Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες: Καλούμε Ελλάδα και ΠΓΔΜ να βρουν μια βιώσιμη λύση

Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες: Καλούμε Ελλάδα και ΠΓΔΜ να βρουν μια βιώσιμη λύση

Η πολιτική ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών στο ΕΚ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάνφρεντ Βέμπερ για την στάση τους και ζητεί να μην χαθεί το «ραντεβού με την ιστορία» 

Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες: Καλούμε Ελλάδα και ΠΓΔΜ να βρουν μια βιώσιμη λύση
Θέση στις διαπραγμάτευσης για την ονομασία της γείτονος χώρας έλαβε και η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, όπως ονομάζονται επισήμως οι Σοσιαλδημοκράτες του ΕΚ, καλούν την ηγεσία της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους ώστε  να βρουν μια θετική και μόνιμη λύση για τα δυτικά Βαλκάνια και ολόκληρη την Ευρώπη.

Μετά την τοποθέτηση του Μάνφρεντ Βέμπερ, του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος χαιρέτησε την στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τόνισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την πλήρη στήριξη του ΕΛΚ, η πολιτική ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών aποφάσισε να κατηγορήσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και συγκεκριμένα τους κ.κ. Μητσοτάκη και Βέμπερ για την στάση τους η οποία σύμφωνα με το S&D, θα ήταν άσχημο να χαθεί αυτό το «ραντεβού με την ιστορία».

Σύμφωνα με την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του ΕΚ , η στάση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Βέμπερ είναι «ανεύθυνη, καθώς εργάζονται για την διαίρεση της Ευρώπης και όχι για την πρόοδο και τη συμφιλίωση». 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης