Καμίνης: «Χτίζουμε την παράταξη, αλλάζουμε την Ελλάδα»

Καμίνης: «Χτίζουμε την παράταξη, αλλάζουμε την Ελλάδα»

Θεωρεί αδιαπράγματευτο σημείο αναφοράς τον σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και υπογραμμίζει ότι η χώρα μπορεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος

Καμίνης: «Χτίζουμε την παράταξη, αλλάζουμε την Ελλάδα»
 Το πολιτικό σχέδιό του για την προοδευτική δημοκρατική παράταξη και τις αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα, έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νεου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Καμίνης θεωρεί αδιαπράγματευτο σημείο αναφοράς τον σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας και υπογραμμίζει ότι η χώρα μπορεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να διαδραματίσει ξανά σημαντικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Κάνει ιδιαίτερη μνεία στο έργο και την ιστορική σημασία της προοδευτικής παράταξης για την Ελλάδα. Θεωρεί ότι ο κύριος πολιτικός στόχος της παράταξης είναι να οδηγήσει το κομματικό σύστημα σε μια αντιστοίχιση με τα κοινωνικά αιτήματα της νέας εποχής μετακινώντας το από το σημερινό πολωτικό σχήμα που είναι συνέχεια του δημαγωγικού διλήμματος μνημόνιο-αντιμνημόνιο.
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ευρύτερου προοδευτικού χώρου τονίζει ότι θέλει τον νέο πολιτικό φορέα με ένα σαφές αξιακό πλαίσιο και θέτει ως κύριο συστατικό αυτού τη δημοκρατία σε όλες τις πτυχές της.

Υπογραμμίζει ότι πιστεύει σε ένα κόμμα αρχών και αξιών έναντι του αρχηγικού κόμματος που βασίζεται στη λογική της «ενός ανδρός Αρχής». «Τα μέλη του νέου κόμματος θα αποφασίζουν δημοκρατικά και θα συμμετέχουν χωρίς αποκλεισμούς, ανισότητες ή σχέσεις εξάρτησης» επισημαίνει ο κ. Καμίνης.
Κλείσιμο

Τονίζει ακόμη ότι θα επενδύσει σε νέα πρόσωπα, χωρίς να αφορίζει το παλιό και με όρους διαγενεακά δίκαιους, κάνοντας τον διαχωρισμό μεταξύ όσων έχουν προσφέρει στη χώρα και όσων έχουν καταχρασθεί εξουσία για ίδιον όφελος.

Ο Γιώργος Καμίνης επισημαίνει ότι οι κλειστοί κομματικοί μηχανισμοί πρέπει να διαρραγούν και να ανοιχθεί το κόμμα στην κοινωνία, εντάσσοντας όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες στη διαδικασία. Ο ίδιος ζητά από τον κόσμο της προοδευτικής παράταξης τη συμμετοχή και πιστεύει ότι το πεδίο της μάχης είναι μεταξύ των δυνάμεων του χθες και αυτών του αύριο. Το κάλεσμα αφορά όλους, η μάχη αφορά την υπεράσπιση αλλά και τη νίκη των πολιτικών προοδευτικών αξιών.

Ο Γ. Καμίνης καταλήγει: «Χρειαζόμαστε μία γνήσια επανεκκίνηση. Διεκδικούμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Θέλουμε να ενώσουμε και να μεγαλώσουμε την παράταξη. Στοχεύουμε στην επιστροφή της Πολιτικής - με το Πι κεφαλαίο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης