Ποια... Vodafone; Wind και OTS θα κάνουν τις εκλογές για αρχηγό στην Κεντροαριστερά

Ποια... Vodafone; Wind και OTS θα κάνουν τις εκλογές για αρχηγό στην Κεντροαριστερά

Στις 410 χιλιάδες ευρώ το τελικό κόστος για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων - Απορρίφθηκε η προσφορά της Singular Logic που άγγιξε τις 800.000 ευρώ - Κανονικά στις 5 και 12 Νοεμβρίου οι εκλογές 

Ποια... Vodafone; Wind και OTS θα κάνουν τις εκλογές για αρχηγό στην Κεντροαριστερά
«Λευκός καπνός» βγήκε από τη συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, για το θέμα της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων. 

Στην επιστολή της επιτροπής, προκειμένου να ληφθούν προσφορές, απάντησαν οι 5 από τις 6 εταιρείες λογισμικού στις οποίες απευθύνθηκε. Με το άνοιγμα των σχετικών προτάσεων απορρίφθηκε η λύση της Singular Logic (800 χιλιάδες ευρώ) και αποφασίστηκε να συνδυαστούν οι προσφορές της Wind (300 χιλιάδες ευρώ) και της OTS (350 χιλιάδες ευρώ).

Μετά από διασταύρωση των τεχνικών στοιχείων το κόστος που προέκυψε ανήλθε στις 410 χιλιάδες ευρώ χωρίς καμία επίπτωση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα. Οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά τις Κυριακές 5 και 12 Νοεμβρίου (με ένα μικρό περιθώριο αναβολής για μία εβδομάδα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο στην πορεία από τα τεστ που θα γίνουν). 

Αντιπρόταση από τον Κωνσταντινόπουλο...
Ο εκπρόσωπος του βουλευτή Αρκαδίας χαρακτήρισε το κόστος υψηλό και ρώτησε αν θα το καλύψουν τα κόμματα, καθώς «δε μπορούμε να πάμε στο νέο φορέα με χρέη». Στο πλαίσιο αυτό, δεσμεύτηκε να καταθέσει νέα πρόταση με χαμηλότερο κόστος το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η ψήφος εξ αποστάσεως...

Παραμένει, βέβαια, το θέμα της διαφωνίας για τη ψήφο εξ αποστάσεως, με τον Σταύρο θεοδωράκη και τον Γιώργο Καμίνη να διαμηνύουν ότι επιμένουν. Το Ποτάμι θα καταθέσει νέα πρόταση τη Δευτέρα, ενώ από τους συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων τέθηκε επιπλέον το θέμα της επιστολικής ψήφου. 

«Το αφήνουμε πίσω, γιατί το αφήνει η ίδια η πραγματικότητα» ήταν σύμφωνα με πληροφορίες το σχόλιο τoυ προέδρου της επιτροπής. 

Και επίσημα υποψήφιοι οι «10»...
Η επιτροπή, η οποία συνεδρίασε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, προχώρησε και στην επίσημη ε
πικύρωση των δέκα υποψηφιοτήτων, εφόσον από τις αρχές της εβδομάδας έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των υπογραφών που παραδόθηκαν από τους υποψήφιους αρχηγούς στα χέρια του Νίκου Αλιβιζάτου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης