Πρόσκληση Πούτιν στους Ρώσους επιχειρηματίες για νέες επενδύσεις

Πρόσκληση Πούτιν στους Ρώσους επιχειρηματίες για νέες επενδύσεις

Υποσχέθηκε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα τους στηρίζει έμπρακτα, θα άρει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και θα αναπτύξει τις υποδομές

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο της Ένωσης Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών, υποσχέθηκε να βελτιώσει τις σχέσεις του κράτους με το επιχειρηματικό κόσμο, το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα στην Ρωσία.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον επιχειρηματικό κόσμο ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους ρώσους επιχειρηματίες επισημαίνοντας ότι το κύριο ρόλο στην αύξηση της αποτελεσματικότητας της εθνικής οικονομίας και στην αύξηση της παραγωγικότητας τον διαδραματίζει ο επιχειρηματικός κόσμος.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βελτιώνει το επιχειρηματικό κλίμα, να δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για επενδύσεις σε νέους τομείς παραγωγής, να δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και να άρει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να αναπτύσσει τις υποδομές.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εξαλείψει τα εμπόδια που εμποδίζουν την οικονομία να αναπτυχθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γενικά όσον αφορά τις προθέσεις μας στο προσεχές μέλλον. Και η κυβέρνηση στο σύνολο της και το υπουργείο Οικονομικών και η Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσουν όπως πρέπει την συνεργασία με τους οργανισμούς, τις μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είμαστε διατεθειμένοι να προχωρήσουμε σοβαρά και αποφασιστικά ώστε να … εξαλείψουμε κάθε τι που μας εμποδίζει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός».

Ο Πούτιν επέστησε την προσοχή στους επιχειρηματίες, λέγοντας ότι η Ρωσία εισέρχεται σε μια δύσκολη, εντατική και πολύ σημαντική περίοδο ανάπτυξης. «Συγκεκριμένα από τις προσπάθειες του επιχειρηματικού κόσμου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό, το πόσο επιτυχώς θα διανύσουμε την περίοδο αυτή και ποια αποτελέσματα θα έχουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις ότι οι τεχνητές κυρώσεις που επιβάλλονται στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις είναι ένας δρόμος αδιέξοδου, ο οποίος οδηγεί τους πάντες ακόμη και τους πρωτεργάτες αυτής της πολιτικής να έχουν χαμένες ευκαιρίες και άμεσες απώλειες». Και αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι «και αυτοί που επιβάλλουν τις κυρώσεις σύντομα θα βαρεθούν» εξέφρασε την ελπίδα ότι «όλοι θα καταλήξουν σε μια πορεία φυσιολογικών σχέσεων».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vouli_tsipras_mitsotakis

Τσίπρας - Μητσοτάκης αντήλλαξαν, επί δυόμισι ώρες βαριές εκφράσεις και εκτόξευσαν αλληλοκατηγορίες για την οικονομία και τους φόρους, τις συντάξεις και τα επιδόματα, το Σκοπιανό και τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα fake news και τις αντισυγκεντρώσεις, αλλά και το «παλαιό» και το «νέο» στην εγχώρια πολιτική ζωή - «Κάντε εκλογές», επέμεινε ο αρχηγός της ΝΔ - «Κάντε πρόταση μομφής», αντιπρότεινε ο πρωθυπουργός

vouli

Η τροπολογία με το πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για νέους έως 25 ετών ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ - Η τροπολογία για την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής