Κυριάκος: Με θετικό αφήγημα και δέσμευση για «νέες δουλειές» ενόψει ΔΕΘ

Κυριάκος: Με θετικό αφήγημα και δέσμευση για «νέες δουλειές» ενόψει ΔΕΘ

«Μας απασχολούν τα ίδια ερωτήματα που απασχολούν και τους πολίτες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ - Κάλεσε τα γαλάζια στελέχη να μην ρίχνουν «νερό στο μύλο όσων θέλουν να ξεπλύνουν τις αποτυχίες τους με ένταση και πόλωση» - Συναντήσεις στις 11 το πρωί με ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΣΕΤΕ

Κυριάκος: Με θετικό αφήγημα και δέσμευση για «νέες δουλειές» ενόψει ΔΕΘ
Εντατικές «πρόβες» στο θετικό αφήγημα που με προμετωπίδα τη δέσμευση για «νέες δουλειές» σχεδιάζει να παρουσιάσει αναλυτικά σε επόμενες ημέρες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
,
Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Κλείσιμο
«Το δικό μας βλέμμα είναι στην επόμενη μέρα», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματός του.»  Και αυτό που με απασχολεί είναι πώς θα δώσουμε δουλειές και ελπίδα στα παιδιά που γεννήθηκαν τον 21ο αιώνα. Και όχι πώς θα διχάζουμε διαρκώς τους Έλληνες, ανοίγοντας τα τραύματα του 20ου αιώνα», συμπλήρωσε.

«Εμείς δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο όσων θέλουν να ξεπλύνουν τις αποτυχίες τους με ένταση και πόλωση», τόνισε δείχνοντας τη διάθεσή του να κλείσει οριστικά το ζήτημα που άνοιξε η κυβέρνηση με αφορμή το συνέδριο στην Εσθονία για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του προηγούμενου αιώνα. «Το δικό μας βλέμμα είναι στην επόμενη μέρα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε, τον ίδιο και το κόμμα του απασχολούν τα ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες και είναι: 

*Πώς θα έρθουν οι νέες δουλειές; 
*Πώς και με ποια σειρά θα μειώσουμε τους φόρους;
 *Πώς θα γίνει καλύτερο και πιο αποτελεσματικό το Δημόσιο και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες;
*Πώς θα φτιάξουμε καλύτερα σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία;
*Πώς μπορούμε να αισθανόμαστε ασφαλείς;
*Πώς θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα μακροπρόθεσμα προβλήματα της χώρας. Την κλιματική αλλαγή, αλλά κυρίως την υπογεννητικότητα η οποία κινδυνεύει να αφανίσει το Ελληνικό Έθνος; 
*Πώς θα επηρεάσουμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη που αλλάζει;
*Πώς θα είμαστε στον πρώτο κύκλο των συζητήσεων που γίνονται και όχι απλά ουραγοί, να παρακολουθούμε κάποιους άλλους να αποφασίζουνε για εμάς. 


Στόχος του, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι σε αυτά τα ερωτήματα να δίνει απαντήσεις η παράταξή του «σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση, αύριο ως κυβέρνηση». Και είναι, συνέχισε, «σίγουρα πιο δημιουργικό από το να συζητάμε για τις ιστορίες άλλων, να δούμε με ποιο τρόπο θα γράψουμε εμείς την δική μας ιστορία».  

Υπέρ αδυνάμων

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ο ίδιος και το κόμμα του καθορίζουν την πολιτική ατζέντα. «Και την καθορίζουμε με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας», είπε συμπληρώνοντας: «Και όταν το κάνουμε καλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μας παρακολουθήσει σε αυτή τη συζήτηση».
Γι΄ αυτό και απευθυνόμενος στα στελέχη του, τα κάλεσε να είναι ακόμα πιο παρεμβατικοί στους τομείς ευθύνης σας. «Να αναδεικνύουμε θέματα. Να αξιοποιούμε τα κοινοβουλευτικά όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας». είπε. «Να εστιάζουμε την κριτική μας, αλλά και τις προτάσεις μας σε αυτά που απασχολούν τους πολλούς, κυρίως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Αυτούς πλήττει η πολιτική της κυβέρνησης. Οι έμμεσοι φόροι, η μείωση του αφορολόγητου, η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και της δημόσιας υγείας, πλήττουν κυρίως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.  Αυτούς που δεν μπορούν να προσφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην ιδιωτική Υγεία και στην ιδιωτική εκπαίδευση».

Πυρετός επαφών

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση των «γαλάζιων» τομεαρχών ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε σειρά επαφών ενόψει της παρουσίας του στην 82η ΔΕΘ το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου. Η αρχή έγινε με συνάντηση που είχε με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εκλέγονται στη Μακεδονία προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Στο ίδιο πλαίσιο της προετοιμασίας του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στις 11 το πρωί της Τετάρτης, θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΣΕΤΕ).

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει σειρά επαφών με παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Μακεδονίας, καθώς και με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας. 

Θα συναντηθεί, επίσης, και με το σωματείο των εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που πραγματοποιεί  μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα μας, θέλοντας να δείξει ότι «παρά τις φραστικές μετατοπίσεις του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει με αρνητικό πνεύμα τις επενδύσεις που φέρνουν δουλειές στη χώρα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης