Κεντροαριστερά: Κόντρες για δεύτερο γύρο, οικογενειοκρατία και debate

Κεντροαριστερά: Κόντρες για δεύτερο γύρο, οικογενειοκρατία και debate

Γεννηματά: Δεν απαντώ σε μικρότητες περί οικογενειοκρατίας - Ανδρουλάκης: Τον δεύτερο γύρο τον ζήτησε το 60% που επέλεξε αλλαγή

Τόσο οι δύο μονομάχοι της δεύτερης Κυριακής, όσο και οι υποψήφιοι που έμειναν εκτός του δεύτερου γύρου καλούν τους πολίτες που έδωσαν το παρών τη 12η Νοεμβρίου να το πράξουν και πάλι στις 19.

Μην τους αφήσετε να κοιμηθούν για δεύτερη Κυριακή, είναι το μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία εξέλαβε ως μία άτεχνη και χοντροκομμένη προσπάθεια αλλαγής ατζέντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα. 

Πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλαγής και ανανέωσης, επισημαίνουν οι επιτελείς του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει θορυβηθεί από την ανταπόκριση των πολιτών στις διαδικασίες εκλογής αρχηγού του νέου φορέα και στο πλαίσιο αυτό κρατούν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα πολιτικών εξελίξεων.

Οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά θεωρούν αβάσιμο τον παραλληλισμό με τη δεύτερη Κυριακή της ΝΔ. «Ο Μητσοτάκης ήταν 11 μονάδες πίσω από τον Μεϊμαράκη και όχι 17, άλλο Μεϊμαράκης/Γεννηματά και άλλο Μητσοτάκης/Ανδρουλάκης, συν το γεγονός ότι τότε μεσολάβησαν περισσότερες από 20 ημέρες» εξηγούν.

Ανδρουλάκης: Ο δεύτερος γύρος δεν επιβάλλεται από εμένα, αλλά από το 60% των πολιτών που μας τίμησαν...

«Τον δεύτερο γύρο δεν τον επιβάλλω εγώ, τον επιβάλλει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Τον επιβάλλει το 60% των ανθρώπων που ήρθαν, μας τίμησαν και ζήτησαν πολιτική αλλαγή» απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα σενάρια περί πιέσεων που δέχθηκε για να μη γίνει ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Κεντροαριστερά. 

Μιλώντας στον Ρ/Σ 9.84 επισήμανε ότι «εάν το αποτέλεσμα ήταν κοντά στο 50%, προφανέστατα δεν θα κάναμε δεύτερο γύρο. Το αποτέλεσμα είναι στο 40%, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το 60% των προοδευτικών πολιτών που ήρθαν και ζήτησαν πολιτική αλλαγή. Αυτό είναι αντιδημοκρατικό».

Τόνισε μάλιστα ότι δεν ήταν θέμα πιέσεων, απλά έγιναν εισηγήσεις όταν βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα,

«Εμφανίζεται ότι εγώ επιβάλλω το δεύτερο γύρο. Το δεύτερο γύρο τον επιβάλλει η λαϊκή ετυμηγορία. Η Κεντροαριστερά πρέπει να αποδείξει ότι θέλει το σεβασμό στους θεσμούς και τη δημοκρατία. Και το πρώτο βήμα αυτής της προσπάθειας πρέπει να είναι ακέραιο». 

Για τα όσα είπε σχετικά με την οικογενειοκρατία και αν αφήνει αιχμές για την κ. Γεννήματα τόνισε: «Μίλησα για μένα, όχι για την κα Γεννηματά. Είπα πως στρατηγικός μου αντίπαλος είναι η κοινωνία της κληρονομικής ισχύος είτε αφορά την οικονομία, είτε την πολιτική. 

Δηλαδή όταν σε μια οικονομία, το παιδί του πλούσιου έχει τεράστιο κοινωνικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον πολύ μορφωμένο άνθρωπο που αγωνίζεται καθημερινά στη ζωή του, όταν έχουμε μεγάλες περιφέρειες στο λεκανοπέδιο που εάν δεν είσαι κολλητός του αρχηγού, του μιντιάρχη ή αν δεν έχεις πακτωλό χρημάτων, δεν μπορείς να εκλεγείς. Αυτά θέλω να αλλάξουν. Θέλω οι άνθρωπο οι νέοι κι όλες οι γενιές να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην οικονομία και το πολιτικό σύστημα». 

Γεννηματά: Δεν απαντώ σε χτυπήματα κάτω από τη μέση...

Είναι πολιτική μου επιλογή να μην μπαίνω σε μικρότητες, σε χτυπήματα κάτω από τη μέση, σε προσωπικές αντιπαραθέσεις, ήταν η απάντηση της κυρίας Γεννηματά.

«Θέλετε να σας πω και κάτι άλλο; Και επί της ουσίας δεν με αφορά. Τι σημαίνει οικογενειοκρατία; 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική το έχω ακούσει αυτό πάρα πολλές φορές. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν υπήρξε ποτέ τζάκι της πολιτικής. Δεν έβγαλε λεφτά από την πολιτική. Δεν έστησε μηχανισμούς. Δεν είχε ποτέ μηχανισμούς. Πολεμήθηκε από τους μηχανισμούς, όπως πολεμήθηκα και εγώ τα προηγούμενα χρόνια, συγκρούστηκε με τους μηχανισμούς, όπως συγκρούστηκα και συγκρούομαι και εγώ όλα αυτά τα χρόνια» επισήμανε και προσέθεσε:

«Δεν έγινε ποτέ πρόεδρος κόμματος, δεν έγινε ποτέ πρωθυπουργός.. Πέρασαν 6 χρόνια από τη στιγμή που πέθανε για να πάρω την απόφαση να ασχοληθώ η ίδια ενεργά παρότι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουνα δίπλα του στο γραφείο, δούλευα. Πρώτη φορά έκανα προεκλογικό αγώνα 10 χρονών με την τσάντα του δημοτικού. Άρα δεν με αφορά ο όρος οικογενειοκρατία».

Διεργασίες για το debate...

Η απόφαση του Νίκου Αλιβιζάτου να μην ασχοληθεί με το debate της δεύτερης Κυριακής έφερε σε άμεση επαφή τα επιτελεία της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη. Το πρόβλημα είναι ότι η μόνη βραδιά που απομένει, της Πέμπτης, είναι πιθανόν να καταληφθεί από Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Ανδρουλάκης δίνει βάρος στην πραγματοποίηση του debate, δηλώνοντας ότι πρέπει να υπάρχει δημόσιος διάλογος και να γίνουν δημόσιες δεσμεύσεις.

Ποταμιού: Όλοι στις κάλπες στις 19 Νοεμβρίου...

Το Ποτάμι καλεί τους 210.505 πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου να δώσουν το παρών στις κάλπες και στις 19 Νοεμβρίου


«Η χώρα έχει ανάγκη από μια τολμηρή πρόταση αλλαγής από ένα νέο φορέα που θα καλύπτει και θα εκπροσωπεί φιλελεύθερους, προοδευτικούς, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστερούς, οικολόγους» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

«O νικητής των εκλογών πρέπει να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική που αναπτύχθηκε στον προοδευτικό χώρο» τονίζεται και προστίθεται ότι η δυναμική του εγχειρήματος πρέπει να θεωρηθεί και ως απάντηση στην ανερμάτιστη λαϊκίστικη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δήλωση Καμίνη...

«Ήρθα να δώσω κι από κοντά τα συγχαρητήριά μου στην κυρία Γεννηματά. Ήταν μια πολύ καλή συνάντηση. Είναι σημαντικό και την ερχόμενη Κυριακή να επαναληφθεί -κι εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ γι'αυτό- η μαζική συμμετοχή που σημειώθηκε στον πρώτο γύρο» σημείωσε στις δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Καμίνης.

«Έθεσα στην κυρία Γεννηματά το ζήτημα της πορείας προς ένα ενιαίο κόμμα, με ενιαία μορφή και εκπροσώπηση εντός και εκτός Βουλής» συνέχισε ο δήμαρχος Αθηναίων και προσέθεσε:
 
«Θέλω να απευθυνθώ και στον κόσμο που με στήριξε προσωπικά: Να τους πω ότι αποτελούμε πια μια ευδιάκριτη τάση στην κοινωνία, που θα προσλάβει συγκεκριμένα πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά, το γρηγορότερο δυνατό. Η πρώτη έκφραση αυτής της τάσης θα είναι η διαμόρφωση αρχών και θέσεων για το επικείμενο ιδρυτικό μας συνέδριο. Πάμε όλοι μαζι, πάμε για μία εκπροσώπηση όλων στα όργανα, τα οποία θα μας οδηγήσουν στο συνέδριο του νέου κόμματος». 

Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Θα υπόστηρίξετε την κυρία Γεννηματά»; 
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: «Εκπροσωπώ αξίες, δεν καθοδηγώ ανθρώπους». 

Σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων θα συναντηθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί πως ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πήρε εμμέσως θέση υπέρ της κυρίας Γεννηματά, της οποία τη συμβολή στην ανασυγκρότηση του χώρου χαρακτήρισε θετική. 

ΣΧΟΛΙΑ (10)

P.Papadopoulos

Οποιος κι αν επικρατήσει στις 19/11/17 να δώσει έμπρακτο καινοτόμο στίγμα ενότητας και αλλαγής πολιτικής φιλοσοφίας στη νεόδμητη Κεντροαριστερά.

Μητσος

Ο πατερας μου,λέει η Γεννηματα,δεν ήταν από τζάκι.Ναι αλλά αν δεν σε έλεγαν Γεννηματά κυρία Φώφη μου,δεν θα έπαιρνες ούτε μισή ψήφο.Δυστυχώς στην Ελλάδα,είμαστε τόσο πολύ πίσω από πολιτισμικής πλευράς και γενικότερα από θέματα παιδείας,που πιστεύουμε ότι τα παιδια,εγγόνια,ανήψια κλπ ενός πολιτικού θα έχουν κληρονομήσει υποχρεωτικά τις ικανότητες του προγόνου τους.Είναι σαν να λέμε ότι τα παιδιά του Παναγιώτη Γιαννάκη θα πρεπει να γινουν όλα διεθνείς μπασκετμπολίστες.

τρέξε τρέξε μικρούλη

νά πάρεις τα χρέη....

ΝΕΟ ΑΙΜΑ

Το ζητούμενο είναι ποιός μπορεί να φέρει ανανέωση και δυναμική νίκης στην παράταξη. Δυναμική νικητή και όχι δεύτερου και τρίτου κόμματος-παρακολουθήματος των άλλων. Εν προκειμένω, δυναμική φέρνει ο Νίκος, η Φώφη εξαιρετικά συμπαθής, αλλά δεν δίνει παράσταση νίκης, είναι καλώς ή κακώς ταυτισμένη με παθογένειες του παρελθόντος, υπάρχει δεκαετίες στην πολιτική σκηνή. Όχι πάλι τρεις κι ο κούκος, να είμαστε πετυχημένοι μεταξύ μας και αποτυχημένοι και ένοχοι για τη λοιπή κοινωνία...

Αληθεια

Πως καταλαβες οτι ο νεαρος δινει παρασταση η προοπτικη νικης ?Εχεις γκαλοπ εχεις κατι που να μας το δειχνει?Πες και σε εμας να τον ψηφισουμε.Ολα αυτα με συντροφικη αγωνια.

7%

Βλέπω την τελευταία γενική δημοσκόπηση στην οποία πάλι είμαστε 7% και τρίτο κόμμα μαζί με Χ.Α.Όπως και το λόγο για τον οποίο ο Αλαβάνος επέλεξε τον Τσίπρα. Το 7% είναι το ταβάνι με Φώφη και εάν κανείς δεν δει τη μεγάλη εικόνα -εθνικές εκλογές που έρχονται πολύ σύντομα- τότε και πάλι μετά από αυτές θα ακουστούν φωνές για αλλαγή, αλλά θα υπάρχει πλέον το κόστος του χρόνου που χάθηκε.Οι νέοι άνθρωποι είναι πάντα πράγμα καλό για τη δημοκρατία και οι προοδευτικές παρατάξεις δεν πρέπει να φοβούνται την ανανέωση. Οι νικητές στη ζωή κοιτούν το μέλλον και όχι το παρελθόν.

καλες

καλές οι κόντρες, αλλά οι πολιτικές διαφορές τους ποιες είναι;

Mg

Δεν είμαι ψηφοφόρος σας αλλά προκειμένου να φύγει η τωρινή χολέρα κοιτάξτε να εξυγιανθείτε και να γίνετε πραγματικός πόλος υγιούς σύγχρονου αντιλόγου με σωστές προτάσεις και πολιτικές για την πρόοδο και ευημερία της χώρας και των πολιτών της! Και προπαντός μακριά από την σαπίλα του παρελθόντος ! Κληρονομείστε την και αφήστε την στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

john

Όποιος ντρέπεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν γιος του Γεωργίου έχει πρόβλημα .Μη προτρέχει η γλώσσα του μυαλού!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΥΝΤΕΚΝΕ

Αν ξεκινήσαμε πάλι να λέμε ποιός είναι γιός και ποιός σύντεκνος, καλά χαιρετίσματα...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tosounidis

«Ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Καμμένος αποστατεί από τις δεσμεύσεις του. Ενώ δεσμεύτηκε δημόσια σε σειρά δηλώσεών του ότι θα κινήσει άμεσα τη διαδικασία παραίτησής του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής, αυτή τη στιγμή κρύβεται», υπογραμμίζει ο Θεόδωρος Τοσουνίδης

3