Διπλό «χτύπημα» από Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Σκόπια

Διπλό «χτύπημα» από Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Σκόπια

Σε βίντεο δείχνουν δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που προειδοποιούσε ότι αν δεν δεχθούμε σύνθετο προσδιορισμό, η χώρα θα ονομάζεται «Μακεδονία» - Σε δεύτερο βίντεο της Κουμουνδούρου, φιλοξενούνται δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Διπλό «χτύπημα» από Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη για τα Σκόπια
Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη επιστράτευσε το Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις του. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι « είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία» και προσθέτει ότι εάν η Ελλάς δεν δεχθεί μικτή ονομασία «θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία». 

Κλείσιμο

Αναλυτικά, το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει: 


«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνιζε το 1994, μετά την πτώση της κυβέρνησής του από τον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή το ονοματολογικό, πως «είναι απαράδεκτη υποκρισία εν ονόματι της εθνικής υπερηφάνειας και της εθνικής αδιαλλαξίας να δεχόμαστε να μείνει αυτή η χώρα με το όνομα Μακεδονία», υπογραμμίζοντας πως «εάν η Ελλάς δεν δεχθεί ονομασία μικτή θα πάμε σε σκέτη Μακεδονία»;
 
Αναμένουμε εάν ο κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει με «ειλικρίνεια, εντιμότητα και θάρρος», όπως έλεγε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως είναι ψεύτης, ανέντιμος και δειλός»

Σε δεύτερο βίντεο, που κυκλοφόρησε η Κουμουνδούρου, με τίτλο «Ποιος και πότε λέει την αλήθεια;», παρατίθενται δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Ειδικότερα, η κυρία Μπακογιάννη αναφέρει ότι «η Νέα Μακεδονία είναι μερικώς γεωγραφικός προσδιορισμός, με την έννοια ότι η παλαιά ήταν η ολόκληρη κι η νέα ένα κομμάτι». Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σημειώνει σε συνέντευξή του ότι εάν τα Σκόπια δεχθεί να αλλάξει τη συνταγματική της ονομασία «θα συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε», ενώ επαναλαμβάνονται δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 

Οι διαρκείς παλινωδίες  της ΝΔ στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προκαλούν ίλιγγο σε όσους τις παρακολουθούν διαχρονικά.

Σας παραθέτουμε σχετικό βίντεο με δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης