Πώς η Mercedes «ενώνει» Παυλόπουλο - Ερντογάν

Και οι δύο εμπιστεύονται την ασφάλεια των μετακινήσεών τους στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes

Πώς η Mercedes «ενώνει» Παυλόπουλο - Ερντογάν
Το μοναδικό ίσως κοινό σημείο του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου
και του Τούρκου ομολόγου του
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την
πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην χώρα μας
Κλείσιμο
δεν ήταν άλλο από το ότι και οι δύο εμπιστεύονται την ασφάλεια των μετακινήσεών τους στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes. Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να μετακινήθηκε επί ελληνικού εδάφους με τη θηριώδη Mercedes-Maybach S 600 Guard, που απέκτησε φέτος έναντι 2 εκατ. τουρκικών λιρών, όμως και η ελληνική Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας 10 μέρες πριν την άφιξη του υψηλού προσκεκλημένου προχώρησε στην «επικαιροποίηση» του επιπέδου θωράκισης της προεδρικής MERCEDES S500 L. 

Η προεδρική MERCEDES S500 L




Στις 27 Νοεμβρίου υπογράφηκε η σύμβαση αλλαγής του εμπρόσθιου αλεξίσφαιρου παρμπρίζ, έναντι του ποσού των 23.000 ευρώ, της ελληνικής προεδρικής λιμουζίνας, που αν και είναι μοντέλο του 2004 φέρει κορυφαίο επίπεδο θωράκισης. Ειδικότερα, το κόστος του αλεξίσφαιρου παρμπρίζ ανήλθε σε 21.199,70 ευρώ και το κόστος των εργασιών τοποθέτησής του σε 1.618,20 ευρώ. Όπως αναφέρεται στη σχετική σύμβαση,«το υπό προμήθεια κρύσταλλο καλύπτει το επίπεδο προστασίας Β6/Β7 κατά τα διεθνή πρότυπα DIN EN 1063 ή αναλόγου, είναι διαφανές πολλαπλών στρώσεων με επένδυση POLYCARBONATE στην εσωτερική τους επιφάνεια, για την αποφυγή τυχόν τραυματισμού από εκτινασσόμενα σωματίδια και θραύσματα σε περίπτωση προσβολής». 

Βέβαια, μπορεί στην Ελλάδα η Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας να αντικατέστησε το αλεξίσφαιρο παρμπρίζ στο προεδρικό αυτοκίνητο, όμως ο Τούρκος πρόεδρος προτίμησε να αντικαταστήσει τη θωρακισμένη Mercedes S 600 L, που διέθετε μέχρι πρότινος, με την εντυπωσιακή Mercedes-Maybach S 600 Guard.

Η θηριώδης Mercedes-Maybach S 600 Guard του Τούρκου Προέδρου 





Ο λόγος προφανής, αφού η ναυαρχίδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας παρέχει απόλυτη προστασία έναντι οποιασδήποτε προσβολής ακόμη και σε επίθεση με χημικά, αφού στο εσωτερικό υπάρχει ειδικό κύκλωμα αέρα που δεν επιτρέπει την είσοδο εξωτερικών αερίων. Το αμάξωμα από κράμα τιτανίου, η πάχους 13 εκατοστών ενίσχυση από ατσάλι στις πόρτες και οι εκτοξευτήρες δακρυγόνων για τη διαφυγή σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης τοποθετούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στις υψηλότερες θέσεις ασφάλειας παγκοσμίως, με πολλούς ηγέτες ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, να το επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης