Γιατί έβγαλε τη γραβάτα του ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο Προεδρικό Μέγαρο

Γιατί έβγαλε τη γραβάτα του ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο Προεδρικό Μέγαρο

Δεξίωση προς τιμήν του Τζο Μπάιντεν και των διοργανωτών του συνεδρίου του οργανισμού Concordia για το περιβάλλον παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Γιατί έβγαλε τη γραβάτα του ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο Προεδρικό Μέγαρο
Περίσσεψαν τα χαμόγελα στο προεδρικό Μέγαρο, κατά τη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του πρών αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τους διοργανωτές του συνεδρίου του οργανισμού Concordia, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. 

Ο κ.Μπάιντεν βρίσκεται στην Αθήνα επ' αφορμή της της πρώτης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης του οργανισμού Concordia με θέμα το περιβάλλον.

Κλείσιμο
Στα πηγαδάκια που σχηματίσθηκαν ξεχώρισε αυτό των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου παρουσία του βουλευτή της ΝΔ και πρώην πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη, ενώ στα higklights της βραδιάς ήταν η ανταλλαγή των γραβατών που φορούσαν ανάμεσα στον κ.Μπάιντεν και τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. 

 
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, γύρω από τους κ.κ. Μπάιντεν και Κουίκ σχηματίστηκε ένα «πηγαδάκι», στο οποίο συμμετείχαν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρυ Πάιατ και ο δημοσιογράφος των New York Times, Αχιλλέας Τσάλτας.
 
Μετά την επικαιρότητα για όλα όσα συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο η συζήτηση έφτασε και στις γραβάτες, όταν ο δημοσιογράφος των New York Times είπε στον Τζον Μπάιντεν ότι φοράει ωραία γραβάτα. Ο Αμερικανός πρώην αντιπρόεδρος αντέδρασε λέγοντας ότι φοράει την ελληνική του γραβάτα και σημείωσε ότι είναι μεν ωραία, αλλά είναι πιο ωραία του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών. Και αμέσως γύρισε προς την πλευρά του κ. Κουίκ και τού είπε: Αλλάζουμε γραβάτες; Ο κ. Κουίκ αποδέχτηκε το «αίτημα» του Αμερικανού πρώην αντιπροέδρου και ο ένας φόρεσε τη γραβάτα του άλλου.







Οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς μαζί με τον κ.Θεόδωρο Φορτσάκη

Παρών στο Προεδρικό Μέγαρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ.Βαρθολομαίος

Η ώρα της... γραβάτας: Η ανταλλαγή ανάμεσα στον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουϊκ








Χαμογελαστός ο κ.Σαμαράς

Ο Γιάννης Αμανατίδης, υφυπουργός Εξωτερικών και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης


Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ (αριστερά) με τον κ.Κουϊκ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης