Ντάισελμπλουμ: «Αν αντιμετωπίσετε τα κόκκινα δάνεια, δεν θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες»

Ντάισελμπλουμ: «Αν αντιμετωπίσετε τα κόκκινα δάνεια, δεν θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες»

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο ανδρών βρέθηκε το κλείσιμο της γ´ αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους αλλά και το ζήτημα της οριστικής εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018

Ντάισελμπλουμ: «Αν αντιμετωπίσετε τα κόκκινα δάνεια, δεν θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες»
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε πριν λίγη ώρα ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπουμ
, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό
Αλέξη Τσίπρα.

Κλείσιμο
Στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο ανδρών βρέθηκε το κλείσιμο της γ´ αξιολόγησης μέχρι το τέλος του έτους αλλά και το ζήτημα της οριστικής εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018.

Μετά το τέλος της υνάντησης, ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε σύντομο διάλογο με δημοσιογράφους στην Ηρώδου Αττικού, όπου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι «εάν αντιμετωπίσετε το ζήτημα των κόκκινων δανείων, το τραπεζικό σας σύστημα δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα», υπονοώντας σαφώς ότι αν δεν ισχύσει η υπόθεση, δεν θα ισχύσει και η απόδοση της φράσης του...

Νωρίτερα ο Πρόεδρος του Eurogroup έγινε δεκτός απ' τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο επισήμανε ότι στόχος για την Ελλάδα είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης ως το τέλος τους έτους. 

Τόνισε ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θα υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα για το πώς η χώρα θα βγει από το πρόγραμμα, και πώς θα ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία, η οποία θα πρέπει να είναι και ο μακροπρόθεσμος στόχος.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ αναγνώρισε ότι τα τελευταια δύο έτη η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο, με αποτέλεσμα να έχει αποκατασταθεί η αξιοπιστία της πάρα το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή είχε μεγάλο κόστος για τους Έλληνες πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον κ. Ντάισελμπλουμ πως η χώρα μας θα εκπληρωσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της και αναμένει από τους εταίρους να εκπληρώσουν τις δικές τους σε ό,τι άφορα το ζήτημα του χρέους, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Ο κ. Παυλόπουλος τονισε επίσης ότι θα πρέπει η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο αλλά και ότι θα πρέπει όλοι να βγάλουμε συμπέρασμα από τις γερμανικές εκλογές καθώς αφορούν όλη την Ευρώπη. Επίσης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup. «Άλλωστε, είναι καιρός να αποκτήσει η Ε.Ε. το δικό της Νομισματικό Ταμείο», επεσήμανε.

Για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, τέλος, ζήτησε να εξαχθούν συμπεράσματα, κυρίως «να φροντίσουμε για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ θα έχει επίσης συνάντηση στην ολλανδική πρεσβεία με τον Γιάννη Στουρνάρα και στις 3 με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη στο υπουργείο. Στη συνέχεια θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.

Αργότερα το απόγευμα, στις 18.15 θα μιλήσει σε εκδήλωση του Economist, ενώ στις 20.00 αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον κ. Ντάισελμπλουμ συνοδεύει ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.

Πηγή: Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης