Πόλεμος νεύρων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στο βάθος… κεντροαριστερά

Πόλεμος νεύρων ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στο βάθος… κεντροαριστερά

Το Σκοπιανό φέρνει στην επιφάνεια τις διαφορές τους, που μπορεί να αποδειχθούν αγεφύρωτες - Στις 2 το μεσημέρι η συνεδρίαση των ΑΝΕΛ που θα καθορίσει τη συνέχεια και για τις διαπραγματεύσεις, ίσως και για την κυβέρνηση

Οριακές μοιάζει να είναι οι σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με αφορμή το
Σκοπιανό και τις μεγάλες διαφορές τους - που μπορεί να αποδειχθούν αγεφύρωτες - σχετικά με τη λύση του ονοματολογικού. Η κρίση αυτή μάλιστα αρχίζει ήδη να τροφοδοτεί σενάρια και υποθέσεις περί πολιτικών ανακατατάξεων, ακόμη και σπάσιμο με της κυβερνητικής συνεργασίας, με στροφή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία συμμαχία με την κεντροαριστερά, με την οποία υπάρχει μεγαλύτερη σύμπτωση απόψεων για το ζήτημα, καθώς και για άλλα θέματα.

Το κλίμα μεταξύ των δύο κυβερνητικών κομμάτων είναι βαρύ και αναμένεται να γίνει χειρότερο εφόσον όσο το Μέγαρο Μαξίμου μπαίνει όλο και πιο βαθιά στις διαπραγματεύσεις, που περιλαμβάνουν σενάρια για χρήση του ονόματος Μακεδονία από τα Σκόπια, αλλά και όσο οι βουλευτές και τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνεχίζουν την σκληρή ρητορική κατά μίας τέτοιας λύσης και συμμετέχουν στα συλλαλητήρια.

Μάλιστα τα πράγματα φαίνεται να ξεφεύγουν ορισμένες στιγμές, όπως για παράδειγμα με τη δημόσια αντιπαράθεση, μετά πολλών χαρακτηρισμών και ακραίων εκφράσεων, που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο από τη μία πλευρά και υπουργούς, βουλευτές, αλλά και την ίδια την Κουμουνδούρου από την άλλη.

Μέσα σε αυτό το κλίμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ, που έχει συγκαλέσει για σήμερα το μεσημέρι (στις 14:00) ο Πάνος Καμμένος.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ έχει ξεκάθαρα διαμηνύσει μέχρι τώρα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τον όρο Μακεδονία σε καμία εκδοχή σε όνομα των Σκοπίων, απορρίπτοντας έτσι τα περί σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύεται το Μέγαρο Μαξίμου. Εφόσον η γραμμή αυτή επιβεβαιωθεί και στη σημερινή συνεδρίαση, καθίσταται σαφές ότι τυχόν πρόοδος των διαπραγματεύσεων και εμφάνιση μίας τέτοιας λύσης θα οδηγήσει σε κυβερνητική κρίση, με πιθανή τη λήξη της κυβερνητικής συνεργασίας των δύο κομμάτων. 

Αυτή η προοπτική απασχολεί ήδη τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φαίνεται και στις συζητήσεις που τροφοδοτούνται από έντυπα του κόμματος (όπως η Αυγή) και άλλα φιλοκυβερνητικά μέσα, αλλά και από βουλευτές και στελέχη, σε παρασκήνιο και προσκήνιο, περί του ενδεχομένου να προκύψει συμμαχία με την κεντροαριστερά. Να αλλάξει δηλαδή ο κυβερνητικός συνασπισμός και να προκύψει σχήμα με ΣΥΡΙΖΑ - κεντροαριστερά, στη θέση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η Αυγή μάλιστα έγραψε για «προοδευτικό ρεύμα για την εξεύρεση λύσης» για το θέμα των Σκοπίων, όμως είναι φανερό ότι η συζήτηση δεν αφορά μόνο το εθνικό αυτό θέμα, αλλά γενικότερα τις κινήσεις στο πολιτικό σκηνικό.

Μάλιστα η υπόθεση έγινε ακόμη περισσότερο περίπλοκη μετά τις δηλώσεις του Βασίλη Λεβέντη ότι ο Αλέξης Τσίπρας τού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει σε εκλογές ίσως και πολύ σύντομα με αφορμή το Σκοπιανό! Τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων διαψεύστηκαν από κυβερνητικές πηγές, ωστόσο καθίσταται σαφές ότι το πρόβλημα ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, είναι δυνατόν να προκαλέσει ανεξέλεγκτες πολιτικές εξελίξεις, στην περίπτωση που το Σκοπιανό πάει προς έναν συμβιβασμό και δεν βαλτώσει σε κάποιο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.  

ΣΧΟΛΙΑ (26)

ΠΠΣΑ

ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΟΥΔΕΣ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΦΑΝΑ ΤΣΟΥΜΕΡΚΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟΙΟΥΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ...

είναι οι καλύτεροι

Τσίπρας και Πάνος = μπετόν αρραγές. Οι καλύτεροι ηγέτες της μεταπολίτευσης, με νου και με σωφροσύνη. Όσα φουρνέλα και αν προσπαθούν να βάλουν οι αντιπολιτευόμενοι σε αυτούς για να τους διασπάσουν αδίκως κοπιάζουν. Θα το πάνε τέρμα μαζί και ο λαός θα τους ξαναδώσει την εξουσία, διότι οι άλλοι κοιτάζουν μόνο πώς θα καταστρέψουν για να ξαναπιάσουν την κουτάλα τους και να ξανακαταστρέψουν κτασπαράσσοντας τη χώρα αμς , όπως έκαναν και στο απρελθόν. Και ο λύκος την τρίχα του αλλάζει, το χούι του ποτέ. Ο λαός είναι πολύ μπροστά από τη σημερινή τρισάθλια αντιπολίτευση.

Και βάλε...

Ποιας μεταπολίτευσης τσαμπουνάς ρε φίλε; Μακράν η καλύτερη από ιδρύσεως Ελληνικού κράτους, δεν λες καλύτερα. Άντε, να μην περιλάβω και το Βυζάντιο.

υ

...........σταματα τα ληγμενα..........σε εχουν κανει [...] !!!!

κκ

..........αξιος ο μισθος σου..........υπαλληλε της Κουμουνδουρου. Ξεφτιλαααααααααααααααα

Μπετόν αρραγές...

... εξ ου και ο χαρακτηρισμός "μπετόβλακας".

Πάχυνε ο Τσίπρας

Σα ντολμάς έγινε.

Λουδοβίκος

Ο Μητσοτάκης υστερεί απέναντι στη Χρυσή Αυγή στην εκκλησία, τις ένοπλες δυνάμεις, την στήριξη της εθνικής παραγωγής έναντι ιδιωτικοποιήσεων, την πάταξη της διαφθοράς και το μεταναστευτικό, οπότε δημιουργεί ζήτημα για τον Καμμένο, πρώτα για τον Γιανουσάκη, μετά για την Σαουδική Αραβία και τώρα για τα Σκόπια ώστε να τον παρουσιάσει ως ανάξιο εταίρο σε κρίσιμα ζητήματα, ακόμα και εάν δεν ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αρνητικές ψήφους μερικών βουλευτών από ΑΝΕΛ, ώστε όταν σκάσει κάποιο από τα παλιά ή καινούργιο σκάνδαλο να δικαιολογηθεί πρόταση μομφής εναντίον αυτού και όχι του Τσίπρα, προτρέποντας την Φώφη που από το κόμμα της θα έχει περάσει το όνομα να μπει στην κυβέρνηση με προτροπή Σοσιαλιστών Ευρώπης, λόγω της ικανοποίησής τους από το Μνημόνιο που ολοκληρώνεται, γιατί είτε αρνηθεί και πέσει η κυβέρνηση και πτωχεύσει η χώρα λόγω μη εφαρμογής των μέτρων είτε μπει και καταρρεύσει μαζί με την κυβέρνηση όταν εξαντληθούν οι αντοχές της χώρας, ο Κούλης θα έχει σίγουρες τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ που θα πατώσει, συσπειρώνοντας το ναι στο δημοψήφισμα όπως πρότεινε ο Σημίτης, αφού η τραγωδία με την οποία θα συνοδευτεί το τέλος της Κυβέρνησης θα στείλει κατευθείαν όλους τους αριστερούς στη Χρυσή Αυγή, συσπειρώνοντας το 61 % του όχι, ώστε λόγω του φόβου των Ελλήνων για τιμωρία από την Ευρώπη λόγω επερχόμενης ακραίας κυβέρνησης εν μέσω ανόδου της ακροδεξιάς σε Ιταλία, Ολλανδία και Γερμανία, της πόλωσης όχι μεταξύ δεξιάς και αριστεράς αλλά μεταξύ μετριοπαθών και λαϊκιστών που δικαιολογεί τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό του, της σιγουριάς ότι είναι σίγουρος νικητής ως κεντρώος λόγω της παρουσίας αριστερού Βαρουφάκη που προτρέπει πολλούς να κυνηγήσουν βολέματα σε μια σίγουρα γκρεμισμένη χώρα και της σύγκρισης της Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ ως λαϊκιστές που θα κάνουν άλλα από αυτά που προσδοκούσαν οι ψηφοφόροι, θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ποσοστά εθνάρχη σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική, προκειμένου να μπορεί να κάνει όταν πάρει την εξουσία αυτά που προοριζόταν ανέκαθεν και δεν μπορούσε να το κρύψει: κατάργηση μετρητών, στρατού και συντάξεων, ξεπούλημα κάθε δημόσιας περιουσίας, διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους, νομιμοποίηση της φεουδαρχίας όπου κάθε πλούσιος θα μπορεί να αγοράσει τα πάντα χωρίς κανένα κρατικό έλεγχο, ασυδοσία σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας με πλειστηριασμούς, εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και κυριαρχία των τραπεζιτών όπως ο Στουρνάρας χωρίς καμία διάκριση των εξουσιών, ενώ με 180 βουλευτές μπορεί να αλλάξει πολίτευμα σε μοναρχί

Τι παπαριες ειναι αυτες που λες;

Εχεις νοητικο προβλημα ή σε χτυπησε κεραυνος ;

DJ

Καλε μου κυριε , γνωρίζεις την τελεια όταν γραφεις? σχολειο δεν πηγες καθολου.

ΑΝ...

Τα Σκό(ρ)πια ήταν Ελλάδα και εμείς Σκόπια μπορείτε να φαντασθείτε πως θα μας συμπεριφέρονταν;

giannis

Αφου ο Πανος ως χρήσιμος ηλιθιος υπεγραψε ολα τα μνημονια του Τσιπρα με ανταλλαγμα μια καρεκλα υπουργείου και μερικ ατζακετ παραλλαγής, το σύστημα τον βαζει στην ακρη αφου τον χρησιμοποιησε και τον πετα στα αζήτητα όπως και τον Καρατζαφερη. Επειδη το Συστημα ειναι πιο εξυπνο απο τους ηλιθιους και απληστους για εξουσια πολιτικους που εχουμε, ετοιμαζει την επομενη εφεδρια να μπει στο παιχνιδι και να υπογραψει τα σχετικα με τη Μακεδονια, την Αλβανια (το δουλευει και αυτο εντατικα ο Τσιπρας) και φυσικα οτι θελει ο Σουλτανος. Και η χρυση εφεδρια ειναι ο.....Σταυρος φυσικά. Πςερειμενει στη γωνια με χρι τη στιγμη που τα αφεντικα τον σφυριξουν να μπει μεσα στο παιχνιδι για να μας σωσει, κουνωντας το δακτυλο σε καθε "ακραιο", "συντηριτικο", πατριδοκαπηλο", "ακροδεξιο" έλληνα νοικοκυρη που εχει το βιτσιο να αγαπα τη χωρα του και να σκεπτεται πατριωτικα και οχι ως σαλτιπαγκος πολιτικαντης που τα πιανει υπηρετωντας αφεντικά

christos

Ο πιο ξυπνιος ειναι ο χοντρος ,αφου κονομησε μερικα εκατομυρια απο το μεταναστευτικο πρωτον ,και απο τον στρατο δευτερον θα κανει μια ηρωικη εξοδο και μετα θα εξαφανισει και το κομμα η θα συμπραξει με τους ακροδεξιοπατριωτες του κωλου για να κανει ζημια στον Μητσοτακη. Ξυπνατε δεξιοι ολοι δαγκωτο στον Κυριακο να βαλει τα πραγματα στην θεση τους,και να μπουζουριασει τους κλεφταραδες συριζαιους που καταληστευσαν τους Ελληνες,με πρωτον το λαμογιο,σφογγοκολαριο Παππα πατερα,και γιο.

Mην ανησυχείτε ...

η νομή της εξουσία; , η καρέκλα και η κονόμα θα γεφυρώσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ , διακιολογίες θα βρούν πολλές !!!

!@#

ότι είπε ο Ελληνικός λαός με το συλλαλητήριο το 92, το ίδιο λέει και τώρα σε όλους τους προδότες που έδωσαν το όνομα Μακεδονία, μόνο που αυτήν την φορά λέει και το αυτονόητο, να φύγουν οι προδότες από την χώρα μας, αίτημα όλου του Ελληνισμού σε όλη τη γη, άντε γιατί αρκετές κοτσάνες ακούμε από διάφορους στα παράθυρα,αν έχουν φαγωμάρα μεταξύ τους αυτό δεν αφορά τον ελληνισμό, ας πρόσεχαν να μην ψήφιζαν την εξαθλίωση των Ελλήνων και την ύβρι στην Ορθοδοξία με αντίθετους στην Αγία Τριάδα νόμους

Γιωργος

Δυστυχως αλλαξαν οι καιροι που καποτε ακουγαμε σοβαρο πολιτικο λογο και σημερα ακουμε τις ανεκδιηγητες και βλακωδεις αποψεις των αριστερων του Συριζα του 3% που ποτε τους δεν ειχαν πατριωτικο λογο.Φτανει πια ρε απατεωνες και ξεκουμπιστειτε απο εδω.

Γιώργος.Π

Όλα τα Συρίζια καθώς και όλος ο πολιτικός συρφετός που έχει ξεπουλήσει τα πάντα, είτε είναι φανεροί εντός και εκτός Βουλής, είτε κρυφές λαμόγιες που δεν έχουν το θάρρος να το πουν, θερμοπαρακαλούν τον ευτραφή αρχηγό του ΑΝΕΛιστάν να ενδώσει με κάθε τρόπο στην ονομασία ψιθυρίζοντας "Αυτοκτόνα πολιτικά.....αυτοκτόνα πολιτικά....αυτοκτόνα πολιτικά.....με τι θράσος ετοιμάζεσαι ν' αφήσεις τόσες και τόσες καρεκλίτσες, θεσούλες και θρόνους ορφανά να κλαίνε για πισινούς ;;;" Θα βρούμε κάποιον τρόπο να μαζέψουμε το κουφάρι σου και να το επαναφέρουμε στη ζωή..... Αυτό που δεν έχουν συνειδητοποιήσει όμως, είναι ότι είτε δια της πολιτικής αυτοκτονίας είτε δια της μοιραίας επιβολής της πολιτικής θανατικής ποινής από τον κόσμο, ο πολιτικός τους θάνατος είναι ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ και θάρθει αργά η γρήγορα. Δεν είναι μόνο η ονομασία που μάζεψε τόσο κόσμο (και θα μαζέψει περισσότερο), είναι κυρίως η Βιβλική συμφορά που έχει συμβεί και βρήκε σαν ατμός επ' ευκαιρίας διεξόδου. Και το ότι δεν μαζεύουν κόσμο οι κραυγούλες απ' τ' αριστερά "κουρέλια που τραγουδάνε ακόμα", αυτό οφείλεται στην παντελή ελλείψει εμπιστοσύνης, στα Εθνικά ζητήματα, και στην αηδία για το ότι "ήξεραν και μπορούσαν να μαντέψουν τα πάντα!" Αλλά κάθονταν σαν κλώσες στο κοτέτσι περιμένοντας όχι αυγό αλλά το κακό. Τώρα ξεβρακώθηκαν εντελώς. Μια βόλτα στην ΙΣΚΡΑ θα σας πείσει. Η ονομασία όχι μόνο δεν ξεχνιέται σε 10 χρόνια όπως είπε εκείνος ο εκλιπών γηραιός τύπος, αλλά αφού αναζωπυρώθηκε με ακόμα πιο άγριες διαθέσεις, προστέθηκε σ' αυτόν το θυμό και τη μνήμη και μια Βιβλική καταστροφή που δεν υπήρχε ΠΟΤΕ πιο πριν!. Ας προκαλέσει λοιπόν εκλογές ο ευτραφής, και ο λαός να διαλέξει, και αυτός να βγάλει το κεφάλι του απ' την λαιμαριά της πολιτικής καρμανιόλας όπου τον ανεβάζουν σπρώχνοντας. Για Δημοψήφισμα τι να πούμε...."γράφτηκε" το 2015, θα γραφτεί και πάλι, ακόμα πιο αισχρά και βάναυσα...Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από τις εκλογές. Όλα τ' άλλα είναι συνέχιση της δυστυχίας με την Εθνική προδοσία για καπάκι. Και ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ γιατι ψήνονται αναχώματα και κυματοθραύστες.

Θα περιμένετε

όπως έχετε συνηθίσει να περιμένετε και στο τέλος δε θα σας βγει όπως έχετε συνηθίσει να μη σας βγαίνει! Αυτή τη φορά κιόλας θα είναι σκληρότερη η διάψευση.

christos

0,60 συν φπα,λιγδη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skopiano-new_main02

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ προχωρούν στην επόμενη φάση, χωρίς επίλυση, αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες

143