Γιώργος Καμίνης: Δημιουργούμε μία νέα ενιαία παράταξη

Επιμένει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία - «Δεν πρέπει να ταλαιπωρούμε τους πολίτες με διαδικαστικά θέματα», τόνισε 

«Ούτε θα αντιγράψουμε, ούτε θα ισοπεδώσουμε εποχές, προχωράμε σε νέες συνθέσεις για την Ελλάδα του 21ου αιώνα» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για τις εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής στο νέο φορέα της δημοκρατικής παράταξης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι η εκλογή ηγεσίας στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη αφορά όλους τους πολίτες, ενδυναμώνει τα δημοκρατικά κόμματα, καθώς και ότι «η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι ζήτημα δημοκρατίας, κυρίως για τα παιδιά μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό».

Απευθυνόμαστε στους πολίτες που νιώθουν «εκτός των τειχών», αποκλεισμένοι από τα κλειστά πολιτικά και οικονομικά συστήματα, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο Γιώργος Καμίνης κλήθηκε να σχολιάσει και την απόφαση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια τον γιο του βουλευτή Τραγάκη, τη υποψηφιότητα του οποίου προκατέλαβε ο πατέρας του.

Ο κ. Καμίνης δήλωσε: «Είναι απαράδεκτη η αντίληψη Τραγάκη, λογική «Τραγάκης και υιός», θεωρώ όμως ότι είναι άδικο να αποκλείεται από τα ψηφοδέλτια ο γιός του, με μία λογική οικογενειακής ευθύνης, χωρίς να έχει αξιολογηθεί αν αξίζει να είναι υποψήφιος».

Για την τοποθέτηση του νέου φορέα στο πολιτικό τόξο, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι διαφωνεί με τον όρο «ενδιάμεσος χώρος», σημειώνοντας ότι «από τις διαδικασίες θα προκύψει η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, που έχει ως στόχο να κυβερνήσει τη χώρα». «Μη ρωτάτε εμένα με ποιον θα συνεργαστεί η δημοκρατική παράταξη, εγώ δεν νιώθω συμπλήρωμα κανενός» τόνισε ο κ. Καμίνης για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας: «ρωτήστε τους άλλους αν θα συνεργάζονταν μαζί μας». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr