146 είπαν «ναι» στο αυτόφωρο για τους πλειστηριασμούς

146 είπαν «ναι» στο αυτόφωρο για τους πλειστηριασμούς

Υπό ισχυρές πιέσεις από Τσακαλώτο - Κοντονή, ψηφίστηκε μετά από διορθώσεις η τροπολογία - Το αυτόφωρο αφορά όσους ασκούν βία κατά συμβολαιογράφων, ενώ τελικά, απαιτείται έγκληση για να υπάρξει αυτεπάγγελτη δίωξη λόγω απειλών

«Μπούμερανγκ» για την κυβέρνηση θα εξελιχθούν τα εσπευσμένα και πανικόβλητα νομοθετικά μέτρα που ψηφίστηκαν
για όσους επιχειρούν να παρεμποδίσουν την διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
αλλά και την διεξαγωγή των συμβατών πλειστηριασμών μέσα από τις αίθουσες των Ειρηνοδικείων, όπως έλεγαν αργά χθες το βράδυ στο protothema.gr πολιτικοί αναλυτές αλλά και ανώτεροι δικαστές.
  
Η κυβέρνηση, μέσω των κοντόφθαλμων πολιτικά τροπολογιών του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή
, με 146 ψήφους, καθώς τελικά ψήφισαν και οι «διαφωνούντες», έστρεψε το στιλέτο που «έχει στην ζώνη της σφιγμένο» - σύμφωνα με τους στοίχους του Νίκου Καββαδία - στον εαυτό της.

Κάτω από τον πανικό που έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση οι δανειστές, σε συνδυασμό με την πολιτική ανωριμότητα των στελεχών της, χθες το βράδυ μέσα από την Βουλή οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ άναψαν εν αγνοία τους, το φιτίλι της λαϊκής οργής  και άνοιξαν το δρόμο προς τις κάλπες.

Η όλη αφελής, αδόκιμη τακτική που ακολούθησαν τα κυβερνητικά στελέχη με τις κοντόφθαλμες επιλογές προκειμένου να είναι αρεστή στους δανειστές, πυροδοτεί ένα ντόμινο αντιδράσεων των ήδη φορτισμένων πολιτών, που οδηγήθηκαν σε οικονομικό και όχι μόνο αδιέξοδο, από τα μνημόνια που οι πολιτικοί επέλεξαν αδίστακτα και ανεύθυνα να ψηφίσουν. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα σε πρώτο στάδιο να οδηγηθούν επαγγελματίες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο και σε δεύτερο να έχουν περιελήφθη στην λίστα των «κόκκινων δανειστών» με τις όποιες συνέπειες έχει αυτό.

Ενδεικτικό του κυβερνητικού πανικού είναι ότι χθες, πριν την ψήφιση των επίμαχων τροπολογιών, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προειδοποίησε σαφώς τους βουλευτές ότι εάν δεν περάσουν οι τροπολογίες, τότε θα υπάρξει πρόβλημα με τα stress test των τραπεζών, οι οποίες θα αναγκαστούν να πάνε σε ανακεφαλαιοποίηση για να μην καταρρεύσουν.

Δεν παρέλειψε μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος να επισημάνει στο πλαίσιο των πιέσεων που ασκούνται από την κυβέρνηση ότι εάν δεν περάσουν οι τροπολογίες «διακυβεύεται το πρόγραμμα και η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης».

Εγκρίθηκε με 146 ψήφους η τροπολογία για τους πλειστηριασμούς
Συγκεκριμένα, με 146 θετικές ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκρίθηκε τελικά η τροπολογία που αυστηροποιεί το πλαίσιο προστασίας διεξαγωγής πλειστηριασμών σε Ειρηνοδικεία και συμβολαιογραφικά με επισπεύδοντα.

Προηγουμένως, η αλλαγή της τελευταίας στιγμής, που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής φαίνεται πως έδωσε το απαραίτητο «άλλοθι» σε αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπερψηφίσουν τη ρύθμιση, παρά τις ισχυρές διαφωνίες για την ουσία της προωθούμενης διάταξης.
  
Μόνη διαφοροποίηση, η απουσία του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία, είχε μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής και είχε καλέσει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να αποσύρει την τροπολογία.

Επίσης, απόντες από την διαδικασία ήταν άλλοι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ωστόσο δήλωσαν πως, αν παραβρίσκονταν στην διαδικασία, θα υπερψήφιζαν την ρύθμιση. Πρόκειται για τους Αντώνη Μπαλωμενάκη, Νίκο Μανιό, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Γιώργο Τζιμάνη, Αναστάσιο Κουράκη και Μουσταφά Μουσταφά.
 
Συνολικά, από την διαδικασία απουσίαζαν 57 βουλευτές.

Από την πλευρά των υπολοίπων βουλευτών «παρόντες» δήλωσαν από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποταμι (62 συνολικά) ενώ το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν «όχι» (38 συνολικά).

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης επέφερε τροπολογίες της τελευταίας στιγμής   για τους πλειστηριασμούς, με στόχο αυτή να γίνει αποδεκτή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν εκφράσει έντονες διαφωνίες.

Μετά τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, οι  τροπολογίες προβλέπουν την αυτόφωρη διαδικασία όσων:
- ασκούν βία σε συμβολαιογράφους (σ.σ. σήμερα η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως μόνο σε όσους ασκούν βία σε δημόσιους υπαλλήλους κατά την υπηρεσία τους) 
- παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία (σήμερα ισχύει μόνο για τα Ειρηνοδικεία).

Από την τροπολογία ο κ. Κοντονής αφαίρεσε την παράγραφο 2, με αποτέλεσμα να μην απειλούνται με αυτεπάγγελτη δίωξη όσοι απειλούν συμβολαιογράφους και να απαιτείται έγκληση από το θύμα.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία


Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κοντονής έδωσε τον κυβερνητικό ορισμό της «προστασίας» των πολιτών που βλέπουν να βγαίνουν τα σπίτια τους στο σφυρί λέγοντας: «Η προστασία δεν είναι να σταματήσει ο πλειστηριασμός αλλά η διαδικασία να είναι διαφανής, να υπάρχει έλεγχος και να καταλήγει στο μέγιστο δυνατό εκπλειστηρίασμα».

Υπο αυτά τα δεδομένα, ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι κεντρικό σύνθημα της κυβερνητικής πολιτικής παραμένει το… «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»!

Στην συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης  επανήλθε  επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν από τους πλειστηριασμούς τα ιδιωτικά χρέη ενώ επιτέθηκε σε όσους συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών υποστηρίζοντας ότι προστατεύουν εκατομμυριούχους.


 
Τσακαλώτος προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν καταλαβαίνετε;
Πληροφορίες αναφέρουν ότι, στο παρασκήνιο της ψηφοφορίας, ειδικά ο κ. Τσακαλώτος απηύθυνε αυστηρές προειδοποιήσεις στους βουλευτές και έφτασε μέχρι του σημείου της «έκρηξης», ακούγοντας τις ενστάσεις των βουλευτών και το αίτημά τους ότι πρέπει να προστατευτεί πιο ρητά η λαϊκή κατοικία. Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε διάφορα στοιχεία για το θέμα και κάποια στιγμή απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς τους «γιατί δεν καταλαβαίνετε;»!

Μάλιστα σε άλλο σημείο της συζήτησης ο κ. Τσακαλώτος προειδοποίησε σαφώς τους βουλευτές ότι εάν δεν περάσει η διάταξη, τότε θα υπάρξει πρόβλημα με τα stress test των τραπεζών, οι οποίες θα αναγκαστούν να πάνε σε ανακεφαλαιοποίηση για να μην καταρρεύσουν.

Ασκώντας έντονη πίεση στους βουλευτές να υποχωρήσουν και αφού ξεκαθάρισε ότι δεν θα αποσύρει τη διάταξη, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι διακυβεύεται το πρόγραμμα και η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης! 

Υπό αυτή την έννοια, τόσο ο κ. Τσακαλώτος, όσο και ο κ. Κοντονής περιέγραψαν μία κατάσταση κατά την οποία θα κινδύνευε συνολικά η κυβερνητική προσπάθεια, εάν υπάρξουν διαφοροποιήσεις. Πηγές πάντως διαψεύδουν ότι ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για κίνδυνο πτώσης της κυβέρνησης, με τις σχετικές πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα να μην επιβεβαιώνονται απολύτως.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι πλειστηριασμοί συνδέονται με τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος και με τα stress tests και δεν μπορούμε να κάνουμε όλους τους ελιγμούς που θα θέλαμε και στους χρόνους που θα θέλαμε». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι βουλευτές μεταξύ άλλων εξέφρασαν φόβους πως θα γίνει ουσιαστικά «χάπενιγκ» με τις συλλήψεις μπροστά στις κάμερες και ότι θα «αναστήσουν» από το πουθενά, πολιτικά, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Ζωή Κωνσταντοπουλου.

ΣΧΟΛΙΑ (121)

Παναρας

Μπραβο ,για να μπουν στο καβουκι τους οι κατσαπλιαδες μη πληρωτες.Αλλοι δουλεψαν και μοχθησαν για να βαλουν λεφτα στις τραπεζες και αλλοι να τα οικοιποοιηθουν ξεκουραστα ,αυτο τελος δεν περναει,ηρθε το τελος τοκατσαπλια,κουνηθητε τωρα κοτες κατσαπλιαδες;

Θα

παρει τα σπιτια απο τους ελληνες(πο ψηφιζουν ΝΔ) και θα τα δωσει στους πακιστανους (που ψηφιζουν ΣΥΡΙΖΑ),καληνυχτα ελλαδα.

Μπετονιερα

Ιστορικό DNA! Μπετόν αρμέ! Μπόνους πενήντα εδρών!ΚΚΕ εσωτερικού! Ιδιώνυμο! Καλά Χριστούγεννα.

Πάνος

Ο αποτυχημένος Ζακυνθινός δικηγόρος με το Rolex μας κάνει μαθήματα δικαιοσύνης, ήμαρτον Παναγία μου, τι άλλο θα ακούσουμε ?

Τυχσρπαστος Ελλην

Γιατρε τα εχεις και είναι και βαριά Μπράβο Γιάννη

Σπυρόπουλος Γιώργος

Σιγα το σούργελο. Απλως ετοιμαζεται για την επόμενη φαση πολιτικης επιβιωσης του.

Τώρα μάλιστα ....

Ποιός ήρθε ;;; Αυτός μάλλον θα πάει για απεργία πείνας για να χαπακώνει καμιά τυρόπιτα στη ζούλα ....

Τυχαρπαστος Έλλην

Μα φυσικά και ψηφίζουν διότι δεν χάνουν τίποτε

Ξύπνα Βασίλη

Τρομοκρατία χούντα και όλα τα κακα που μας φέρανε για λεφτά που τα φάγανε οι ίδιοι. Όλοι μαζί είναι το ίδιο.

judge drend

ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ.

jan

146 είπαν ναι στις καρέκλες.

Andrea

"Υπολοιποι" οποιοι απουσιασαν στην πραγματικοτητα ψηψισαν ναι αλιος θα ειχαν ερθει να ψηφισουν οχι. Ποσα χρονια πρεπει να περασουν ακομα να τους καταλαβετε. Εγω που ειμαι σχεδον αγραμματος πριν πολλα χρονια τους καταλαβα ενω εσεις που περνιεστε και για εξιπνους.....

ΓΙΩΡΓΗΣ

Πως την εχεις δει τη δουλεια, εσυ παλι''εξυπνε''; Να βαζεις τον Τσιπρα να σε κυβερνα, αλλα καθε φορα που θα σε λουζει με τα κακακια του, να τα σκουπιζουν οι υπολοιποι; Ο Τσιπρας σου κυβερνα,ο Τσιπρας σου κρινεται για ολες τις αποφασεις του και ασε τους υπολοιπους. Θα τους κρινουμε και αυτους για το τι αξιζουν εν καιρω,οταν θα τους ψηφισεις να σε κυβερνησουν.Προς το παρον απολαυσε,πως σου τα κανει ολα τα χατηρια ο Τσιπρας και'' μουρμου''!

@10:04

Δε σου λέει αυτό. Σου λέει ότι αυτοί που απουσίαζαν στην πραγματικότητα συμφωνούν, αλλά δε θέλουν να το πουν για να σε ξεγελάσουν ότι είναι διαφορετικοί από τους άλλους. Κι εσύ το τρως το παραμύθι μια χαρά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4689867

Στο στόχαστρο του και πάλι ο Κοτζιάς με υπαινιγμούς για παράνομες συναλλαγές: «Την λύση αυτή την θέλουν οι κυβερνήσεις της παγκοσμιοποίησης και των ιδρυμάτων Σόρος- Είναι το μεγαλύτερο λαθος που έκανε αυτή τη κυβέρνηση - Αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας» ανέφερε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

7
2528028

Κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της υπουργού Τουρισμού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - Μετά τις λεκτικές επιθέσεις κατέθεσε τώρα  ερώτηση στη Βουλή και ζητά την διαβίβαση όλων των στοιχείων για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό

30