Θεοδωράκης υπέρ Ραγκούση: «Η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει»

Οι Μητροπολίτες φορούν ράσα και όχι τηβέννους, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τουίτερ

Μετά το εξώδικο που αποφάσισε να επιδώσει η Ιερά Σύνοδος στον τέως υπουργό και υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Ραγκούση
, με το οπο΄πιο τον καλεί να αποδείξει τα λεγόμενά του, ή «άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο», ο Σταύρος Θεοδωράκης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, εξέφρασε τη στήριξή του προς τον κ. Ραγκούση.

Δείτε το τουίτ του Σταύρου Θεοδωράκη:


Σχολιάζοντας ότι η εποχή των αφορισμών έχει τελειώσει, ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ του συνυποψηφίου του, ο οποίος είχε σχολιάσει: «Οπότε, δε φοβάστε να πάτε ενάντια σε «δύσκολους αντιπάλους», όπως για παράδειγμα είναι η εκκλησία;...Συγκεκριμένα για την εκκλησία, είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι και αυτή πρέπει να βγει μπροστά σ΄αυτόν τον αγώνα. Υποστηρικτικά. Γιατί αν θέλει να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, πρέπει να σταματήσει να υποκρίνεται. Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου». Αυτό προκάλεσε και την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου.