Πανηγυρίζει το Μαξίμου: Ο Τσίπρας απέρριψε και αποδόμησε τη ρητορική Ερντογάν!

Πανηγυρίζει το Μαξίμου: Ο Τσίπρας απέρριψε και αποδόμησε τη ρητορική Ερντογάν!

Το πρωθυπουργικό γραφείο με νον πέιπερ που εξέδωσε υποστηρίζει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν αυτός που έθεσε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο στις συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο!


Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε και αποδόμησε τη ρητορική Ερντογάν υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου με νον πειπερ που εξέδωσε για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχαν οι δύο άνδρες το μεσημέρι.

Το Πρωθυπουργικό Γραφείο... παραβλέπει βέβαια ότι ο Τούρκος πρόεδρος ξεδίπλωσε με έντονο τρόπο το σύνολο των τουρκικών αξιώσεων και διεκδικήσεων και επισημαίνει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν αυτός που έθεσε ένα πλαίσιο για την συνεργασία των δύο πλευρών το οποίο αν δεν τηρηθεί θα έχει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Αναλυτικά το σημείωμα του πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρει: 

Σε μια περίοδο κρίσης των ευρωτουρκικών σχέσεων και ανησυχητικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο με άμεσες συνέπειες στην σταθερότητα της περιοχής, στην ασφάλεια και το μεταναστευτικό η Ελλάδα πρότεινε στην Τουρκία να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Που «δεν θα βασίζεται στις προκλήσεις που είναι εύκολες αλλά στην επίπονη προσπάθεια να οικοδομούμε γέφυρες σε στέρεα θεμέλια». Όπως τόνισε ο ΠΘ αν η Τουρκία δεν το αποδεχτεί θα αποβεί τόσο εις βάρος της περιοχής όσο και των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αναγκαίο για να μπούμε σε νέο κεφάλαιο είναι 
Α) Ο απόλυτος σεβασμός της Συνθήκης της Λωζάννης (απέρριψε και αποδόμησε την ρητορική Ερντογάν για ενδεχόμενη αναθεώρησή της. Καλωσορίζεται η αναφορά του Τούρκου Προέδρου ότι στη Δυτική Θράκη έχουμε μουσουλμανική μειονότητα η οποία μπορεί να είναι τουρκικής, πομακικής ή ρομά προέλευσης.)

Β)  Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο (όπου ζήτησε να τερματιστεί η τουρκική παραβατική δραστηριότητα και το casus belli. Καλωσορίζεται το γεγονός ότι ο Τ/Πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία «δεν εποφθαλμιά την εδαφική ακεραιότητα καμιάς χώρας και καμιάς γείτονος χώρας»)

Γ) Η επανέναρξη των συνομιλιών για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση του πλαισίου Gutteres (όπου έθεσε θέμα εισβολής και κατοχής, κατάργησης εγγυήσεων, αποχώρησης στρατού. Καλωσορίζεται η δήλωση του Τ/Προέδρου ότι η Τουρκία θέλει να προχωρήσει σε δίκαιη και βιώσιμη λύση)

- Παράλληλα απάντησε κατηγορηματικά ότι οι πραξικοπηματίες δεν είναι  ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας και συνεχίζουμε τη δικαστική και αστυνομική μας συνεργασία αλλά ότι στην Ελλάδα είναι κράτος-δικαίου, όπου η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και οι αποφάσεις της πρέπει να γίνονται σεβαστές. 

Στο πλαίσιο αυτό
- Συμφωνήθηκε η - υπό την υψηλή εποπτεία των δύο ηγετών - επανέναρξη των συνομιλιών ΜΟΕΑ (με ενεργή συμμετοχή της στρατιωτικής ηγεσίας και της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΥΠΕΞ) και η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για την υφαλοκρηπίδα, 
- Συμφωνήθηκαν νέα μέτρα για συνεργασία στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας που θα συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των νησιών
- Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση του επόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας το συντομότερο δυνατόν και η σύσταση Μικτής Οικονομικής Επιτροπής. Παράλληλα συμφωνήθηκε η προώθηση σειράς έργων υποδομών.  
Επιπλέον:
- Τονίσθηκε ότι οι μειονότητες στις δύο χώρες πρέπει να μας φέρνουν πιο κοντά αλλά και ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αφορούν Έλληνες πολίτες δεν είναι ζήτημα διακρατικής διαπραγμάτευσης. Καλωσορίζουμε τη δήλωση Τ/Προέδρου ότι το μέλλον της μειονότητας στη Θράκη «είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας»    
- Σε απάντηση σχολίων για την θρησκευτική ελευθερία στην Ελλάδα, υπογραμμίστηκαν όλες οι ανακατασκευές τζαμιών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και τονίσθηκε ότι στην Ελλάδα ουδέποτε «σκεφτήκαμε να κάνουμε μια θρησκευτική λειτουργία όπως εσείς – κακώς – κάνατε επανειλημμένα στην Αγία Σοφία»
- Υπογραμμίσθηκε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και την δημοκρατία στη γείτονα – με επιστροφή στις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.  

ΣΧΟΛΙΑ (56)

Άγγελος

Υπάρχουν και οι λεγόμενες διαφορές στο Αιγαίο. Ο προσδιορισμός των ορίων της υφαλοκρηπίδος, του μόνου δηλαδή υπαρκτού προβλήματος, θα είχε επιτευχθεί εάν η Τουρκία εδέχετο ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα όπως προβλέπουν οι διατάξεις του δικαίου της θαλάσσης, οι διεκδικήσεις επί διαφόρων νήσων και νησίδων του Αιγαίου δεν θα έπρεπε ούτε ως σκέψεις να διατυπωθούν, αν η Τουρκία ενθυμείτο τις υποχρεώσεις της τις προκύπτουσες από τη Συνθήκη της Λωζάννης συμφώνως προς τα άρθρα 12 και 16 της οποίας παρητήθη παντός δικαιώματος και οποιουδήποτε τίτλου επί νήσων κειμένων πέραν των τριών μιλλίων από τις ακτές της, με εξαίρεση την Ιμβρο, Τένεδο και τη νήσο των Λαγωών, η απειλή πολέμου δεν επιτρέπεται να διατυπώνεται σε καμιά περίπτωση από τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, πολύ περισσότερο όταν διατυπώνεται εν σχέσει με την άσκηση δικαιώματος αναγνωριζομένου από το Δίκαιο της Θαλάσσης, όπως είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων.

Χαίρε ώ χαίρε λευτεριά

Πατριώτες τώρα θα μάθουμε πως η αριστερά κάνει το άσπρο μαύρο; Εθισμένοι στο ψέμα είναι η αιώνια τάξη των φαρισαίων υποκριτών τυφλωμένοι από τον εγωισμό και την δίψα για εξουσία και επιβολή . Να ανάβεται κερί συνειδητά και να υψώνετε την σημαία κάθε 30 Αυγούστου στην επέτειο της λήξης του συμμοριτοπολέμου για αυτούς τους νεκρούς του Εθνικού στρατού αλλά και για όσους λάβανε μέρος και κατάφεραν να μην βυθιστούμε στο κομμουνιστικό σκοτάδι όπως άλλοι μαρτυρικοί λαοί.

Άγγελος

Η αδιαμφισβήτητα ισχυρότερη ζώνη κυριαρχίας στη θάλασσα είναι τα χωρικά ύδατα, στη συνέχεια έρχεται η υφαλοκρηπίδα, η οποία στο διεθνές δίκαιο είναι πιο ισχυρή έννοια από την ΑΟΖ. Γι' αυτά ούτε κουβέντα από Παυλόπουλο και Τσίπρα, απλά χόρεψαν τσιφτετέλι στο σκοπό του Ερντογάν.

Κλρ250

Βρήκε η χώρα πρωθυπουργό για 30 χρόνια!!!μπράβο στον μικρό!!

;lwkj

ΕΠΙΣΗΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!

Ok

Αλέξη ο Παύλος σε εχει κάνει μάγκα, δεν παίζεται το σταφ , αγια κρητικά χωματα

234Κ

Το ότι δέχθηκε να συνομιλήσει με κάποια θέματα που θέλει ο Ερντογαν ανοίγει τεραστιο θέμα ! Ο συγχωρεμένος Καραμαλης επαναλάμβανε διαρκώς ! Πηγαίνετε στο δικαστήριο της Χάγης !

Σ

Ρε Καρανίκες του Μαξίμου, πάτε καλά με αυτά που λέτε;

Σ

Η επίσκεψη δηλαδή έγινε για να τα χώσουμε στον Ερντογάν ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑ;

Ο πακης εχει φιλοτιμο;

Μαλλον δεν εχει, γιατι αν ειχε θα ειχε ηδη παραιτηθει.Ο σουλτανος τον εξευτελισε μεσα στο προεδρικο μεγαρο, μας ρεζιλεψε ολους ετσι δειλος,πανικοβλητος που καθοταν στην ακρη του καναπε,με το βλεμμα φοβισμενο και κατεβασμενο ,σαν τον μικρο που τον μαλωσε η δασκαλα, φοβουμενος ακομα και να αντικρυσει το περιφρονητικο,αγερωχο,ιταμο,απαξιωτικο προς το προσωπο του βλεμμα του σουλτανου. Και μετα ο τσιμπλας μπροστα στο κακο που ειχε ηδη γινει, προσπαθησε να μπαλωσει καπως τα πραγματα,αλλα ο σουλτανος ειχε κανει αυτο που ηθελε, εξευτελισε τον ελληνα προεδρο και ολους εμας που νιωθουμε ακομα κατι για τη γη των προγονων μας.Οσο για τους συριζαιους που γραφουν εδω διθυραμβικα σχολια για τον ''μεγαλο ηγετη'' τους, τι αλλο θα επρεπε να κανει ο ερντογαν για να αντιληφθουν οτι μας εξευτελισε; Μηπως να τους δειξει τα κοκκινα σωβρακα που πηρε απο τον τσιπρα και τον κοτζια;

Ναι βρε χαζοχαρούμενα ,

τον ρούμπωσε η πρωθυπουργάρα Τσίπρας ! Του κανε τα μούτρα κρέας !Από αύριο ο Ερντογάν , δεν θα βρίσκει πέτρα να κρυφτεί ! Άντε ρε σούργελα !Είστε λοβοτομημένοι Συριζόπαιδα ! Ξέρετε τουλάχιστον για ποιό λόγο τον καλέσατε ; Για να τον αποδομήσετε ;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dimo25

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει και θέτει πέντε ερωτήματα στον υπουργό Οικονομικών για την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του, ανεξάρτητα με την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

kont_001

«H ανάδειξη των φυλακών σε τόπους ιστορικής μνήμης είναι υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης

4397207

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με την επιλογή της περιορίζει την παραγωγή της ΔΕΗ, για να δημιουργήσει άρον άρον χώρο για επίδοξους αγοραστές, μεταφέροντας το επιπλέον κόστος στους καταναλωτές

2
krimizis-thumb-large

Στην επιστολή παραίτησής του χαρακτηρίζει τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα,  «Τσάρο του Διαστήματος» και επισημαίνει ότι δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα

34