλά τώρα το χαρτί δεν του βγαίνει γιατί από παντού η υπόθεση φωνάζει ότι είναι σαθρά στημμένη (αν μη τι άλλο). Ο Σαμαράς ως ένας πολίτης που θίγεται από μια "επίθεση" χωρίς ουσιαστική νομική βάση μυνήει τους εγκέφαλους (κατά τον ίδιο) όπως θα έκανε ο καθένας σας. Γιατί ουρλιάζετε όλοι εδώ μέσα δεν μπορώ να καταλάβω. Αν ο Σαμαράς έχει δίκιο θα αποφασίσει το δικαστήριο, αν έχει άδικο, πάλι το δικαστήριο θα το αποφάσισει. Αν στο τέλος το έκανε για τις εντυπώσεις τότε οφθαλμός αντί οφθαλμού όπως κ ο αλεξέι. Σημείωση: προς απανταχού παλαιοψευδοκομμουνιστές και νεοδικτάτορες, ο αλεξέι έτσι σύρθηκε στην εξουσία με ψέμματα και ίντριγκες και έτσι θα γλυστρήσει πίσω, κάτι σαν τα ερπετά. ας πούμε τα φίδια!

NIAL

Επαισχυντη συμεριφορα της ΝΔ ο Κυριακος κατωτερος των προσδοκιων (καπαλωνεται απο εναν απαξιωμενο πρωην Πρωθυπουργο και εναν πρωην Καρατζαφερικο αποστατη) θα περιμενε κανεις τουλαχιστον λιγο σεβασμο στο θεσμο της δικαιοσυνης. Τα ισοπεδωσε η ολα η ΝΔ(!!!!ακους συσταση συμμοριας ο Πρωθυπουργος της Ελλαδας)? Ο Κωνσταντινος Μητσοτακης θα ειχε λυσει το Σκοπιανο αν δεν του ειχε τραβηξει το χαλι κατω απ τα ποδια !!!!ποιος αλλος????

ΑΓΓΕΛΟΣ

Πήρες τα 0,60;

ελ

Οι πολιτικοί κλέβουν παντού. Όταν ξεπερνούν το μέτρο όμως και οδηγούν τη χώρα τους στη χρεοκοπία πάνε σπίτι τους η φυλακή η και τα δυο. Στην Ελλάδα δεν γίνεται δυστυχώς αυτό. Είναι τώρα όμως μια ευκαιρία να αλλάξει. Και μαζί με τα ξερά μπορεί να καούν και τα χλωρά. Οι παλιοί όμως πρέπει να πάνε σπίτι τους. Το παράέκαναν και το έσπασαν το παιχνίδι. Ας παίξουν κάποιοι άλλοι τώρα νεωτέροι πιο προσεκτικά.

Απολαυστικη

ΑΠΟΛΟΓΙΑ!!!! Αντωνη για τον υιο Σαμαρα με κατι καταθεσεις που ειδαν το φως της δημοσιοτηταςι τι γινεται;;;;;απο μεροκαματο στην οικοδομη θα μας πεις!!!!!Εγω αντωνη σε συμπαθω αλλα σε λυπαμαι κιολας!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης