Δεν κάλυψε Ρουσόπουλο ο Αγγέλου για το Βατοπέδι

Δεν κάλυψε Ρουσόπουλο ο Αγγέλου για το Βατοπέδι

«Στοχοποιήθηκα λόγω της εγγύτητάς μου με τον πρωθυπουργό» δήλωσε ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού...

Δεν κάλυψε Ρουσόπουλο ο Αγγέλου για το Βατοπέδι
Αρνούμενος κάθε άλλη σχέση, πέραν της πνευματικής, με τους μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο και παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή εμφανίστηκε στην απολογία του ο κ. Γιάννης Αγγέλου.

Εντύπωση όμως προκαλεί ότι δεν έπραξε το ίδιο ερωτώμενος για τον ρόλο του κ. Ρουσόπουλου.

Κλείσιμο
Αναλυτικά, ο κ. Αγγέλου είπε ότι επισκέφτηκε για πρώτη  φορά το Άγιο Όρος και την Μονή Βατοπεδίου το 2003 παρέα με τον κ. Ρουσόπουλο ο οποίος «είχε μια προγενέστερη γνωριμία με τον ηγούμενο Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο».

Παραδέχθηκε επίσης ότι  οι δύο μοναχοί τον είχαν επισκεφθεί στο Μέγαρο Μαξίμου «δύο – τρεις  φορές προκειμένου να εγχειρίσουν  πρόσκληση για τον πρωθυπουργό και για μένα για κάποιες εκδηλώσεις που οργάνωναν» αρνήθηκε όμως ότι είχαν συζητήσει ποτέ για επιχειρηματικά σχέδια ή για την υπόθεση των διεκδικήσεων.

Ο κ. Αγγέλου παρείχε  κάλυψη και σε όσους «γαλάζιους»  υπουργούς και υφυπουργούς υπέγραψαν  τις σχετικές αποφάσεις των ανταλλαγών δηλώνοντας με βεβαιότητα  ότι «ενήργησαν αυστηρά στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους» ερωτώμενος όμως για το αν ο «οι μοναχοί χρησιμοποίησαν τον κ. Ρουσόπουλο για τις επιδιώξεις τους» ο κ. Αγγέλου απέφυγε  να απαντήσει.

Επίσης, σημείωσε ότι  ορισμένοι επιχειρούν να δώσουν «πολιτικές διαστάσεις» στην υπόθεσή του  ώστε να πλήξουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα είπε ότι «στοχοποιήθηκα λόγω της εγγύτητάς μου με τον πρωθυπουργό επί σειρά ετών, θεωρώντας ότι μέσω εμού θα μπλέξουν τον πρωθυπουργό».

Αιχμές  και για Δούκα

Επιπλέον, ο στενός συνεργάτης του κ. Καραμανλή απάντησε και σε όσα τον κατηγόρησε ο  κ. Δούκας, ότι δηλαδή τον πίεζε  να υπογράψει υπέρ της Μονής, λέγοντας ότι «Είναι προφανές ότι ο κ. Δούκας δεν θυμάται καλά. Κάτι θυμάται, αλλά δεν το θυμάται καλά».

Να σημειωθεί ότι  η απολογία του κ. Αγγέλου έφτασε αργά το απόγευμα στην προανακριτική  επιτροπής της Βουλής που διερευνά το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

 Επιπλέον, στην  επιτροπή ήρθαν στοιχεία από  την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της  Κύπρου που αφορούν στις εταιρείες  Πάπιστα, πρακτικά και μαρτυρικές καταθέσεις από την δίκη στο πρωτοδικείο Ξάνθης και νέα στοιχεία από την ανάλυση λογαριασμών που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος.

Δήλωση συνεργατών Καραμανλή για το θέμα

Με αφορμή το θέμα Ιω. Αγγέλου, συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, απέστειλαν ανακοίνωση από το γραφείο του πρ. πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία: «Η εξοντωτική και εμφανώς άδικη αντιμετώπιση του Γιάννη Αγγέλου αποδεικνύει, πέρα από οποιαδήποτε αμφιβολία πως το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του οργανώνουν συστηματικά πολιτικές διώξεις, με στόχο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή. «Η τακτική και η νοοτροπία του σημερινού πρωθυπουργού είναι γνωστές. Κάθε φορά, που βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα, που ο ίδιος δημιουργεί, επιτίθεται κατά των πολιτικών του αντιπάλων, προσπαθώντας έτσι να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Ειδικά τώρα, που γιγαντώνεται η δικαιολογημένη αντίδραση των πολιτών στην αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Όμως, οι προγραφές και οι ατεκμηρίωτες διώξεις πολιτικών αντιπάλων οδηγούν σε νοσηρά φαινόμενα, σε καταστάσεις που πληγώνουν βαθιά τον τόπο. Όσοι καταφεύγουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αποτελέσματα των πρακτικών τους. Και ας γνωρίζουν καλά: θα μας βρουν όλους αταλάντευτα απέναντί τους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης