Σε κλίμα έντασης ξεκινούν οι γεωτρήσεις στην Κύπρο- Η Γαλλία προειδοποιεί τον Ερντογάν

 Σε κλίμα έντασης ξεκινούν οι γεωτρήσεις στην Κύπρο- Η Γαλλία προειδοποιεί τον Ερντογάν

Η κάθοδος στην Κύπρο, αύριο Δευτέρα, της υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, δεν είναι άσχετη με το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά την έναρξη της γεώτρησης της TOTAL

Η κάθοδος στην Κύπρο, αύριο Δευτέρα, της υπουργού Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί, δεν είναι άσχετη με το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά την έναρξη της γεώτρησης της TOTAL. Στο γεωτρύπανο West Capella μεταφέρθηκαν τα απαραίτητα για την έναρξη της γεώτρησης που επρόκειτο να ξεκινήσει αργά χθες το βράδυ, ανέφεραν διπλωματικές πηγές στην ιστοσελίδα μας. Οι ίδιες πηγές μας είπαν ότι δεν αποκλείεται η κ. Παρλί να μεταβεί και στην πλατφόρμα της ΤΟΤΑL, που έχει αναλάβει δράση στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.


Σύμφωνα με το mignatiou.com
η Γαλλίδα αξιωματούχος θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαΐδη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις φρεγάτες της χώρας της που βρίσκονται στην περιοχή στα πλαίσια συμμετοχής της στην Ειρηνευτική Δύναμη του Λιβάνου και τις τελευταίες ημέρες σταθμεύουν στην Κύπρο. Ως γνωστόν, δύο από τις φρεγάτες έχουν αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Λάρνακας, για να είναι εύκολη η πρόσβαση τους στο οικόπεδο 11, εφόσον χρειαστεί. Σύμφωνα με τις πηγές, η κάθοδος της κ. Παρλί στην Κύπρο γίνεται μετά από απόφαση του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ενημερώνεται συνέχεια για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, η κυπριακή κυβέρνηση έχει συνεχή επικοινωνία με το Παρίσι, το οποίο επισκέφθηκε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.


ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η Άγκυρα έχει προειδοποιηθεί από τρίτους ότι πρέπει να αποφύγει τις όποιες ακραίες ενέργειες ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, τόνισαν οι ίδιες πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, , στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ τρίτων χωρών και της Τουρκίας, η Άγκυρα φέρεται να έχει δώσει διαβεβαιώσεις για τη συμπεριφορά της. Μέχρι στιγμής, οι τουρκικές κινήσεις είναι οι συνήθεις. Ενεργεί, δηλαδή, όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις γεωτρήσεων που έγιναν στο παρελθόν.

Η τακτική των προκλήσεων και της δημιουργίας έντασης συντηρείται, με την παρουσία του ερευνητικού σκάφους Μπαρμπαρός και πολεμικών σκαφών.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι ο υπουργός ‘Αμυνας της Κύπρου, Χριστόφορος Φωκαίδης, διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή πανικού από τις κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την έναρξη των γεωτρήσεων της TOTAL στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο υπουργός μάλιστα παρατήρησε πως «το συντομότερο, που θα σταματήσουμε καθημερινά να ασχολούμαστε με το τι συμβαίνει στο γεωτρύπανο, τόσο το καλύτερο». Σύμφωνα με τον κ. Φωκαίδη οι κινήσεις της Τουρκίας σε σχέση με την έναρξη των γεωτρήσεων της TOTAL είναι «αναμενόμενες». Υπογράμμισε πως η Εθνική Φρουρά παρακολουθεί την κατάσταση, αλλά «δεν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον η αναπαραγωγή κλίματος έντασης». Ο Κύπριος υπουργός σημείωσε πως οι κινήσεις της Τουρκίας «είναι συνήθεις, τις έχουμε δει και σε προηγούμενες γεωτρήσεις και είναι εντός των προβλέψεων», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, για όσο θα συνεχίζεται η γεώτρηση, να συνεχιστούν οι προκλήσεις ή να γίνει προσπάθεια δημιουργίας κλίματος έντασης. Την ίδια ώρα διαμήνυσε πως «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να παρασυρθούμε, είτε στη δημιουργία, είτε στην αναπαραγωγή ενός κλίματος έντασης, που στόχος του δεν είναι άλλος παρά η ματαίωση, η αναβολή των ενεργειακών μας σχεδιασμών». Επίσης, επεσήμανε ότι δεν είναι προς όφελος των συμφερόντων της Κύπρου η στρατιωτικοποίηση του ζητήματος. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση, εφαρμόζουμε τα σχέδια για τα οποία έχουμε εκπαιδευτεί να εφαρμόζουμε, συνεργαζόμαστε με όλους τους ενδιαφερόμενους και παραμένουμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία προσηλωμένοι στον εθνικό στόχο, που είναι η υλοποίηση, η ολοκλήρωση των ενεργειακών μας σχεδιασμών», συμπλήρωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας.


Σύμφωνα με την εφημερίδα  ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ της Κύπρου, κατεβαίνει ομαλά το τρυπάνι και εντός της ημέρας αναμένεται να «πατήσει» στον βυθό, σε βάθος 1.698 μέτρων στο σημείο της γεώτρησης. O βυθός έχει πολύ ελαφρά κλίση (3,5 μοίρες) προς τα νοτιοδυτικά. Σε αυτό το στάδιο, τοποθετούνται η κεφαλή του τρυπανιού και οι σωλήνες σε συνολικό μήκος 1.700 μέτρων, μέσα από τις οποίες περνά ο άξονας του τρυπανιού, ενώ από πλευρικούς θύλακες θα επιστρέφει η ειδική λάσπη –λιπαντικό– αλλά και τα θραύσματα της γεώτρησης, για να μεταφέρονται στη στεριά.

 Το τρυπάνι στο γεωτρύπανο West Capella είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει να περιστρέφεται από αργά το βράδυ με στόχο το προσδοκώμενο κοίτασμα, οπότε ξεκινά και πρακτικά η γεώτρηση. Προηγουμένως, θα πρέπει να ολοκληρώσει τις τρισδιάστατες σεισμογραφικές του έρευνες και να απομακρυνθεί το σεισμογραφικό Ramform Hyperion και τα σκάφη υποστήριξής του. Και αυτό γιατί οι κραδασμοί του τρυπανιού δεν επιτρέπουν σεισμογραφικές έρευνες. Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, τα τρία πλοία υποστήριξης παρέμειναν κοντά στο γεωτρύπανο, ενώ σήμερα προβλέπεται να ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια από και προς το λιμάνι Λεμεσού, για μεταφορά υλικών για τη γεώτρηση.

Χθες, πραγματοποιήθηκαν και τρεις πτήσεις των ελικοπτέρων –πρωί, μεσημέρι και απόγευμα– μεταφέροντας προσωπικό προς το γεωτρύπανο από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Οι γεωλογικές πιθανότητες για κοίτασμα φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου είναι της τάξης του 21%, ποσοστό που θεωρείται ως αρκετά υψηλό και αισιόδοξο. Μέχρι το βάθος των 2.230 μέτρων αναμένεται απρόσκοπτη εργασία του τρυπανιού, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις για αέρια, ενώ στα υπόλοιπο βάθος της γεώτρησης προς τον στόχο, θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφάλειας για αποφυγή επηρεασμού εργαζομένων από τυχόν απελευθέρωση υδρόθειου, που είναι πιθανή. Αξίζει να θυμίσουμε ότι σε μία από τις προηγούμενες γεωτρήσεις παρακολουθήσαμε επεισόδιο με εισπνοή υδρόθειου κατά τη γεώτρηση από εργαζόμενους και προσωρινή διακοπή εργασιών. Επίσης ειδικές προβλέψεις έχουν γίνει για την αντιμετώπιση περιστατικού σεισμικής δραστηριότητας, με σχέδιο στο οποίο συμμετέχει και Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Δημοκρατίας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην ομάδα συμβούλων της γεώτρησης της Total στον Ονησίφορο περιλαμβάνεταιΠηγή: http://mignatiou.com

ΣΧΟΛΙΑ (58)

ΜΠΡΑΒΟ

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ, ΔΙΕΘΝΟΛΟΓΟΙ ΟΛΟΙ ΚΟΤΑ Ο ΜΟΓΓΟΛΟΣ ΑΣ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΝΕ 3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!!! ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝΙΤΣ ΟΛΟ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ????? ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ , ΑΜΕΡΙΚΑ ΚΥΡΙΟΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙ.

@

Αμέρικα; Οι Γάλλοι έστειλαν όμως τα καράβια

μητσος

η εντολή είναι Αμερικάνικη μικρό μενουμευρωπάκι

Τουρκικος Τουρισμος στην μεγαλονησον

Η τυχη των Ελληνων σε Κυπρο και Ελλαδα ειναι αλληλενδετη .Αυτους που κανουν προβοκατσιες στην Κυπρο και σκιζουν Ελληνικη σημαια και αυτους που γραφουν βλακειες για τις σχεσεις Ελλαδας -Κυπρου.Λογιζονται πουλημενοι προβοκατορες και Εχθροι του Ελληνικου γενους.Η οικονομικη κριση στην Κυπρο και Ελλαδα μονο τυχαια δεν ειναι. Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ.. Η ΕΡΏΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ...ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΉ ΒΆΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΌΝΙΜΗ ΝΑΥΤΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΩΝ ΤΟΎΡΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΆΤΟΣ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ .ΕΞΟΡΎΞΗΣ . ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΆΤΗ ΚΆΠΟΙΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΏΝ ΦΊΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΦΆΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΜΠΆΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΨΙΛΌ ΓΑΖΊ . ΕΜΕΊΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ; ΟΛΑ ΑΥΤΆ ;;. ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΈΣ ΒΆΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ;;; ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕΕΕΕ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΆΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ... ΕΜΕΊΣ ΗΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΆΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΚΊΝΗΣΗ ...ΉΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΧΆΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΌ.. .ΕΆΝ ΕΊΧΑΜΕ ΠΕΤΆΞΕΙ ΤΗΝ ΦΌΛΑ ΣΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΈΝΑ ΣΚΥΛΙΆ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΜΕ ΝΑ ΤΑ ΗΡΕΜΉΣΟΥΜΕ .. ΤΏΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΌΜΑΣΤΑΝ ΗΣΥΧΟΙ .ΚΑΙ ΡΩΤΆΝΕ ΜΕ ΑΠΟΡΊΑ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΈΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΊΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΥΡΊΤΣΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ , ΜΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ; Απλο.... ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ..ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΝΑΝΤΕΎΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΛΈΝΕ..ΠΆΛΙ ΜΕ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΎΣ ΠΆΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ.

Περικλής

Τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν μπορέσει να καταφέρει κάτι η Τουρκία στρατιωτικά ή διπλωματικά θα περάσει σε β φάση. Πώς κόβεις τη μεταφορά του Κυπριακού αερίου προς την Ευρωπαική Ένωση; Καταλαμβάνεις το Καστελλόριζο και διακόπτεις την ενότητα των ΑΟΖ. Τόσο απλά. Συνεχίστε τις διακοπές και τα σαρβάιβορ αμέριμνοι και θα καταλάβουμε καλά τι σημαίνει εξαπίνης...

Ι. Μεταξάς

Τότε λοιπόν, έχουμε πόλεμο!

Αντετοκούμπο

Αποκλείεται .Η Τουρκία δεν μπορεί να επιτεθεί σε έδαφος της ευρωζώνης διότι θα φάει το εμπάργκο της αρκούδας και θα καταρρεύσει οικονομικά σε ένα 48ωρο.Είναι κοινή λογική. Επιστρέφω στο σορβάιβορ

HLI

Δεν νομίζω ότι η τουρκία θα δημιουργήσει πρόβλημα τώρα που ψάχνουν για φυσικό αέριο, όταν το βρουν τότε θα πάνε να το πάρουν.!

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι??

Από ότι φαίνεται η Τουρκία δεν θα προκαλέσει άμεσα επεισόδιο (γιατί δεν την συμφέρει). Όμως μάλλον προγραμματίζει κάτι πολύ χειρότερο: Βάζει με το έτσι θέλει το ερευνητικό της πλοίο μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ 6 !!!!!!!! και σύντομα θα συνάψει συμφωνίες με ξένες εταιρείες κολοσσούς και θα έρθει να τρυπήσει μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ!!!!!!. Τότε τι θα κάνει η Κύπρος μας και οι σύμμαχοι της ?? Θα στείλουν τις φρεγάτες τους?? .....................Τώρα πρέπει να κάνει κάτι, αλλά σιγά μη τολμήσει............ Προσοχή !!!!!!!!!!!!!!!! Τώρα πρέπει να την σταματήσετε . Μετά θα σας φέρει και γεωτρύπανο . 16-07-2017

Άντε γειά

Καλό θα ήταν να σκέφτεσαι πριν να γράψεις βλακείες. Λες ότι οι Τουρκία θα συνάψει συμφωνίες με ξένες εταιρείες κολοσσούς. Από ποιά χώρα θα είναι αυτές οι εταιρείες κολοσσοί όταν στο πλευρό της Κύπρου στέκονται όλες οι χώρες της ΕΕ, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ; Χαχα ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!

Donald

Λεβέντη εσύ;

ενα μπουκαλι νερο αξιζει πιο

πολυ απο ενα ιδιο μπουκαλι αργο πετρελαιο ,αν βαλεις και τα εξοδα εξοριξης και αν βαλεις και πιθανους πολεμους και ατυχηματα η διαφορα γινετε τεραστια. Ας αξιοποιησουμε πρωτα τα νερα μας λοιπον !!Ας αξιοποιησουμε το εδαφος και μετα τα χιλιομετρα κατω απο το εδαφος!!

ΝΙΚΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΤΑΛ ΜΕΧΡΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ?

πλατύφυλλος

Δείτε το και αλλιώς. Αν η Ελλάδα δεν βρισκόταν μετά το Β ΠΠ στο "δυτικό" στρατόπεδο και κατόπιν στο ΝΑΤΟ, πως φαντάζεστε πως θα ήταν το Αιγαίο σήμερα? Μήπως θάλασσα ειρήνης και γέφυρα μεταξύ των λαών?

Γιώργος

Και φυσικά η φραου Γερμανίδα και ο ανάπηρος υπουργός προπαγάνδας μακριά από θέματα πετρελαιου και κυριαρχίας διότι αυτά είναι για μεγάλα κράτη και όχι προσωρινά γερμανικά οικονομικά θαύματα με δανεικά λεφτα και απλήρωτες πολεμικές αποζημιώσεις. Αναμένοντας εξελίξεις για να ασκήσουν την γνωστή προπαγάνδα η φραου αποδεικνύει οτι σε γεωπολιτικό σχεδιασμό και παιχνίδια κορυφής δεν έχουν καμία ανάμειξη και αν η Ελλάδα είχε πατριώτες πολιτικούς δεν θα ξέραμε ούτε ποιος είναι καγκελάριος ούτε μνημόνια υποταγής και παραχώρησης Εθνική κυριαρχίας θα είχαν υπογράψει.

Γιάννης Γ

@ Γιώργος 16/07/2017 21:59 ................Τρια πουλάκια κάθονταν, ειναι η περίπτωση σου. Εισαι σε παράκρουση.... Τι σχέση εχει η φράου Μέρκελ και ο Σόϊμπλε και οι Γερμανικές αποζημιώσεις με το Γαλλικό κολοσσο της TOTAL που ανέλαβε τις γεωτρήσεις στο οικόπεδο 11 που μας έγραψες? . .

Γιώργος

Σε υποθέσεις πετρελαίου, γεωπολιτικές στρατηγικές, κέρδη ΤΡΙΣ ευρώ , ενέργεια που όποια χώρα την ελέγχει θα καταστεί ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ του ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΛΟΣ του Ευρωπαικού και Παγκόσμιου οικονομικού λόμπι, έως και ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, ενέργεια που δέν πρέπει να πέσει σε χέρια τούρκων, και η γερμανίδα φυσικά δέν έχει άποψη, μάλλον δέν της επέτρεψαν να έχει άποψη οι πραγματικά ισχυροί παίχτες όπως οι ΗΠΑ και οι ΓΑΛΛΟΙ, αλλα οι πολιτικάντηδες του καφενείου σας εσάς, αγράμματοι και μικρόμυαλοι, ψάχνεται ποιον να ψηφίζεται για να σας σώσει. Πως επιλέχθηκε η ΤΟΤΑΛ, δίχως Ευρωπαικούς συσχετισμούς και συνεργασίες? Με τι αξιώσεις και ποσοστώσεις συμμετέχουν και προστατεύουν τις γεωτρήσεις οι γείτονες εως τις ΗΠΑ ?? Πιειτε λοιπόν τον φραπέ σας, πειτε καμιά μ@@@@ια να παριστάνεται τους έξυπνους, και μετα στο κομματικό σας μαντρί σας σαν καλα ζωντανα οπως σας θέλουν οι κομματάρχες σας. Πληρώστε και τα χρέη σας, δεν θα σας τα χαρίσει ο κουλης.

Γιάννης Γ

Γιωργάκη μου όταν σου έγραψα το τρία πουλάκια κάθονταν και ότι είσαι σε παράκρουση, βλέπω ότι ειχα δίκαιο γιατί μας το ξανά επιβεβαιώνεις. ........ Τι είναι βρε άνθρωπε αυτό το κατεβατό σου που έγραψες πάλι?.. Τι να σου απαντήσω τώρα. Αστο καλύτερα ...... Επί τη ευκαιρία μάθε ότι η TOTAL κάνει το 80% των γεωτρήσεων στις ακτές της δυτικής Αφρικής. ....... Είναι μέγας πετρελαϊκός εξορυκτικός κολοσσός και δεν έχει την τεχνολογική ή υποστηρικτική ανάγκη και την βοήθεια κανενός.

@γιωργο

Τι ψηφίσες στις εκλογές του Ίαν 15 και Σεπ 15; στο δημοψήφισμα; Μάλλον ΧΑ ή ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ και φυσικά περήφανο "όχι" στο δημοψήφισμα που δεν κατάλαβες. Είσαι η απόδειξη ότι η δημοκρατία είναι τραγικό πολίτευμα (αλλά δεν έχουμε καλύτερο) -- νομίζω ο Τσώρτσιλ το είχε πει.

Γιώργος

Τραγικό σίγουρα είναι να κυκλοφορούν ελεύθεροι κάποιοι γελοίοι σαν εσένα, να σχολιάζουν και να ψηφίζουν. Αυτήν την δημοκρατία εννοούσε τραγική ο Τσώρτσιλ.

Αναφέρομαι στο Τι;;

Φίλε Κύπριε. ( αναφερομενος προς τον Τι;;;) Λυπάμαι που διαβάζω το σχόλιο σου. Αυτή η Ελλάδα που εδω λες που μόνο καταστροφή έφερε στη Κύπρο , πλήρωνε και εξακολουθεί να πληρώνει εσάς και την Κύπρο για να μας βρίζετε ;;; τον ελληνικό ύμνο έχετε ( μην το ξεχνάς ) το ελληνικό υπουργείο παιδείας βοηθάει το δικό σας , στρατό , χρήματα, τα κυπριόπουλα στα ελληνικά πανεπιστήμια σπουδάζουν ΔΩΡΕΑΝ ( και καλά κάνουν βέβαια). Διάβασε ιστορία , ΚΑΛΑ. Ναι οι κυπριακές τράπεζες εκτέθηκαν στα ελληνικά ομόλογα αλλά κάποιοι Κύπριοι τα πήραν χοντρά , την ώρα που άλλες χώρες τρεχαν να τα ξεφωρτοθουν. Κακώς η καλώς μόνο η Ελλάδα είναι στο πλευρό της Κύπρου. Η Αγγλία την πάπια έκανε και κάνει. Αλοιμονο να βασιστεί η Κύπρος στην Αγγλία. Είμαστε ένας λαός και είμαστε αδέλφια , αλλά αυτή η σχεδόν τελειωμένη Ελλάδα , παρολο που τα δικά της παιδιά υποφέρουν , μπορεί και βοηθάει την Κύπρο.

ΕΟΚΑ-ΓΡΙΒΑΣ

1. Σε μια αδερφική - εξ αίματος σχέση, Ελλάδας και Κύπρου-, για την οποία υπερθεματίζω, δεν χωρούν "σου έδωσα" "μου έδωσες", καθώς μπορούν να λεχθούν πολλά και ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ. Κάπου με αυτή τη λογική, φρονώ θα συμφωνείτε ότι, αυτόματα αυτή η "σχέση", υποβαθμίζεται. 2. Η αναφορά στη δήθεν οικειότητα των Κυπρίων με τους 'Εγγλέζους, είναι ανιστόρητη και παντελώς ανυπόστατη. Μας κληροδότησαν, κράτος, σπουδάζουμε τα παιδιά μας στην χώρα τους, μιλούμε κάπως την αγγλική λόγω και του τουρισμού, μέχρις εδώ. Πλείστοι εξ ημών, έχουμε συγγενείς που τους πολέμησαν το '55-59, που συνελήφθησαν, μαρτύρησαν από τα βασανηστήρια τους, θυσιάστηκαν πολεμώντας τους, όχι για μια Κύπρο ανεξάρτητη, αλλά για την 'Ενωση με τον μητροπολιτικό κορμό. ΣΕΒΑΣΜΟΣ λοιπόν στους ΗΡΩΕΣ. 4. ΕΛΛΑΔΑ και ΚΥΠΡΟΣ, έχουν ανάγκη σήμερα για πολλούς γεωπολιτικούς, οικονομικούς αλλά κυρίως για ΕΘΝΙΚΟΥΣ λόγους, συναρτημένους ακόμα και με την βιολογικής μας επιβίωση μακροπρόθεσμα. 5. ΜΑΣ ΠΛΗΓΩΣΑΤΕ σας ΠΛΗΓΩΣΑΤΕ, τέλος κοιτάζουμε όπως όλα τα αδέρφια μπροστά. Οχι όλοι οι Κύπριοι, αλλά οι πλείστοι...ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΩΜΕΝ και ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ.

τί ένταση;

Δηλαδή οι τούρκοι τι θα κάνουν; θα ανοίξουν πυρ εναντίον των εξεδρών ή των γαλλοαμερικάνικων πλοίων; έλεος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

fotiou-theano

Η  αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέφρασε την ικανοποίησή της, «γιατί η συζήτηση γίνεται επί της ουσίας και όλοι κατανοούν ότι κεντρικός στόχος μας είναι να βγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα»

krimizis-thumb-large

Έμεινε στη θέση του μόλις τέσσερις εβδομάδες - Στην επιστολή παραίτησής του χαρακτηρίζει τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα,  «Τσάρο του Διαστήματος» - ΝΔ: Εγείρονται ερωτήματα για την ύπαρξη οικονομικών συμφερόντων στο πρόγραμμα των 11 μικροδορυφόρων - Ποτάμι: Δεν είναι καλός στις υποκλίσεις - Κίνημα Αλλαγής: Η υπόδειξη του «follow the money», λέει πολλά

102
19426937

Είμαστε αφοσιωμένοι στην προσπάθεια για την εξευρεση λύσης είπε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ - Κοτζιάς και Ντιμιτροφ συνέχισαν τις διαβουλεύσεις σε ιδιωτικό δείπνο - Αποφασίστηκε νέα τριμερής στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Μαΐου

2
theano_fot_009

«Πόσα ομόφυλα ζευγάρια θα τρέξουν για αναδοχή; Θα εξαιρέσουμε τα χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια και θα καταδικάσουμε τα ανήλικα παιδιά;», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ομιλία της, η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

22