Θεοχαρόπουλος: Διμέτωπος με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Θεοχαρόπουλος: Διμέτωπος με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Δημοψήφισμα, για το αν ο νέος φορέας θα είναι ενιαίος ή πολυκομματικός, ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Θεοχαρόπουλος: Διμέτωπος με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Το δικό του χρονοδιάγραμμα παρουσίασε στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που πέτυχε να πείσει το ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη το σύνολο των διαδικασιών -για αρχηγό και νέο κόμμα- να ολοκληρωθούν εντός του 2017.

«Ο χώρος, για να πάει πέρα από αυτό που είναι σήμερα, χρειάζεται ανανέωση και όχι αναπαλαίωση. Να δημιουργήσουμε το νέο σε πρόσωπα, ιδέες, προγράμματα και σύμβολα» επισήμανε και προσέθεσε: «Θέση μου είναι ότι άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος φορέας χωρίς συνιστώσες, με υπέρβαση της ομοσπονδιακής δομής μέσα από το Ιδρυτικό Συνέδριο για ένα ενιαίο κόμμα και εκλογή επικεφαλής του από την βάση εντός του 2017».

Κλείσιμο
«Αν προχωρήσουμε πάντως με την αντίστροφη διαδικασία, δηλαδή πρώτα με εκλογή επικεφαλής από την βάση και μετά το Ιδρυτικό Συνέδριο, τότε η βάση όλης της κεντροαριστεράς πρέπει να αποφασίσει για την μορφή του φορέα, ενιαίος ή πολυκομματικός» τόνισε. 

«Με διπλή κάλπη, μία για την εκλογή επικεφαλής και μία για την μορφή του νέου φορέα. Να αποφασίσει η βάση όλης της κεντροαριστεράς» είπε χαρακτηριστικά.

Δεύτερη... πόρτα στον Τσίπρα  

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τελευταία σε προοδευτικές συνεργασίες. Στην χώρα μας όμως ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ και τολμά και μιλά για προοδευτικές κυβερνήσεις. Μάλλον αυτοκριτική για τις ασκούμενες πολιτικές κάνει, αλλιώς δεν εξηγείται» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Και συνέχισε: «Εξάλλου, οι ψευδεπίγραφες προσκλήσεις του κ. Τσίπρα είναι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και τακτικισμοί μπροστά στα αδιέξοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις συμμαχίες του με την επιλεκτική του συνεργασία δύο φορές με την εθνικολαϊκιστική δεξιά».

Επίθεση στη ΝΔ 

«Και από την άλλη» υπογράμμισε, «έχουμε τη ΝΔ, που παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση».
 
Απάντηση σε Παπανδρέου

«Η δικαίωση του παρελθόντος μπορεί να είναι ευχάριστη στα αυτιά κάποιων, αλλά δεν ενδιαφέρει παρά ελάχιστα την κοινωνία» είπε ακόμη ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης