Ο Νίκος Αναστασιάδης επανεξελέγη πρόεδρος της Κύπρου

Ο Νίκος Αναστασιάδης επανεξελέγη πρόεδρος της Κύπρου

Ο Σταύρος Μαλάς συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη - Με καταμετρημένες τις ψήφους στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων ο Αναστασιάδης λαμβάνει 56% έναντι 44% που συγκέντρωσε ο Μαλάς

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων (1121 σε σύνολο 1121 εκλογικών τμημάτων), ο Νίκος Αναστασιάδης επανεκλέγεται πρόεδρος της Κύπρου με 56% έναντι ποσοστού 44% που συγκεντρώνει ο Σταύρος Μαλάς, διεκδικητής της προεδρίας και υποψήφιος του ΑΚΕΛ.

Σε απόλυτους αριθμούς, ο Νίκος Αναστασιάδης έλαβε 215.281 ψήφους, την ώρα που ο αντίπαλός του Σταύρος Μαλάς πήρε 169.243 ψήφους.

Ο Σταύρος Μαλάς συνεχάρη πριν από λίγο τον Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του. Σε λίγο αναμένεται να κάνει επίσημη δήλωση. Ο Σταύρος Μαλάς είναι η δεύτερη φορά που χάνει απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη. Οι δύο τους αναμετρήθηκαν και το 2013.
Τα exit polls

Την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη προέβλεπαν τα exit polls που δημοσιοποίησαν στις 18:00 ακριβώς τα τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου. Η πρώτη εκτίμηση έδειχνε πως οι ψηφοφόροι του Νικόλα Παπαδόπουλου στον Α’ γύρο δεν υιοθέτησαν την εισήγηση για «Ούτε Αναστασιάδη – ούτε Μαλά», καθώς μειώθηκε η αποχή ενώ και τα λευκά φαίνεται να κινούνται στο ίδιο επίπεδο με αυτά της περασμένης Κυριακής.

ΡΙΚ:  Αναστασιάδης 54,5% - 59,5%    Μαλάς    40,5% - 45,5%

ΑΛΦΑ: Αναστασιάδης  53%-58%     Μαλάς 42% - 47%

ΑΝΤΕΝNΑ: Αναστασιάδης 53%- 57%     Μαλάς  43% - 47%

SIGMA: Αναστασιάδης 54,5% - 58,5%     Μαλάς 41,5% - 45,5%

TV ONE: Αναστασιάδης 53,5-57,5%     Μαλάς 42,5% - 46,5%
ΑΚΕΛ: Βγήκαμε κερδισμένοι πολιτικών και ηθικώς

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού σε δηλώσεις του για το αποτέλεσμα των εκλογών ανέφερε πως είναι σεβαστό, αν και δεν ικανοποιεί το κόμμα του που στήριξε τον Σταύρο Μαλά. Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ μπορεί να έχασε τις εκλογές αλλά βγήκε κερδισμένο πολιτικώς και ηθικώς και αυτό το πιστοποιούν και τα ποσοστά που έλαβε ο Σταύρος Μαλάς.

«Χιλιάδες των συμπολιτών μας» είπε, «μάς εμπιστεύτηκαν και στήριξαν τον Σταύρο Μαλά. Ευχαριστούμε αυτούς που εργάστηκαν σκληρά για αλλαγή στον τόπο μας. Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ. Συγχαίρουμε τον Αναστασιάδη για την εκλογή του. Το ΑΚΕΛ παραμένει στην αντιπολίτευση, θα στηρίξουμε ότι εξυπηρετεί τους στόχους και τα συμφέροντα του λαού».

Πρόσθεσε ακόμη πως ο κ. Αναστασιάδης «αποδείχθηκε αναξιόπιστος και δεν τον εμπιστευόμαστε. Ο Σταύρος Μαλάς δεν κέρδισε τις εκλογές, όμως τον ευχαριστούμε από καρδιάς για τον αγώνα που δώσαμε μαζί, με αξιοπρέπεια, ήθος και ειλικρίνεια».

Τέλος ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε τη στάση των κομμάτων του κέντρου, ως ασυνεπή αφού δεν στήριξαν την αλλαγή με απομάκρυνση του κ. Αναστασιάδη από την εξουσία. 
Νικόλας Παπαδόπουλος: Θα ασκήσουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση

Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) με ανακοίνωση του συνεχάρη τον Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, γιατί η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και επιβεβαιώθηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ένα ευνομούμενο κράτος. Οι εκλογές τελείωσαν, τα προβλήματα όμως παραμένουν. Ο λαός αναμένει από τον πρόεδρο και από την κυβέρνηση να εγκύψει στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και να βρεθούν λύσεις. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος και το Δημοκρατικό Κόμμα θα ασκήσουν εποικοδομητική και παραγωγική αντιπολίτευση, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων».  

Πανηγυρισμοί στη Λευκωσία από τους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ

Μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων ξέσπασαν πανηγυρισμοί έξω από το γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού αλλά και στο κέντρο της Λευκωσίας 


Οι οπαδοί του, πανηγύριζαν  φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ με κόρνες και κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες καθώς και πανό. Πολλοί οπαδοί συγκεντρώθηκαν βρίσκονται συγκεντρωμένοι και εντός του επιτελείου όπου βρίσκονταν υπουργοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, βουλευτές του ΔΗΣΥ και άλλα στελέχη του κόμματος.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επικοινώνησε τηλεφωνικά εκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και με τον Σταύρο Μαλά συγχαίροντας τον για το ήθος που επέδειξε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Μίλησε επίσης τηλεφωνικά με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ `Αντρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα και  τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργο Περδίκη. Δεν κατάφερε ωστόσο να μιλήσει  -μέχρι πριν από λίγο- με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και την Πρόεδρο της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους στους οποίους τηλεφώνησε αλλά δεν μπορούσαν την συγκεκριμένη στιγμή για να μιλήσουν.

Το μήνυμα που στέλλει ο κ. Νεοφύτου είναι πως σημασία έχει η επόμενη ημέρα των εκλογών για το καλό της Κύπρου.
Συγχαρητήρια από τον Γιούνκερ
Συγχαρητήρια επιστολή, για την επανεκλογή του στη Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, απέστειλε πριν από λίγο επισήμως ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον Νίκο Αναστασιάδη, δηλώνοντας έτοιμος να βοηθήσει εκ νέου στις προσπάθειες για την επανένωση της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πως συγχαίρει τον Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και προσθέτει: "Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργαζόμαστε στενά μαζί σας τους επόμενους μήνες στην κοινή μας προσπάθεια για την επίτευξη μιας πιο ενωμένης, ισχυρότερης και πιο δημοκρατικής Ένωσης, στο δρόμο προς τη Σύνοδο Κορυφής του Σίμπιου (το Μάιο του 2019 # EURoad2Sibiu)".

Στην ίδια επιστολή, ο Πρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει: "εκ μέρους της Κομισιόν θα ήθελα να σας μεταφέρω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου για την επανεκλογή σας ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας".

"Σε συνέχεια της ανανέωσης της εντολής σας, είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να επιδιώκετε, με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως και κατά την προηγούμενη θητεία σας, τις πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης", αναφέρει.

"Δράττομαι της ευκαιρίας για να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι πάντοτε έτοιμος να βοηθήσω στις προσπάθειες για τον τερματισμό της διαίρεσης της νήσου και την επίτευξη της επανένωσης της Κύπρου", τονίζει ο κ. Γιούνκερ.

"Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργαζόμαστε στενά μαζί σας τους επόμενους μήνες στην κοινή μας προσπάθεια για την επίτευξη μιας πιο ενωμένης, ισχυρότερης και πιο δημοκρατικής Ένωσης", καταλήγει ο Πρόεδρος της Κομισιόν στην επιστολή του.

Συγχαρητήρια από το ΕΛΚ 

"Θερμά συγχαρητήρια στον Nίκο Αναστασιάδη και το ΔΗΣΥ για την νίκη τους στις Προεδρικές Εκλογές της Κύπρου", απέστειλε και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ από τις Βρυξέλλες. Στο μήνυμά του ο Γενικός Γραμματέας δηλώνει πως "ο κυπριακός λαός εμπιστεύτηκε ξανά τον ήδη Πρόεδρό του για τα επόμενα πέντε χρόνια".

Συγχαρητήρια από Παυλόπουλο - Τσίπρα 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρησαν τηλεφωνικώς πριν λίγο τον Νίκο Αναστασιάδη για την επανεκλογή του. Να αναφέρουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής Σταύρου Μαλά. Ο κ. Αναστασιάδης δέχθηκε επίσης τα συγχαρητήρια του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρον και του πρωθυπουργού του Λιβάνου Ρ. Χαρίρι, με τους οποίους συνομίλησε τηλεφωνικώς.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Άγγελος

Μπράβο στην Κύπρο! Με τις φιλελεύθερες πολιτικές της έχει καταφέρει να πετάει! Χαμηλή φορολογία, λιγότερη γραφειοκρατία. Έχει ακόμη βήματα αλλά βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

ΩΦΕΙΛΩΜΕΝΟΝ

ΕΧΕΣΤΗΚΑΜΕΝ αν έχει Πρόεδρο ή όχι η Κύπρος ή όπως αλλιώς την λένε ή θα την πουν οι νομείς της!

Δαναη

Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι!ο θεος μα σου δεινει νοημοσυνη και μυαλο.πριν μιλησεις ξανα για τη κυπρο μας, τη πατριδα μου ,να πλενεις το στομα σου αχρηστο αντικειμενο της κοινωνιας.τον εαυτο σου να χεσεις γιατι δεν αξιζεις κατι καλυτερο.γι αυτο χανονται οι παττιδες!για καποιους σαν κι εσενα.

Τοτις

Όπου έχει αριστερή κυβέρνηση έχει καταστροφή καιρός χριστοφια Μαδουρος Τσίπρα κτλ δεν είναι τρελοί οι Κύπριοι καλοπερασάκηδες και ναμασται καλά

Δαναη

Ναι.δεν ειμαστε τρελλοι να χασουμε τη χωρα μας πτωχευονταστην.και γιατι να μην σκεφτουμε τα παιδια και τις οικογενειες μας κ να ψηφισουμε κουμουνισμο?για να τα αφανισουμε και να τα αφησουμε παμφτωχα και χωρις δουλειες?τον χριστοφια τον ζησαμε μια φορα και ηταν αρκετη!το δυς εξ αμαρτειν ουκ ανδρος σοφου!δεν ειναι σοφο να επαναλαβεις το ιδιο λαθος δυο φορες!Συγγνωμη!δεν ειμαστε και χαιβανια!

Εκσυγχρονισμός

Ευτυχώς, και ένα θετικό νέο από την Κύπρο! Η λογική και η κριτική σκέψη δεν μάς εγκατέλειψε ολοκληρωτικά, απλώς μετανάστευσε στην Κύπρο και στους Έλληνες του εξωτερικού.

Δαναη

Συμφωνω!

όλοι οι έλληνες

διακοπές στη βόρεια κύπρο φέτος να ενισχύσουμε τα παραγκωνισμένα αδέρφια μας. Το όνομα δεν έχει σημασία....

Δυστυχώς πάει η Κύπρος μας

Θα την ξεπουλήσει στους Τούρκους ο Αναστασιάδης!

Δαναη

Ενω ο τουρκοφκιας που μας θελει να φιλιωμαστε μερα νυχτα κ να τους τα δωσουμε ολα ειναι πατριωτης?

ΙΕΡΕΥΣ

Καποτε υπηρχαν εθνικα ιδανικα, αδουλωτες πατριδες, πατριωτισμος, αγαπη για Ελλαδα, περηφανεια. Εχω ζησει τους κυπριους να υψωνουν περισσοτερες ελληνικες σημαιες κι απαυτες που εβλεπες στην Ελλαδα. Τους πεταξαμε κι αυτους στα αζητητα οπως καναμε με Β. Ηπειρο, Σμυρνη, Ιμβρο και Τενεδο κ. α. Α ρε Ελλαδαρα με την καταντια σου και τους κλεφταραδες που σε κυβερνησανε

Δαναη

Παρ ολα αυτα οι ψυχη μας ειναι ελληνικη και ελληνες θα πεθανουμε κ θα παραδωσουμε στα παιδια μας την ελληνικη ψυχη μας κ την ελληνικη σημαια μας.

Άντε και με λύση...

....στο Κυπριακό ! Κυριε Αναστασιαδη καντε προταση να ονομαστεί το ψευδοκρατος "Νεα Τουρκια" αν φυσικα αλλαξουν καποια Άρθρα του Συνταγματος τους!

Oι άλλοι μπροστά, εμείς πίσω

Στην Κύπρο προχωράνε μπροστά με φιλελεύθερες κι αξιόπιστες πολιτικές, επιστήμη, λογική, αξιοκρατία και γνώση. Εμείς ολοταχώς προς τα πίσω με συλλαλήτηρια, κολακείες, αυτο-θαυμασμό, ημιμάθεια, δημαγωγούς, παπάδες και συναίσθημα... Tα συμπεράσματα είναι προφανή και οι συγκρίσεις είναι αμείλικτες...

χασϊνριηχ

Αλλο κυπρος,αλλο ελλαδα....ας μιλησουμε για τον σολωμο

Ποτέ ξανά αριστερά

Ψηφίστε δεξιά να πάτε μπροστά.Η Κύπρος έπαθε και έμαθε με τους αριστερούς.Και εμείς είχαμε συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες(εποχές Μαρί,οικονομία κτλ).Σημεία των σύγχρονων κουμμουνιστικών καιρών!Γι'αυτό πλέον ψηφίζουμε ΔΕΞΙΑ.Για να προχωράμε μπροστά.

Για τους χαζούς:

Το 56% του φασίστα εοκαβητατζη Αναστασιάδη που μας κούρεψε, και μάλιστα χωρίς καμιά υποστήριξη από άλλα κόμματα δηλοί: Ποτέ ξανά ΑΚΕΛ!

Δαναη

Παρα τον κοκκινο φασισμο του τουρκοφκια που μας πηγε 22 δισ πισω ενω παρελαβε τη κυπρο με 800εκατ πλεονασμα ,μας ανατιναξε τη ναυτικη βαση και την ΑΗΚ,μας παραδωσε στον Αναστασιαδη πεθαμμενους και διαλυμενους πατα αυτον θα ψηφιζαμε καιτον ιδιο το σατανα για προεδρο Οχι τον Αναστασιαδη που ο ανθρωπος μας εσωσε απο την επετια!το κουρεμα?οταν το ποδι ενος ασθενη εχει προχωρημενη γαγγραινα κ θα πεθανει απο σηψαιμια και το μονο που θα σωσει τη ζωη του ειναι η σποκοπη του ακρου τοτε αν εισαι καλος γιατρος αποφασιζεις να το κοψεις για να τον σωσεις.δεν τον αφηνεις να πεθανει.και ο χριστοφιας μας παρεδωσε με σηψαιμια στον αναστασιαδη κ αλλη λυση απ το κουρεμα δεν υπηρχε.κατι που το ψηφισαν ολα τα κομματα για να γινει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mits1_per1

Να κλείσουν τα hotspot σε Μόρια, ΒΙΑΛ και Βαθύ, ώστε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να συνηγορήσει στη δημιουργία κλειστών κέντρων, ζήτησε ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης - «Δεν μεγεθύνουμε το πρόβλημα, αλλά δεν το υποτιμούμε κιόλας» είπε ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τους 13 περιφερειάρχες να δείξουν αλληλεγγύη προς τη νησιωτική χώρα

164