Άγρια κόντρα Σκουρλέτη - Παφίλη στη Βουλή για τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ

Άγρια κόντρα Σκουρλέτη - Παφίλη στη Βουλή για τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ

Παφίλης: Θέλει διαστημικό θράσος να έχεις στείλει κόσμο στον Καιάδα και να κατηγορείς το ΚΚΕ - Αιχμές Σκουρλέτη για τον ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά

Άγρια κόντρα Σκουρλέτη - Παφίλη στη Βουλή για τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ
Στα άκρα οδηγεί την σύγκρουση με το ΚΚΕ ο κ. Πάνος Σκουρλέτης
υποστηρίζοντας από το βήμα της Ολομέλειας ότι ο Περισσός αντιδρά για τις «φιλολαϊκές» πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ σιωπούσε την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Αναφερόμενος στην διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην κυβερνητική εκδήλωση στην Δυτική Αττική είπε «Παρεξηγηθήκατε που είπα ότι η συγκέντρωση που κάνατε – δεν ήταν διαμαρτυρίας – ήθελε να ακυρώσει μια συζήτηση διαλόγου που αποκαλέσατε φιέστα. Για πρώτη φορά το μισό υπουργικό συμβούλιο πηγαίνει στην καρδιά της Δυτικής Αττικής και συζητά επι δύο ημέρες με τοπικούς φορείς συζητά για πραγματικά προβλήματα. Αυτό αποκαλέσατε φιέστα. Και δεν είναι φιέστα αυτό που κάνατε εσείς; Κατεβάσατε φοιτητές από όλη την Ελλάδα με πούλμαν. Πότε το κάνατε αυτό στην κυβέρνηση Σαμαρά;» και πρόσθεσε «πάρτε θέση, ή στηρίζετε τους συμβασιούχους στην καθαριότητα ή τους εργολάβους όπως κάνει η ΝΔ. Αυτός ο δρόμος είναι ολισθηρός και απομονώνει μια ιστορική παράταξη της Αριστεράς».

Κλείσιμο
«Χρειάζεται πολύ μεγάλο θράσος» αντέδρασε ο κ. Θανάσης Παφίλης
για να συνεχίσει «Διαστημικό θράσος χρειάζεται για να φέρνεις σαν κλέφτης τη νυχτα τροπολογία για κατάργηση της απεργίας , να στηρίζεις την εργασιακή ζούγκλα και την κόλαση στα εργοστάσια να έχεις στείλει τον κόσμο στον καιάδα, να στηρίζεις με δέκα χέρια το μεγάλο κεφάλαιο και να κατηγορείς αυτούς που προσπαθούν και αντιπαλεύονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της κυβέρνησης που τους στηρίζει».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ πρόσθεσε πως «χρειάζεται θράσος να κατηγορείς την διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ σε μια κυβερνητική εκδήλωση όταν εσείς κάνατε αντισυγκεντρώσεις σε συγκεντρώσεις άλλων κομμάτων. Καλά δεν θυμάστε επι Σαμαρά που συνέλαβαν 75 συνδικαλιστές; Τι σας ενοχλεί τόσο πολύ. Επειδή πέφτουν και τα τελευταία φύλλα συκής;  Σας επαναλαμβάνω. Εμείς δεν μασάμε. Τέτοιες επιθέσεις έχουμε φάει από το ΠΑΣΟΚ και από την ΝΔ περισσότερες» ενώ έκλεισε την παρέμβασή του με υπαινιγμούς « Άλλοι ήταν χαϊδεμένα παιδιά και προσέγγιζαν και το εισπράξανε  πολιτικά, η μισή κυβέρνηση.

Επανερχόμενος ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε τις αιχμές για την στάση του ΚΚΕ την περίοδο της κρίσης λέγοντας «θυμάμαι τις ελεγχόμενες και προσεκτικές κινητοποιήσεις σας. Όταν ο κόσμος πήγαινε από την Πανεπιστήμιου εσείς πηγαίνατε από την Πειραιώς» ενώ κάλεσε τον κ. Παφίλη να απαντήσει εάν είναι υπερ της απλής αναλογικής και στους ΟΤΑ.

«Μας λέτε για την απλή αναλογική; Σε εμάς; Γιατί δεν το στηρίξαμε; Τη νόθα αναλογική που φέρατε τη στηρίξαμε. Φέρτε την κανονική απλή αναλογική. Τι νομίζετε όμως ότι θα ξεπλυθείτε με αυτά για όλα τα υπόλοιπα» απάντησε ο κ. Παφίλης και πρόσθεσε αναφορικά με την στάση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο των αγανακτισμένων: «Το τι ρόλο παίξατε και τι έβγαλε το Σύνταγμα είναι γνωστό. Πάνω ήταν οι Χρυσαυγίτες και κάτω ήταν άλλοι. Τα παιχνίδια και τις προβοκάτσιες τα έχουμε μάθει. Αν θέλατε εσείς με τις δικές μας πλάτες να κάνετε τα παιχνίδια που κάνατε εμείς δεν το στηρίζουμε». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης