"Πολιτική αθλιότητα η κλήση Σαμαρά", λέει η Ρηγίλλης

"Πολιτική αθλιότητα η κλήση Σαμαρά", λέει η Ρηγίλλης

Το ότι κανένας Χριστοφοράκος δεν έκανε καμία χάρη σε κανένα αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει την “σχέση” με την Siemens, λένε στη Ν.Δ.

"Πολιτική αθλιότητα η κλήση Σαμαρά", λέει η Ρηγίλλης
«Πολιτική αθλιότητα που αποσκοπεί στην δημιουργία ψευδών εντυπώσεων» χαρακτηρίζει η Ρηγίλλης την προσπάθεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να εμπλέξουν στην υπόθεση της Ζίμενς τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά. 

Κλείσιμο
«Ο κατήφορος του ΠΑΣΟΚ στον βούρκο συνεχίζεται και εκθέτει προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου που επιτρέπει τέτοιες αθλιότητες» δήλωσε το μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για την Ζίμενς κ. Τάσος Νεράτζης μετά από σύσκεψη που έγινε υπό τον κ. Σαμαρά στην Ρηγίλλης. 

Την Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την κλήση του κ. Σαμαρά από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Ζίμενς. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βασίζονται σε κατάθεση τον περασμένο Μάρτιο του μπατζανάκη του κ. Σαμαρά κ. Σέκερη στην Εξεταστική Επιτροπή. 

Ο κ. Σέκερης που ήταν υπάλληλος της Ζίμενς είχε καταθέσει πως είχε ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να μεσολαβήσει στον κ. Χριστοφοράκο προκειμένου να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης από την εταιρία. Μάλιστα είχε στείλει και σχετικό e-mail στο γραφείο του κ. Σαμαρά στην Ευρωβουλή. 

Άνθρωποι της Ρηγίλλης έλεγαν ότι πράγματι «σε χρόνους  ανύποπτους», και μετά από σχετική  παράκληση, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θεώρησε  σωστό να ζητήσει τηλεφωνικώς  από τον κ. Χριστοφοράκο, τον Δεκέμβριο του 2006 (και μάλιστα τελικά 5 μήνες μετά το email) να δείξει ενδιαφέρον για εξ αγχιστείας συγγενικό του πρόσωπο (που εργάζεται στη Ζήμενς από το 1985, και πολύ πριν τον γνωρίσει,) το οποίο για πολλά χρόνια ένιωθε ότι δεν είχε τύχει, από τον εργοδότη του, ανάλογη με τα προσόντα του, συμπεριφοράς. 

Αποδεικνύεται πως δεν έχει σχέση

Προσθέτουν ότι η προσπάθεια του  κ. Σαμαρά να βοηθήσει των εξ αγχιστείας συγγενή του απέτυχε πλήρως και ως εκ τούτου συμπεραίνουν ότι «ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν ο κ. Σαμαράς είχε την οποιαδήποτε σχέση είτε με τον κ. Χριστοφοράκο, είτε με την εταιρία αυτή, ούτε το τηλέφωνο του κ. Χριστοφοράκου θα του έστελνε στο email ο συγγενής του, προκειμένου να του τηλεφωνήσει,  ούτε ο κ. Σέκερης θα είχε ποτέ περιέλθει στην κατάσταση που ο ίδιος έκρινε ως απαράδεκτη, ώστε να χρειαστεί τη βοήθεια του κ. Σαμαρά». 

Η Ρηγίλλης επισημαίνει ότι από τις 26 Απριλίου η Εξεταστική Επιτροπή είχε γνώση του θέματος και είχε καλέσει τον κ. Σέκερη, όπου απάντησε επί όλων των θεμάτων που θίγονται στο email. Τότε μάλιστα ο κ. κ. Σ. Βαλυράκης, έχει δηλώσει ότι:   «πάντως εδώ μας κατετέθη ότι η επικοινωνία του κ. Σέκερη, συγγενή του κ. Σαμαρά και δεν είχε καμία σχέση –βάσει της εικόνας που έχουμε στην Επιτροπή μας- με το αντικείμενο που διερευνούμε». 

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει το θέμα του e-mail και ζητά την κλήση του κ. Σέκερη και του κ. Σαμαρά αποδίδεται από τη ΝΔ σε προσπάθεια αντιπερισπασμού και εξισορρόπησης των εντυπώσεων μετά το «φιάσκο του επιπλοποιού». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης