Ζουράρις: Ιδέα δεν έχω αν είμαι στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ!

Ζουράρις: Ιδέα δεν έχω αν είμαι στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ!

Αριστοφανικό αριστούργημα και παιδεία το «βουντού - βουντού» - Παραμένει βουλευτής, αλλά δεν έχει συζητήσει ακόμα εάν θα είναι μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ ή ανεξάρτητος - Θα ψηφίσει «ναι» στο πολυνομοσχέδιο - Φήμες ότι επισπεύδεται ο ανασχηματισμός

Είναι «αριστοφανικό αριστούργημα» και «παιδεία» το «βουντού - βουντού», το γηπεδικό σύνθημα που χρησιμοποίησε στην επίμαχη συνέντευξή του και που τον οδήγησε τελικά στην παραίτηση από την κυβέρνηση, υποστήριξε το πρωί της Δευτέρας, ο
Κώστας Ζουράρις

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι υπέβαλε την παραίτησή του γιατί «είναι ευγενής» και γιατί «δεν είναι όλοι Ζουράριδες», ενώ αποκάλυψε ότι διατηρεί την βουλευτική του έδρα, η οποία είναι προσωπική όπως είπε, αλλά ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα παραμείνει μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ή όχι. «Ιδέα δεν έχω» αν είμαι ακόμα μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ, αυτό δεν το συζητήσαμε, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Ζουράρις εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Ant1 φορώντας μπλουζάκι με το σύνθημα «έρχομαι από μακριά και πάω μακρύτερα», ενώ εμφανίστηκε να επιμένει σε όσα έχει δηλώσει κατά την διάρκεια της θητείας του και τα οποία έχουν προκαλέσει σάλο, όπως οι δηλώσεις του για το «αν χάσουμε 18 νησιά» ή για τους μαθητές που «στις εκδρομές πηγαίνουν στα μπουρδέλα».

Δήλωσε επίσης ότι σήμερα θα ψηφίσει «ναι» στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και ότι είναι υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Άναψε φωτιές» στο Μαξίμου
Η πολιτική κρίση, που ξέσπασε στο παρά πέντε της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, με αφορμή την υπόθεση Ζουράρι, προκαλεί εκνευρισμό στους κόλπους της κυβέρνησης, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έρχεται αντιμέτωπο με κινδύνους και πιέσεις που δεν περίμενε ότι θα είχε αυτό το διάστημα.

Η παραίτηση που υπέβαλε χθες το μεσημέρι στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο υφυπουργός Παιδείας ρίχνει βαριά τη σκιά της στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την οποία θα γίνει η ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο η κυβέρνηση κλείνει την κρίσιμη τρίτη αξιολόγηση (αναμένεται συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου προς τούτο).

Η κυβέρνηση βρίσκεται ξαφνικά μπροστά σε μία ανεπιθύμητη κατάσταση.

Αφενός μεν για λόγους εντυπώσεων, αλλά και ουσίας, ο κ. Τσίπρας θα ήθελε να υπάρξει μία εικόνα αρραγούς ενότητας και συνοχής στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων με τη διαδικασία αυτή. Ούτε σκιές, ούτε τριγμούς, ούτε πολύ περισσότερο διαφοροποιήσεις. Τώρα βλέπει όμως να διαταράσσεται το κλίμα και να ταλανίζεται η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων από σοβαρά προβλήματα.

Αφετέρου, δεν είχε καμία διάθεση σε αυτή τη φάση και πριν γίνουν όλες οι τυπικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την καταβολή της προβλεπόμενης δόσης, δηλαδή όχι πριν τα τέλη Ιανουαρίου, να δει να ανοίγει μία συζήτηση περί ανασχηματισμού. Με την εξέλιξη της ιστορίας Ζουράρι όμως, τα σενάρια επανεμφανίστηκαν, παρότι το Μαξίμου έκανε χθες προσπάθεια να αποτρέψει τέτοιου είδους τροπή στην πολιτική συζήτηση.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού επιχείρησε εναγωνίως να ρίξει τους τόνους και να υποβαθμίσει το θέμα, προτάσσοντας εμμέσως τη σημασία της σημερινής ψηφοφορίας.

Από το Μαξίμου μάλιστα δεν ξεκαθαρίστηκε καν εάν ο κ. Τσίπρας έκανε ή θα κάνει δεκτή την παραίτηση του κ. Ζουράρι! Το θέμα αφέθηκε να αιωρείται, δεχόμενο κάθε ερμηνεία!

Ο στόχος, λένε έγκυρες πηγές, ήταν προφανής: Να αποφευχθεί οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση και όξυνση, ώστε να μην επηρεαστεί η συμπεριφορά της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, αλλά και του ίδιου του κ. Ζουράρι. Εν ολίγοις να ψηφίσουν όλοι τους το πολυνομοσχέδιο, χωρίς την παραμικρή διαφοροποίηση. Με δεδομένο μάλιστα ότι κάποιοι από τις τάξεις των ΑΝΕΛ ζητούν από τον κ. Ζουράρι να φύγει κι από βουλευτής η υπόθεση μπλέκεται άσχημα για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας θέλει να μην τροφοδοτηθούν ακόμα περισσότερα τα σενάρια του ανασχηματισμού. Εξ ου και το Μαξίμου ανέφερε ότι οι αποφάσεις του πρωθυπουργού για το θέμα θα ληφθούν μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Περίπτωση να μην γίνει αποδεκτή η παραίτηση του κ. Ζουράρι δεν υπάρχει, λένε καλά πληροφορημένες πηγές. Ιδίως όταν η απαίτηση για απομάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα προέρχεται από το κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε βουλευτής και από το οποίο προτάθηκε για τη θέση του υφυπουργού. Το ΑΠΕ μετέδωσε μάλιστα ότι ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον κ. Ζουράρι την Κυριακή το πρωί και ζήτησε από το τηλέφωνο την παραίτησή του.

Είναι όμως ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τις αλλαγές, το χρόνο και το εύρος. Για παράδειγμα, ένα σενάριο είναι να προταθεί απλώς ο αντικαταστάτης του από τους ΑΝΕΛ και εφόσον γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό να καλυφθεί η θέση αμέσως και άρα οι όποιες άλλες αλλαγές να γίνουν στην ώρα που ήταν προγραμματισμένες.

Ένα άλλο σενάριο, αρκετά πιθανό για κάποιους, είναι να μείνει κενή η θέση έως ότου γίνει ο ανασχηματισμός (μικρός ή μεγάλος) σε περίπου δύο εβδομάδες.

Το ενδεχόμενο να επισπευστούν οι γενικότερες αλλαγές, εξαιτίας της υπόθεσης Ζουράρι και ενώ οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης είναι ανοιχτές, θεωρείται περίπου απίθανο.

Το ερώτημα είναι τώρα εάν και πόσο θα μείνουν ήρεμα στο διάστημα της ημέρας τα πράγματα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ποιες διεργασίες θα γίνουν στους ΑΝΕΛ για το πρόσωπο που θα καλύψει την κενή κυβερνητική θέση και πώς θα χειριστεί τυχόν νέα κρούσματα ενόψει της ψηφοφορίας το Μαξίμου.

Μέχρι χθες πάντως δεν υπήρχαν φόβοι για διαφοροποιήσεις βουλευτών, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στην πράξη έως και την τελευταία στιγμή. 

ΣΧΟΛΙΑ (72)

αφου εισαι τρια

πουλακια καθονταν πυροβολημενε γεροξεκουτη.

aris

ΠΟΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ, ΟΠΩΣ Η ΦΩΤΙΟΥ, Ο ΜΠΑΛΝΤΑΣ κ.α. ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΙΑ ΣΤΗ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Να ποιοί

Η ίδια κλίκα (διαρκώς αυτοανανεούμενη) που πάντα επιβράβευε τους ικανούς παπαγαλιστές γνωμών, ιδεών και αποφθεγμάτων διαφόρων επιφανών, ενώ κατ' ουσία οι ίδιοι είναι πάτοι ξεγάνωτοι.Ο άριστος των παπαγαλιστών γίνεται και αρχηγός της κλίκας. Απ' το πολύ το μπλα-μπλά ζαλίζουν και δεν τους παίρνεις εύκολα χαμπάρι, η δεν τους πιέζεις αρκετά εσύ ώστε να τους πάρεις χαμπάρι. Κρύβονται σαν τα ποντίκια πίσω από λέξεις, προτάσεις, κλπ κλπ. Χρειάζεται ειδική "γαλαζόπετρα" για να τους ξετρυπώσεις.

AP

Μήπως κάνανε λάθος και αντί για το Δημόσιο Ψυχιατρείο τον βάλανε Υπουργό;

LAE LAMOGIO

Λαέ λαμόγιο φασίστα κοίτα ποίους ψηφίζεις..ο θεός μας έδωσε ένα παράδεισο ένα διαμάντι για πατρίδα και εμείς τον κάναμε κόλαση και κάρβουνο... (συγγνώμη από τους πολύ λίγους σωστούς έλληνες)

Πώς ;;;

Όταν αποκαλείς έναν λαό "λαμόγιο και φασίστα" πιστοποιείς με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ότι εσύ είσαι το λαμόγιο και ο φασίστας. Και η συγνώμη στο τέλος δεν σε γλιτώνει με τίποτα.

Άκου 10000 μόνο

Ελα να μου αερίσεις το σύστημα

Φυσικά δεν έχεις ιδέα....

Αμφιβάλλω αν έχεις ιδέα του τι γίνεται με τον εαυτούλη σου, πόσο μάλλον με τα διαδραματιζόμενα εκτός αυτού. Αυτοί - αυτός - αυτά, που σε τοποθέτησαν ως ιδεολόγο σ' ένα δημόσιο αξίωμα έκαναν αυτό που λέμε "μαμακία ολκής". Τουλάχιστον έπρεπε να έχουν τη στοιχειώδη νοημοσύνη να βάλουν το σαπούνι να ξεπλύνει τη βρώμα και όχι τη βρώμα να ξεπλύνει το σαπούνι. Έστω και αν το σαπούνι δεν κάνει και τόσο καλή δουλειά.

gr

Μάλλον δεν έχεις ιδέα αν είσαι ζωντανός ή πεθαμένος.

condor7

η προσωποποίηση της ψυχης αλλοτριωμενη......

ΩΡΣΕ

Είδε φως και μπήκε...

@προς σχολιαστάς

Φίλε, δεν ξέρω σε ποιά περιοχή της χώρας μένεις, όμως ο τα ποσοστά του σύριζα στην Β.Ελλάδα είναι σε μονοψήφια νούμερα. Για το καλό της ψυχικής σου ηρεμίας, μην πιστεύεις στις δημοσκοπήσεις. Και προπαντόν μη θεωρείς ότι στη Θεσσαλονίκη τον θεωρούν σαλονικιό. Ξένος ήταν, ξένος είναι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skopiano-new_main02

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ προχωρούν στην επόμενη φάση, χωρίς επίλυση, αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες

3