Μητσοτάκης: Στην ΔΕΘ δεν θα επαναλάβω σφάλματα του παρελθόντος

Μητσοτάκης: Στην ΔΕΘ δεν θα επαναλάβω σφάλματα του παρελθόντος

Αυτό που ζητούν οι Έλληνες σήμερα είναι τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

«Και εν όψει της ΔΕΘ δεν προτίθεμαι να επαναλάβω τα σφάλματα του παρελθόντος, να προδικάσω, δηλαδή, ένα πλέγμα ακοστολόγητων και μαξιμαλιστικών προτάσεων μόνο και μόνο για να είμαι αρεστός και ευχάριστος στο εθνικό ακροατήριο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με μέλη της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή). Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ ενόψει της ΔΕΘ και ενός, όπως είπε, εξαιρετικά διευρυμένου κοινωνικού διαλόγου.
 
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, έχει ήδη συναντηθεί με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά και με πολλούς εκπροσώπους εργοδοτών, εργαζομένων και με μέλη της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους, τα προβλήματά τους, τους προβληματισμούς τους, «και να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να συνθέσουμε ιδέες και απόψεις».
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή είναι ένα θεσμοθετημένο βήμα διαλόγου και σύνθεσης. «Διαλόγου και σύνθεσης που απαιτούν καλή διάθεση, αμοιβαίο σεβασμό στις απόψεις των διαφορετικών μελών και εστίαση στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Η δική μας πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι να προτείνουμε ένα νέο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, το οποίο θα αντιμετωπίζει και τις τρεις πτυχές του διαλόγου που και εσείς πάντα τονίζετε στα δικά σας έντυπα: την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Θα μιλήσουμε για βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Θα τονίσουμε το γεγονός ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν προστατεύει πρώτα- πρώτα τους πιο αδύναμους. Και θα τονίσουμε ότι τίποτα στη Δημοκρατία δεν είναι δεδομένο. Ότι οι θεσμοί της δημοκρατίας πρέπει να υποστηρίζονται και να ενισχύονται. Το δέντρο της δημοκρατίας θέλει διαρκές πότισμα. Άρα θεωρώ ότι τα βασικά ζητήματα τα οποία θέτετε στην ατζέντα της συζήτησης είναι πολύ κοντά και στον δικό μας το βηματισμό. Σωστά επισημάνατε ότι η διαμόρφωση πολιτικής δεν γίνεται μόνο με συνθέσεις, αλλά και με δύσκολες επιλογές. Όμως, στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο να είναι κανείς αρεστός σε όλους. Και αν είναι αρεστός σε όλους, μάλλον θα σταματήσει να είναι χρήσιμος».
 
Με έμφαση σημείωσε ότι αυτό που ζητούν οι Έλληνες σήμερα είναι τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μπορεί μερικές φορές να συνεπάγονται και ορισμένες δύσκολες επιλογές. «Αυτό θα κάνουμε στη ΔΕΘ Αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια, καθώς θα ξεδιπλώνουμε, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, τον προγραμματικό μας λόγο. Και σ’ αυτόν το συνεχή διάλογο να γνωρίζετε ότι είστε πάντα σταθεροί και εξαιρετικά αξιόπιστοι συνομιλητές», κατέληξε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

κοκορόμυαλος

η μόδα να απειλείς τους ψηφοφόρους και να σε ψηφίζουν πέρασε το '93! Το ότι δεν πρέπει να υπόσχεσαι παπάδες δε σημαίνει ότι πρέπει να απογοητεύεις και να απειλείς τον κόσμο. Εκτός αν είσαι κοκορόμυαλος σαν το βουτυρόπαιδο του εθνικού μας αποστάτη. Με τον Κούλη που μπλέξαμε έχουμε να φάμε πολύ τσύριζα ακόμη!

Αφού ...

....ότι κ να πεις τζάμπα το λες!!!! Ότι πουν οι έξω! Βαρέθηκαν να δίνουν λεφτά κ να περιμένουν αποτελέσματα! Μόνο η Ελλάδα είναι σε συνεχές μνημόνιο! Έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ !

Νεοδημοκράτης αντιαριστερός

Κυριάκο προχώρα, για να πείςει η πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων απαιτεί ένα γνήςιο φιλελεύθερο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Έτςι θα μειωθεί το τέρας της ανεργίας και οι έλληνες θα καταλάβουν το σημαίνει επιχειρηματικότητα και πλουτος. Θα μείνεις στην ιστορία ο πρώτος γνήσια φιλελευθερος πρωθυπουργός και αυτός που θα απαξιώσει τη παραμύθα του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού. Φτιάξε επίσης αξιόπιςτο κράτος. Πλήρωσε τις οφειλές προς ιδιώτες, προστάτευσε τα πανεπιστήμια και τους πολίτες και κάνε πρόγραμμα απομάκρυνσης των λαθραίων από τη χώρα. Έτσι θα κυβερνάς για 30 χρόνια τουλάχιστον.

.

Ε ναι αφου σας προωθει η φραου γκιοσσα

Α ρε Κουλη

Βγαλε τις κεραιες και παψε να κανεις το τρολλευ

MIESENS

Κούλη, όταν είσαι στην ΔΕΘ πέρνα και απο το περίπτερο για μια καλημέρα. Χαθήκαμε βρε παλιόφιλε, είπαμε να το παίξεις αρχηγός αλλά όχι και έτσι. Με τον άλλο παλιόφιλο και κολλητό σου τον Χριστοφοράκο τα λέμε κάθε μέρα, στέλνει χαιρετισμούς και σου εύχεται το συντομώτερο Πρωθυπουργός ώστε να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον του, να γυρίσει στην Ελλάδα και στην βίλα του ακριβώς κολλητά με την δικιά σου στην Κηφισιά και να συνεχίσετε τις business σας όπως στον παλιό καλό καιρό. Όσο γιαυτό που είπες ότι "δεν θα επαναλάβεις σφάλματα του παρελθοντος", ρε μπαγασάκο, καλύτερα δεν μπορούσες να το θέσεις. Όλοι εδώ είμαστε ικανοποιημένοι που δεν θα ξανακατηγορηθούμε ποτέ για τις μίζες που δίναμε, ξέρεις εσύ. Είσαι το καμάρι μας και εμείς είμαστε εδώ να σε στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Χ

Ναι ρε να ηρεμήσει και ο καημένος ο Χριστοφοράκος γιατί από τότε που εκλέχτηκε η επαναστατική κυβέρνηση τον έχει σκίσει.Δεν τον έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί.Αμ τη Μέρκελ την έστειλε.Μόλις την είδε κατευθείαν go back madame merkel χωρίς πολλά λόγια.Τά παίξε η Μέρκελ.Και όλους τους διεφθαρμένους τους έχωσε μέσα φωτιά πήραν τα ειδικά δικαστήρια.Παταξε το λαθρεμπόριο καυσίμων τα καρτέλ τους νταβατζήδες τους καναλάρχες ξεβρωμισε ο τόπος.Αλλά τι να το κάνεις θα βγεί ο Μητσοτάκης ο διεφθαρμένος θα ξαναγυρίσει η χώρα στα ίδια.Ασε που είναι και γερμανοτσολιάς.Ουτε θα διαπραγματεύεται σαν τον Αλέξη ούτε θα χτυπά το χέρι στο τραπέζι ούτε θα μπλοφάρει σαν τον Αλέξη γιατί ο Αλέξης ήταν και καθαρός δεν τον κρατούσαν στο χέρι όπως τον Κυριάκο.Γι αυτό είχε τέτοια φοβερά αποτελέσματα στις διαπραγματεύσεις.Άντε τώρα να διαπραγματευτεί ο γερμανοτσολιάς ο Κυριάκος.

Γεράσιμος

Αυτό που ζητούν οι Έλληνες είναι να γίνεταε σοβαροί κ. Μητσοτάκη. Αν θέλετε να σας ακούσουν οι Έλληνες να τοποθετήσετε σοβαρούς ανθρώπους δίπλα σας που να σας συμβουλεύουν και όχι να σας παρασέρνουν σε παραπολιτικές ανοησίες που σας εκθέτουν. Επιτέλους θα πρέπει να κατανοήσετε πως άλλο η πολιτική και άλλο η παραπολιτική. Σοβαρευτείτε για να μην παίζει και ο Αλέξης μόνος του μπάλα. Τι στο καλό άριστος είστε;

Τσίπρας #2

-"Θα μιλήσουμε για βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Θα τονίσουμε το γεγονός ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν προστατεύει πρώτα- πρώτα τους πιο αδύναμους." wannabe Τσίπρας

Για πες μας λαμογιο

Ποια ειναι τα λαθη σου ετσι απλα για να μαθαινουμε τις μ...σου

Μπα

Του Τσακαλώτου δε του τραβηξαν τα αυτια γιατι ηταν απλυτα, εσυ τι ζορι τραβας;

aaaaaa

Σωστός

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kate-burns-ena

Πολύ θετική εξέλιξη για την Ελλάδα η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που εγκαινίασαν χθες Τσίπρας - Μπορίσοφ, είπε η επιτετραμμένη της αμερικανικής πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κέιτ Μπερνς

mitso-tan1

Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να γίνει ξεκάθαρο ότι το πρώτο βήμα για την μεγαλη πολιτική αλλαγή έχει γίνει - Η ακροδεξιά χρησιμοποιεί το διχαστικό δίλημμα «οι πολλοί και η ελίτ» - Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

88
evroekloges

Οδηγίες στους τροχονόμους να αφήσουν τα μπλοκ των κλήσεων στα γραφεία - Κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν ψήφους και να συγκρατήσουν την πτώση από τα ποσοστά του 2015 σε πολιτικά διαχειρίσιμα επίπεδα

12