Γαλλίδα υπουργός άμυνας στην Κύπρο: Ήλθε, είδε, ενημερώθηκε και απήλθε

Γαλλίδα υπουργός άμυνας στην Κύπρο: Ήλθε, είδε, ενημερώθηκε και απήλθε

Δεν προέβη σε καμία δήλωση - Πριν από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο της, επισκέφθηκε με ελικόπτερο μία εκ των δύο γαλλικών φρεγατών που περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ όπου γίνεται η γεώτρηση της TOTAL

Γαλλίδα υπουργός άμυνας στην Κύπρο: Ήλθε, είδε, ενημερώθηκε και απήλθε
Για την Ιορδανία αναχώρησε η Γαλλίδα υπουργός άμυνας Florence Parly μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον Κύπριο ομόλογό της Χριστόφο Φωκαίδη. Η κα Parly δεν προέβη σε καμία δήλωση. Πριν από τη συνάντηση με τον κ. Φωκαίδη, επισκέφθηκε με ελικόπτερο μία εκ των δύο γαλλικών φρεγατών που περιπολεί στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ όπου γίνεται η γεώτρηση της TOTAL. 

Ο Κύπριος υπουργός άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης δήλωσε πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την ομόλογο του «για το τι πράττουμε ως κυπριακή κυβέρνηση υποστηρίζοντας το έργο της υπό εξέλιξη γεώτρησης από την Γαλλική Εταιρεία Total. Εργαζόμαστε» είπε «σε συνεργασία με τις εταιρείες που έχουν αδειοδοτηθεί, με τις ενδιαφερόμενες χώρες, πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου, μακριά από τις όποιες εντάσεις ή ρητορικές έντασης, με σταθερό στόχο την ολοκλήρωση του ενεργειακού σχεδιασμού, όπως έχει προγραμματιστεί».

Θα πρέπει να σημειωθεί  ότι είναι  η   τρίτη   συνάντηση   σε   επίπεδο   υπουργών   Άμυνας  Κύπρου και Γαλλίας το τελευταίο τετράμηνο, ενώ τον περασμένο Απρίλιο, οι δύο χώρες υπέγραψαν νέα αμυντική συμφωνία.
Κλείσιμο
Ο Κύπριος υπ. Άμυνας ανέφερε πως η νέα αμυντική συμφωνία, «θέτει το πλαίσιο αυτό της αναβαθμισμένης συνεργασίας, όπου δίνεται πλέον ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας».

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για το περιφερειακό περιβάλλον ασφάλειας και για την ανάγκη ιδιαίτερα συνέχισης της προσπάθειας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.  Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε επίσης η κοινή θέση για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας στην Ευρώπη ενώ ο κ. Φωκαίδης ενημέρωσε τη κα Parly και για τις εξελίξεις στο κυπριακό.

Ο κύπριος υπουργός άμυνας ευχαρίστησε την ομόλογο του «για τη σημασία που αποδίδει στην Κύπρο, δεδομένου ότι είναι από τις πρώτες επισκέψεις που πραγματοποιεί στο εξωτερικό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης