Οι πολιτικοί στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ο κόσμος μιλάει για την Ελλάδα

Οι πολιτικοί στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ο κόσμος μιλάει για την Ελλάδα

Βασίλης Λεβέντης, Ευα Καϊλή, Αδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Καμμένος, Βασίλης Κικίλιας, είναι μερικοί εκ των πολιτικών που δίνουν το παρών

Οι πολιτικοί στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ο κόσμος μιλάει για την Ελλάδα
Πλήθος επωνύμων, κυρίως πολιτικοί, διαδήλωσαν μαζί με χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Κυριακής, στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Μακεδονία. 

«Σήμερα εδώ πάλλεται η καρδιά της Ελλάδος. Οι πολίτες κατεβαίνουν κατά χιλιάδες. Το Σύνταγμα γεμίζει παρά τις προσπάθειες με το Μετρό. Ο κόσμος κατεβαίνει και μιλάει για την Ελλάδα και τη Μακεδονία» δήλωσε στην κάμερα του protothema.gr, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, που βρέθηκε από νωρίς στην πλατεία. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης
Κλείσιμο


Παρόντες είναι ακόμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, αλλά και ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος




Υπενθυμίζεται  ότι ο Βασίλης Κικίλιας είχε καλέσει τον κόσμο να βρεθεί στο σημερινό συλλαλητήριο «ειρηνικά και ενωτικά, αλλά πάντως εμφατικά», γιατί όπως είπε, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Στις φωτογραφίες τον βλέπουμε να μιλάει με διαδηλωτές, ενώ μαζί του είναι και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. 





Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρών Βασίλης Λεβέντης σε δήλωσή από το συλλαλητήριο κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να φέρουν ξεκάθαρη θέση για το αν θα δώσουν το όνομα Μακεδονία. Χαρακτήρισε το κλίμα που διαμορφώνεται σε πολλά μέσα ενημέρωσης«προδοτικό» και ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα, λέγοντας ότι από αύριο ξεκινά μια καινούργια μέρα.



Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης


Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος


Ο Βασίλης Οικονόμου


Ο Δημήτρης Σταμάτης

Αυγενάκης: Πανικόβλητη η κυβέρνηση από τα συλλαλητήρια

«Το 2018 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Είμαστε σε απόλυτη εκλογική ετοιμότητα. Σας καλώ όλες και όλους να συμπορευτούμε, ώστε να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να κερδίσουμε μία μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής». Αυτό δήλωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σήμερα από την Πάρο, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στις Κυκλάδες.
 
Ο γραμματέας της ΝΔ, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση μοιάζει πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια και δεν αντιλαμβάνεται καν ότι μόνη της προκάλεσε την εύλογη αντίδραση των πολιτών με τον τρόπο που χειρίστηκε και εξακολουθεί να χειρίζεται το εθνικό θέμα των Σκοπίων». «Αντί να συνειδητοποιήσει ότι με τη στάση της υποδαυλίζει τις αντιδράσεις, συνεχίζει να διχάζει τους πολίτες, χαρακτηρίζοντας αυτούς που θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια ακραίους και ακροδεξιούς. Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο -με πρόσχημα μεμονωμένα περιστατικά που άλλωστε και η ΝΔ καταδίκασε- να "χαρίζει" στην ακροδεξιά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να εκφράζουν την ευαισθησία τους για αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα» πρόσθεσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης