Αχτσιόγλου: Γιατί η απόφαση του Eurogroup είναι σημαντική για την Ελλάδα

Αχτσιόγλου: Γιατί η απόφαση του Eurogroup είναι σημαντική για την Ελλάδα

Τα σημαντικότερα οφέλη σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας 

Τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι η απόφαση του τελευταίου Eurogroup είναι σημαντική για την Ελλάδα εξηγεί με ανάρτησή της στο Facebook η Έφη Αχτσιόγλου.

Τα σημαντικότερα οφέλη σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας είναι τα εξής:

1. Ολοκλήρωση της αξιολόγησης
• Σημαντικό τμήμα της παρεχόμενης δόσης (€ 1,6 δις) θα διατεθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, δίνοντας μεγάλη ανάσα στην πραγματική οικονομία.
• Το ύψος της δόσης (συνολικού ύψους € 8,5 δις) διευκολύνει τη δημιουργία αποθεματικού, το οποίο ενδυναμώνει την προοπτική αυτόνομης παρουσίας της χώρας και εξόδου στις αγορές.

2. Δημοσιονομική πορεία
• Η συμφωνία οριοθετεί σαφώς το δημοσιονομικό πλαίσιο σε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο επίπεδο εκπέμποντας μήνυμα σταθερότητας στις αγορές.
• Οι μακροπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι κοντά στο2% του ΑΕΠ παρέχουν ένα σαφώς προσδιορισμένο πλαίσιο και είναι χαμηλότεροι απ΄ ό,τι υπήρχε οποιαδήποτε προηγούμενη στιγμή στη διαπραγμάτευση.

3. Ελάφρυνση χρέους
• Σημαντικό βήμα για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους συνιστά ο καθορισμός συγκεκριμένων στόχων για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσής του, μεταξύ των οποίων η παράταση των ωριμάνσεων έως 15 έτη και η παράταση της πληρωμής των τόκων. 
• Μειώνεται έτσι το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους και οι ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.
• Διαμορφώνεται ένα πιο ευνοϊκό προφίλ του χρέους, το οποίο ενισχύει την οικονομική αξιοπιστία της χώρας.
• Η σύνδεση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα. Η ύπαρξη ενός αυτοματοποιημένου μηχανισμού σύνδεσης της ελάφρυνσης του χρέους με το ρυθμό ανάπτυξης, παρέχει επιπρόσθετες εγγυήσεις για τη βιωσιμότητά του και αφαιρεί το στοιχείο της αβεβαιότητας που εμπεριέχεται στις διαφορετικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη.

4. Επικέντρωση στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις, την πρόσβαση στις αγορές
• Για πρώτη φορά το κέντρο βάρους της συμφωνίας μετατοπίζεται από τη δημοσιονομική προσαρμογή στην οικονομική ανάπτυξη. Στην αλλαγή αυτή συμπεριλαμβάνεται και η δέσμευση για τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία θα συντονίζει την εφαρμογή αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.
• Δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ ότι οι μελλοντικές εκταμιεύσεις δεν θα αποσκοπούν μόνο στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, αλλά στην διεύρυνση του αποθεματικού που δημιουργείται, ώστε ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. 
• Δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ να υποστηρίξουν την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018 και την πρόσβαση στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

ρε σεις,...........

τι αποθεματικό λεει, για αυτόνομη εξοδο; Απο τα 8,6 δις, τα 6,9 δισ δεν θα πάνε για το χρέος; Με τα υπόλοιπα θα κάνει αποθεματικό;

Ρίτα

Η κυρία πρέπει να αποσυρθεί σαν ανίκανη επειδή απέτυχε παταγωδώς, ας βρει αλλού να την τακτοποιήσει ο κ. Κατρούγκαλος.

Βρε

ΑΧΤΣΙΟΥΤΣΙΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ !!!! ΠΛΕΜΠΑ !!!!

Απτό υπουργκίνα αντύνατη

Πολύ αντύνατη, ντε τρώει;

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΝΕ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΑΓΕΝΝΗΤΗ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΤΙΣ ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ.

Φανή

Ειναι σημαντική γιατι παραμένεις στην καρέκλα σου εσύ το κομματικό και Κατρουγκαλαίικο εμφύτευμα. Οι εργαζόμενοι και κυρίως οι συνταξιούχοι πληρώνουν την ανικανότητα σου με τις ανείσπρακτες εισφορές και τα χαράτσια στους δημιουργικούς πολίτες. Απο κλητήρας επρεπε να ξεκινήσεις και όχι απο υπουργός, αυτό βέβαια το κατάφερες με τις γνωριμίες και δεν ξέρω με τι άλλες κρυφές χάρες που έχεις και τις οποίες εμείς δεν βλέπουμε. Αριστερά και αριστερή να σου πετύχει.

Ilias

ΕΣΥ να μας πεις γιατί ψηφίσατε μέτρα πέντε δις!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skopiano-new_main02

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ προχωρούν στην επόμενη φάση, χωρίς επίλυση, αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες

49