Κεντροαριστερά: «Μονομαχία» για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Κεντροαριστερά: «Μονομαχία» για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Το θέμα έχει κλείσει, απαντά η Χαριλάου Τρικούπη στο Ποτάμι - Είναι παρωδία η ίδια πιστωτική κάρτα να χρησιμοποιείται τρεις φορές, επισημαίνουν οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πρόταση της Σεβαστουπόλεως

Κεντροαριστερά: «Μονομαχία» για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία
Οι επιτελείς της Φώφης Γεννηματά επισημαίνουν ακόμη ότι καμία από τις τρεις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έδωσε εχέγγυα διαφάνειας, ούτε καν ο κ. Δρυμιώτης, που υποστήριξε τη ψήφο εξ αποστάσεως.

Ειδικότερα, στέκονται και στο 3ο βήμα της πρότασης που κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Σύμφωνα με την πρόταση του Ποταμιού, όποιος θελήσει να ψηφίσει εξ αποστάσεως θα μπορεί να πληρώσει: 

Κλείσιμο
«Πληρωμή μέσω κάρτας ή PayPal.
Δεν επιτρέπεται η χρήση της ίδιας κάρτας ή λογαριασμού PayPal για περισσότερες από 3 πληρωμές.
Δεν επιτρέπεται η πληρωμή με κάρτα ή λογαριασμό PayPal που προέρχεται από χώρες που δεν είναι μέλη του ΟΟΣΑ.
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και των τριών βημάτων η προεγγραφή έχει πραγματοποιηθεί».

Είναι προφανές ότι με το άλλοθι ότι ένας νέος δεν έχει πιστωτική κάρτα θα μπορεί να ψηφίσει για λογαριασμό του ο πατέρας του, επισημαίνουν τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. Στο πλαίσιο αυτό, επαναλαμβάνουν ότι το θέμα «έχει κλείσει».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης θεωρεί ότι η πρότασή του θα διευρύνει σημαντικά την εκλογική βάση. Όπως λέει θα δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν τα παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό, οι επιστήμονες, οι άνεργοι και όλοι όσοι αναζήτησαν λύσεις μακριά από την πατρίδα τα χρόνια της κρίσης. Επίσης, δεν θα αποκλεισθούν από την εκλογική διαδικασία πολίτες με κινητικά προβλήματα και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.

Η πρόταση, επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού, α) είναι απολύτως συμβατή με τις τεχνολογικές λύσεις που έχει ήδη προκρίνει η Επιτροπή υπό τον καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτο, β) δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, γ) δεν απαιτεί επιπλέον χρόνο. Προβλέπει διαδικασία ηλεκτρονικής προεγγραφής για όσους θέλουν να ψηφίσουν εξ αποστάσεως, την ταυτοποίησή τους και τον τρόπο ψηφοφορίας.

Με προβλήματα η ξεκίνησε η καθυστερημένη λειτουργία της σχετικής «σελίδας» στο διαδίκτυο 

Η απόφαση για τη στελέχωση των εκλογικών τμημάτων από εθελοντές είχε ληφθεί από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Χρειάστηκε όμως να μπει ο Οκτώβριος για να ανέβει στη «σελίδα» της επιτροπής το link που οδηγεί στη σχετική εφαρμογή. 

http://dpekloges.gr/site/ethelontes/

Οι καθυστερήσεις συνοδεύτηκαν από προβλήματα στη λειτουργία. Ενδιαφερόμενοι που προσπάθησαν είδαν το σύστημα να τους πετά εκτός όταν η διεύθυνση της κατοικίας που έβαζαν δεν συμφωνούσε με τη θέση τους στους εκλογικούς καταλόγους. 

Το θέμα αποτελεί «καμπανάκι» για την κύρια διαδικασία, καθώς είναι προφανές ότι χρειάζεται χρόνος για να πιστοποιηθούν οι εθελοντές, να συγκεντρωθούν για να ενημερωθούν, να επισκεφθούν τους χώρους των εκλογικών τμημάτων, να γίνουν οι πρόβες κοκ.

Αποτελεί όμως... καμπάνα για το σύστημα της ψήφου εξ αποστάσεως, αφού οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί βασίζονται στην ίδια εφαρμογή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης