«Άμα είναι να παραιτηθώ!» είπε ο Μουζάλας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

«Άμα είναι να παραιτηθώ!» είπε ο Μουζάλας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Φίλια πυρά κατά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής από κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος - Εξερράγη ο Μουζάλας και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού

«Άμα είναι να παραιτηθώ!» είπε ο Μουζάλας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Την έκρηξη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, προκάλεσαν τα συνεχή πυρά και παράπονα που δέχθηκε από μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Άμα είναι, να παραιτηθώ!» εξερράγη ο υπουργός, καθώς, σύμφωνα με πηγές, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση για τη διαχείριση στο θέμα του προσφυγικού και ο ίδιος δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις.

Οι ψυχραιμότεροι, πάντως, προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου υποβαθμίζει το ζήτημα, καθώς κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης Μουζάλα.

Το θέμα του προσφυγικού είναι εμφανές ότι προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση και για αυτό το λόγο συζητήθηκε πάνω από δύο ώρες στην Πολιτική Γραμματεία. «Κοινός στόχος όλων στην κυβέρνηση είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων» τόνιζε κυβερνητική πηγή, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ενώ προσέθεσε ότι έμφαση δόθηκε στον συντονισμό των υπουργείων.

Κλείσιμο
Δεν έχει διακριβωθεί, αξίζει να σημειωθεί, εάν μεταξύ των επικριτών του κ. Μουζάλα ήταν μέλη της κίνησης των «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο του κ. Μουζάλα δεν διαψεύδει τα περί παραίτησης, αλλά... εξηγεί γιατί έφυγε νωρίτερα από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία διεξήχθη πολιτική συζήτηση μεταξύ άλλων και για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Στο πλαίσιο της εσωκομματικής δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν διαφορετικές απόψεις. Πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο υπουργός αποχώρησε, προκειμένου να παραβρεθεί σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης