«Φιλικό» ματς η συνέντευξη Τσίπρα στην ΔΕΘ

«Φιλικό» ματς η συνέντευξη Τσίπρα στην ΔΕΘ

Τα φιλικά μέσα στην κυβέρνηση προτιμώνται στις ερωτήσεις 

«Φιλικό» ματς η συνέντευξη Τσίπρα στην ΔΕΘ
Καρικατούρα συνέντευξης μοιάζει η διαδικασία που εξελίσσεται αυτή την ώρα στο περιθώριο της ΔΕΘ, καθώς η καθιερωμένη επαφή του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους, παραπέμπει περισσότερο σε “φιλικό” ματς, αν όχι σε οικογενειακό διπλό, παρά σε ντέρμπι, όπως επιβάλλει πάντα μία τέτοια ευκαιρία των μέσων ενημέρωσης να ζητήσουν από την κυβέρνηση απαντήσεις στα καυτά θέματα.

Από τις πρώτες 14 ερωτήσεις, που υποβλήθηκαν στον Αλέξη Τσίπρα, οι εννιά ήταν από κρατικά, απολύτως ελεγχόμενα ή εξόχως και διακηρυγμένα φιλικά μέσα ενημέρωσης. Τουλάχιστον δε στην έναρξη της συνέντευξης, αγνοήθηκαν μεγάλα μέσα, με υψηλές κυκλοφορίες και ακροαματικότητες, τα οποία “σπρώχτηκαν” προς την πίσω σειρά, ενώ ο συντονιστής της διαδικασίας Δημήτρης Τζανακόπουλος επέλεξε να μην αναφέρει καν το μέσο (παρά μόνο το όνομα του δημοσιογράφου που υποβάλλει κάθε φορά ερώτηση), ώστε να μην γίνει αντιληπτή η επιλεκτική προσέγγιση και η προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο ασφάλειας και προστασίας του πρωθυπουργού.

Είναι ενδεικτική η σειρά: πρώτα τα κρατικά μέσα ΕΡΤ3 και ΑΠΕ, μετά ο ΑΝΤ1 (που δεν έχει αντικυβερνητική γραμμή πάντως) και στη συνέχεια το φιλικό Ντοκουμέντο και ο Σκάι. Μετά η Δημοκρατία (φιλική προς την κυβέρνηση) και η... κομματική Αυγή στην έβδομη θέση.

Κλείσιμο
Όγδοος ο Alpha tv και στην ένατη η σκληρή συριζαϊκή Εφημερίδα των Συντακτών και αφού μεσολάβησε το ΣΤΑΡ, ήρθε η ώρα της κρατικής ΕΡΤ. Μετά το... euro2day (μόνο αντίθετη στην κυβέρνηση δεν είναι η ιστοσελίδα αυτή) και στη συνέχεια το Κόντρα, με ερώτηση από τη δημοσιογράφο σύντροφο στη ζωή του κ. Τζανακόπουλου.

Στη 14η θέση πήρε ερώτηση η εφημερίδα Νέα Σελίδα, επίσης φιλοκυβερνητικής κατεύθυνσης!

Τα Νέα μόλις που βρέθηκαν στην 15η θέση των ερωτήσεων με την Καθημερινή στην 17η θέση, με ενδιάμεσο το real, που δεν διακρίνεται και τον αντιπολιτευτικό του οίστρο – το αντίθετο!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης