Αποστόλου: Στην αναμονή η οδηγία σχετικά το ψάρεμα στο Σαρωνικό αλλά... έχουμε χρήματα για αποζημιώσεις

Αποστόλου: Στην αναμονή η οδηγία σχετικά το ψάρεμα στο Σαρωνικό αλλά... έχουμε χρήματα για αποζημιώσεις

Επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις των ψαράδων τάζοντας χρήματα και ρυθμίσεις για τις οφειλές του

Αποστόλου: Στην αναμονή η οδηγία σχετικά το ψάρεμα στο Σαρωνικό αλλά... έχουμε χρήματα για αποζημιώσεις
Να κατευνάσει τους ψαράδες που αγωνιούν για την τύχη τους μετά την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό
που προκάλεσε μείωση στην αγορά των προϊόντων τους επιχείρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Βαγγέλης Αποστόλου.

Κλείσιμο
Αν και όσον αφορά την πρόθεση του υπουργείου να εκδώσει οδηγία σχετικά με το ψάρεμα ώστε να καθησυχαστούν οι πολίτες ο κ. Αποστόλου παρέπεμψε στο ΕΛΚΕΘΕ, εντούτοις εμφανίστηκε καθησυχαστικός ότι το υπουργείο του είναι έτοιμο να δώσει χρήματα για αποζημιώσεις.

«Περιμένουμε την έρευνα του ΕΛΚΕΘΕ για να στοιχειοθετήσουμε φάκελο με την απώλεια εισοδήματος των ψαράδων αλλά είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για το πού θα αναζητήσουμε τους πόρους. Πέραν αυτών από την ασφάλεια του πλοίου από την πλευρά μας υπάρχουν μέτρα και δράσεις που μπορούμε να αντλήσουμε πόρους» δήλωσε ο κ. Αποστόλου το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξηγώντας την καθυστέρηση εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συμπλήρωσε ότι «αν δεν συνταχθεί ο συγκεκριμένος φάκελος δεν μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο παρά να ευχαριστήσουμε τους ψαράδες γιατί χωρίς διαταγές ξέρουν τι να κάνουν και δεν πλησίασε κανείς στις περιοχές αυτές».

Υποστήριξε ακόμη ότι «όσα ψάρια πηγαίνουν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ψαρεύονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 μιλίων από τις ακτές».

Σε δεύτερο επίπεδο είπε ακόμη ότι υπάρχει η βούληση από την κυβέρνηση να υπάρξει ρύθμιση για τους επαγγελματίες για τους οποίους πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους ενώ οι δραστηριότητές τους έχουν παύσει.

Όσον αφορά τέλος την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού και τις δηλώσεις Κορουμπλή είπε ότι «έκαναν ό,τι μπορούσαν όλοι. Με καλύπτουν οι εξηγήσεις Κουρουμπλή, υπήρξαν από πλευράς υπουργείου Υγείας οι απαραίτητες συστάσεις».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης