Ώρα Αποφάσεων: Μικροκομματική ανευθυνότητα οι χειρισμοί της κυβέρνησης για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Ώρα Αποφάσεων: Μικροκομματική ανευθυνότητα οι χειρισμοί της κυβέρνησης για την ονομασία της ΠΓΔΜ

Εκτιμά ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με συλλαλητήρια, όμως, όπως εξηγεί, «ο κόσμος, ο οποίος έχει την αίσθηση μίας διαρκούς ήττας σε όλα τα επίπεδα 

Ώρα Αποφάσεων: Μικροκομματική ανευθυνότητα οι χειρισμοί της κυβέρνησης για την ονομασία της ΠΓΔΜ
Μικροκομματική ανευθυνότητα για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ καταλογίζει η Ώρα Αποφάσεων στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς ενέταξε την ευκαιρία για λύση στις εκλογικές επιδιώξεις της.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αντί να φερθεί υπεύθυνα, ενημερώνοντας τα κόμματα για τη δική της θέση και αναγνωρίζοντας με γενναιότητα τις προσπάθειες των προηγουμένων κυβερνήσεων (αντί να τις απαξιώνει), ώστε να δημιουργηθεί κλίμα εθνικής ενότητας, ενέταξε το εθνικό ζήτημα στον πολιτικό της σχεδιασμό για την εκλογική της ισχυροποίηση, ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι ο στόχος του κ.Τσίπρα ήταν πολλαπλός: «Να δημιουργήσει διάσπαση στη ΝΔ επιδιώκοντας την ίδρυση εθνικιστικού-μακεδονικού κόμματος. Να δημιουργήσει σύγχυση και, τελικά, να πιέσει το Κίνημα Αλλαγής να συνεργαστεί μαζί του, ενόψει της επιδίωξης της μεγάλης Κεντροαριστεράς, ως μεσοπρόθεσμο σχέδιο επόμενης διακυβέρνησης. Να αποστασιοποιηθεί σταδιακά από τους ΑΝΕΛ. Να ενισχυθεί το ηγετικό προφίλ του κ. Τσίπρα ως του πολιτικού που λύνει δύσκολα εθνικά προβλήματα, εκεί που απέτυχαν όλοι οι άλλοι και να "κρύψει" επιτυχώς τις δυσμενείς επιδράσεις από τα δύσκολα μέτρα των αξιολογήσεων και κυρίως των πλειστηριασμών».

Η Ώρα Αποφάσεων εκτιμά ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με συλλαλητήρια, όμως, όπως εξηγεί, «ο κόσμος, ο οποίος έχει την αίσθηση μίας διαρκούς ήττας σε όλα τα επίπεδα και φτωχοποιείται συνεχώς, αντιδρά απέναντι σε πολιτικές συμπεριφορές που μετατρέπουν, με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα, το εθνικό ζήτημα σε εργαλείο αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος μέσα από τον κομματικό ανταγωνισμό και δηλώνει ότι δεν τους εμπιστεύεται. Φοβάται ότι επέρχονται νέες εθνικές ήττες».

Επίσης, επιρρίπτει ευθύνες στο πολιτικό σύστημα, που αμετανόητο συνεχίζει να ανακυκλώνεται αενάως γύρω από χρόνιες παθογένειες στον κρίσιμο τομέα των εθνικών θεμάτων. Αυτό οφείλεται, όπως υποστηρίζει, σε παθογένειες μίαα λειψής, αν όχι ανύπαρκτης, εθνικής στρατηγικής.

«Ο σχεδιασμός της εθνικής μας στρατηγικής μπορεί να βασιστεί σε τρεις πυλώνες που διασφαλίζουν την εθνική αξιοπρέπεια των Ελλήνων και διαμορφώνουν κοινή αντίληψη του εθνικού συμφέροντος. Πρόκειται για: Την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με το βλέμμα στο μέλλον. Την ασφάλεια, με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Τη συγκρότηση Εθνικού Σχεδίου που κρατά τη χώρα στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ορίζει τον νέο ρόλο της στην περιοχή, όπου νέα δεδομένα γεωπολιτικών ανακατατάξεων, ενεργειακής πολιτικής, προσφυγικών ροών και οικονομικού ανταγωνισμού έχουν αλλάξει το προηγούμενο τοπίο του 20ού αιώνα» τονίζει η Ώρα Αποφάσεων.
Κλείσιμο

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης