ΝΔ για μεταβίβαση μετοχών MEGA: Συντονισμένη προσπάθεια της νέας διαπλοκής να ελέγξει την ενημέρωση

ΝΔ για μεταβίβαση μετοχών MEGA: Συντονισμένη προσπάθεια της νέας διαπλοκής να ελέγξει την ενημέρωση

Τρία κρίσιμα ερωτήματα για τη συμφωνία Μπόμπολα- Σαββίδη θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση και ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση 

ΝΔ για μεταβίβαση μετοχών MEGA: Συντονισμένη προσπάθεια της νέας διαπλοκής να ελέγξει την ενημέρωση
Τη σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που κάνει λόγο για παλιά και νέα διαπλοκή, προκαλεί η συμφωνία Μπόμπολα- Σαββίδη για την εξαγορά του 20% του MEGA από τον δεύτερο. Ταυτόχρονα, η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει σειρά συγκεκριμένων ερωτημάτων τα οποία καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει και αφορούν αυτή καθαυτή τη συμφωνία εξαγοράς των μετοχών.


Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ σημειώνει ότι η παλιά και η νέα διαπλοκή κινούνται χέρι- χέρι με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου «και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό δημόσιο, διοικήσεων των τραπεζών». Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση «η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών» και προσθέτει: «Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών. Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».


Κλείσιμο
Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει με τρία ερωτήματα, για τα οποία ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση: 



-Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της; 

-Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας; 

-Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων; 



Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ ακολουθεί: 
«Χέρι - χέρι κινείται παλιά και νέα διαπλοκή με τις ευλογίες της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπέζων.
 
Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών. 
 
Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών. 
 
Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος - για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους - δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 
 
Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να απαντήσει: 
 

Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της; 
 
Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας; 
 
Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων; 
 
Σε όλα αυτά πρέπει να απαντήσει η Κυβέρνηση, που παντρεύει τα χρήματα της νέας διαπλοκής με τα υλικά της παλιάς». 

Μαξίμου: Η ΝΔ μας καταλογίζει ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές

Με ένα εντυπωσιακά λακωνικό non paper αντέδρασε το Μαξίμου στην ανακοίνωση της ΝΔ για την εξαγορά των μετοχών του Mega που κατείχε ο Φώτης Μπόμπολας από τον Ιβάν Σαββίδη. Χωρίς να απαντά στα ερωτήματα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση, το Μαξίμου περιορίζεται (σε πέντε γραμμές) να σχολιάσει: «Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ. 
Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη.Γελάει ο κόσμος».

Στο υστερόγραφο του ίδιου non paper το Μαξίμου επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ, για τις αναφορές του στα πλεονάσματα, αναφέροντας: «Υ.Γ. Σχετικά με τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη περί πλεονασμάτων, αποδεικνύεται ότι έχει κοντή μνήμη. Διότι ξεχνά ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα 4% μέχρι το 2030».


Αυτούσιο το κυβερνητικό non paper ακολουθεί:

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ. 
Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Γελάει ο κόσμος.

Υ.Γ. Σχετικά με τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη περί πλεονασμάτων, αποδεικνύεται ότι έχει κοντή μνήμη. Διότι ξεχνά ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα 4% μέχρι το 2030!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης