Η Κομισιόν αποδοκιμάζει την καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Η Κομισιόν αποδοκιμάζει την καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Η απόφαση «δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση σε προηγούμενη διαδικασία», «κατανοούμε ότι η σημερινή απόφαση είναι ανοικτή για προσφυγή για νομικούς λόγους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος» ανέφερε η Ανίκα Μπράιτχαρτ

Η Κομισιόν αποδοκιμάζει την καταδίκη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
Σε ευθεία αποδοκιμασία της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών που καταδίκασε τον πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για μια πράξη παράβασης καθήκοντος
προχώρησε η
Ευρωπαϊκή Επιτροπή με δήλωση της εκπροσώπου του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ.

Κλείσιμο
Η κυρία Μπράιτχαρτ αφενός παρατήρησε ότι η απόφαση της Τρίτης «δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση σε προηγούμενη διαδικασία» και αφετέρου σημείωσε ότι «κατανοούμε ότι η σημερινή απόφαση είναι ανοικτή για προσφυγή για νομικούς λόγους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος».

Παράλληλα επανέλαβε ότι η ΕΕ έχει «πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κατά την περίοδο 2010-2015 και μετά».

Συγκεκριμένα κληθείσα να σχολιάσει την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για τον Α. Γεωργίου, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, απάντησε τα εξής: «Η ανεξαρτησία των στατιστικών υπηρεσιών στα κράτη -μέλη μας αποτελεί βασικό πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προστατεύεται από το δίκαιο της ΕΕ. Λαμβάνουμε υπόψη τη σημερινή ειδική απόφαση, η οποία παρατηρούμε ότι δεν είναι σύμφωνη με την απόφαση σε προηγούμενη διαδικασία. Κατανοούμε ότι η σημερινή απόφαση είναι ανοικτή για προσφυγή για νομικούς λόγους ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ελλάδος. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας κατά την περίοδο 2010-2015 και μετά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης