«Μήνυμα» του Αμερικανού αντιπροέδρου σε Τσίπρα: Κάντε μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν επενδύσεις

«Μήνυμα» του Αμερικανού αντιπροέδρου σε Τσίπρα: Κάντε μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν επενδύσεις

Ο Μάικ Πενς συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και τις αγορές - Νέα στήριξη για το χρέος - Φάκελο με τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο από το 2013 μέχρι σήμερα έδωσε στον συνομιλητή του ο κ. Τσίπρας

Συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Λευκό Οίκο.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Twitter: «Με τον Aντιπρόεδρο Mike Pence αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις».«Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά & αμυντικά» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας, σε δεύτερο «tweet» του για τη συνάντηση των δύο ανδρών στον Λευκό Οίκο.
Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε τα συγχαρητήριά του στον πρωθυπουργό για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη και στις αγορές -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Είναι φανερή από τη σχετική ανακοίνωση η αμερικανική προσπάθεια να ενισχυθεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος συμφώνησε χθες με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ενισχυθούν οι συνεργασία και οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Πενς είπε στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις, διότι μόνο έτσι θα δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και επανέλαβε την αμερικανική επιθυμία για ελάφρυνση του χρέους.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος συνέδεσε τις επενδύσεις και με την απόφαση της Ελλάδας να είναι η Αμερική τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, το 2018.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι ο πρωθυπουργός έδωσε στον κ. Πενς έναν φάκελο με τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας από το 2013 μέχρι σήμερα.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στις γεωπολιτικές σχέσεις που αναπτύσσει η Ελλάδα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο και ζήτησε να συνεχιστεί και να εμβαθυνθεί αυτή η συνεργασία.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του αντιπροέδρου αναφέρονται τα εξής:

«Ο αντιπρόεδρος Mike Pence φιλοξένησε σήμερα τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο.

Οι ηγέτες τόνισαν τους ισχυρούς και διαρκείς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

Ο Αντιπρόεδρος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό Τσίπρα για την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη και στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ενθάρρυνε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που θα ωθήσουν τις επενδύσεις και επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για αξιόπιστη ελάφρυνση του χρέους.

Οι ηγέτες εξέφρασαν την επιθυμία τους να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς της οικονομίας και της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018, όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι η τιμώμενη χώρα.

Ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή και οι ηγέτες επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην ευρωατλαντική ενσωμάτωση της Τουρκίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Αντιπρόεδρος υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ για μια συνολική διευθέτηση για την επανένωση της Κύπρου ως διζωνικής και δικοινοτικής ομοσπονδίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αυξανόμενη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο στην ανατολική Μεσόγειο».

«Non paper» για Τουρκία

Ιδιαίτερη και συνεχή προσπάθεια, για να αναδειχθεί ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει καθημερινά τις απειλές της εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, κάνει η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η προσπάθεια αυτή... ξένισε διπλωματικούς κύκλους, καθώς η Ελλάδα, σε διπλωματικό επίπεδο, «βγαίνει έντονα επιθετικά», όπως τονίστηκε.

Στη σημερινή συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μαικ Πενς, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέδωσε non paper με συγκεκριμένα στοιχεία των παραβιάσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ο κ. Τσίπρας όπως και ο κ. Πενς, υπογράμμισαν ότι στηρίζουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και την ευρωπαϊκή της προοπτική. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, «αυτό δεν συνάδει με μια πρακτική κατ' εξακολούθησης παραβιάσεων και παραβατικής αεροναυτικής δραστηριότητας στο Αιγαίο».

Οι Αμερικανοί φαίνεται να ανησυχούν για την Τουρκία και τις προοπτικές της. Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η ανησυχία αφορά και τις εσωτερικές εξελίξεις, αλλά και τις επιλογές τις γενικότερες σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Στη διάρκεια της συζήτησης φέρονται να είπαν ότι «παράλληλα, θεωρούν όλο και πιο σημαντική την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας».

Αναφορικά με το Σκοπιανό, έγινε συζήτηση για τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να προχωρήσει η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πηγή, «επισημάνθηκε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο, έτσι ώστε να κάνει η πλευρά της ΠΓΔΜ τα αναγκαία βήματα στην κατεύθυνση επίλυσης του ονοματολογικού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιβεβαιώθηκε τόσο η στήριξη της Ελλάδας όσο και της Αμερικής για τον ευρωατλαντικό δρόμο των Σκοπίων, «εφόσον φυσικά το επιθυμεί ο λαός της», όπως τονίστηκε.

Η πηγή υποστήριξε ότι «δεν είχαμε εκπλήξεις (για το Σκοπιανό). Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες, αλλά είναι σαφές ότι το θεωρούν σημαντικό θέμα. Αλλά δεν ασκήθηκαν πιέσεις στην ελληνική πλευρά».

Γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες

Ο Πρωθυπουργός είχε ακολούθως γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες, στο Business Council for International Understanding. Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την συνάντηση αναρτήθηκαν στην προσωπική του σελίδα στο Twitter.


ΣΧΟΛΙΑ (23)

Μαρια

Βλαμενο εντελώς ειναι

Γανυμήδης

Χα Χαααααααααααααααα! Να κάνουμε μεταρρυθμίσεις ώστε να μπούν σκύλοι να αλέσουν κι αλεστικά μη δώσουν!

ΜΠΑΜΠΑΚΟΟΟΟΟ

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΣΗ ΩΡΑ ΜΕ ΟΡΜΗΝΕΥΕΣ ΠΑΤΕΡΑΚΟ ΜΟΥ ΔΩΔΕΚΑ ΜΥΓΕΣ ΕΧΑΨΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΑΣ .......ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΕΣ ΤΡΑΜΠΙΟ ΝΑ Κάνει μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν επενδύσεις.......ΕΔΕΣΕΣ !! ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΟΥ ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΣΙΜΠΡΟΧΑΖΟΧΑΣ;;;;;;;;;

πολιτης κλαιν

τελικα αυτο που τουπαν ολοι -καντε μεταρρυθμισεις- θα του τολεγε και τζαμπα μαλιστα και ενας μπακαλης-τυροκομος στη πινδο. μαλλον πανακριβο ταξιδι- μαθημα για τον καταληψια με ενταλμα πληρωμης στον κυριαρχο .. σανοφαγο., βεβαιως πολυ φθηνοτερο απο το αλλο μαθημα της περηφανης διαπραγματευσης του 2ν

Μητσος

"Κάντε μεταρυθμισεις για να ερθουν επενδύσεις".Προς αυτη τη κατεύθυνση θα διοριστούν μερικές χιλιαδες στο δημοσιο και θα δοθεί 13η σύνταξη.Στην Ελλαδα αυτες ειναι οι μόνες μεταρυθμισεις που γνωρίζουν και οι αριστεροί και οι δεξιοί.

kyriakos

Οι φωτογραφίες τα λένε όλα. Για το αεργο τσογλανι, όλα είναι μαγικά, σαν παραμύθι. Δεν προλαβαίνει να τα χορτάσει. Γελάει σα μαλακας συνδικαλιστής-αριστερος εστιατορας, αμήχανα και με μια δόση ενοχής, αφού ακολουθεί τις εξελίξεις, δεν τις διαμορφώνει στο ελάχιστο. Και πληρώνει πολλά λεφτά για αυτό.

Φούφουτος

Από τα τρία, θα κρατήσουμε το μακρύτερο, που είναι και το νοστιμότερο. Ευχαριστούμε τους "Αμερικάνους, φίλους των λαών", όπως λέγαμε και εμείς οι αριστεροί από παλαιόθεν (σε παράφραση).

KAKOS

Μας φώτισε, δεν το ξέραμε....Γιατί δεν συμβούλευσε να γίνουν αμυντικές δαπάνες αλλά στην εγχώρια βιομηχανία που θα απέφεραν πολλαπλά οφέλη ο παντογνώστης αφου θέλει το καλό μας? Ή μήπως το καλό της τσέπης του?? Αλλά βέβαια εκεί οι μίζες είναι δύο τρία χιλιάρικα και επικίνδυνα ...άντε εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Άκης παιδιά..

Σοφοκλέους ...

Έσκισε το Χρηματιστήριο σήμερα (στο μείον πάλι). Το μήνυμα των συναντήσεων Τσίπρα σε Σικάγο και Ουάσιγκτον δεν βλέπω...

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΥΦΟ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΝΤΟΥΚΟΥ ΗΤΑΝ Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ: ΕΓΩ (Ο ΤΣΙΠΡΑΣ) ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΡΑΜΠ, ΕΧΟΥΜΕ Κ Ο Ι Ν Ε Σ Α Ξ Ι Ε Σ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tosounidis

«Ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Καμμένος αποστατεί από τις δεσμεύσεις του. Ενώ δεσμεύτηκε δημόσια σε σειρά δηλώσεών του ότι θα κινήσει άμεσα τη διαδικασία παραίτησής του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής, αυτή τη στιγμή κρύβεται», υπογραμμίζει ο Θεόδωρος Τοσουνίδης

1