Τσίπρας: Πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση η Ελλάδα

Τσίπρας: Πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση η Ελλάδα

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ

Τσίπρας: Πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση η Ελλάδα
Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην οριστική έξοδο από την κρίση, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, τονίζοντας παράλληλα ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι μέσα στον τελευταίο χρόνο έγιναν σημαντικά βήματα στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας- Κίνας και πρόσθεσε πως οι σχέσεις αυτές έχουν γερά θεμέλια, που είναι οι πολιτισμοί των δύο χωρών.

Επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα διαδραματίζει στρατηγικό ρόλο στο Belt and Road Forum for International Cooperation και είναι στρατηγικός εταίρος της Κίνας.

Κλείσιμο
Σε ανάρτησή του στο Twitter για τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας είναι πολύ σημαντική» και ότι «η αναβάθμισή της αφορά τόσο σε αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και σε αύξηση των εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων στην Κίνα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών για τις διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Γιώργος Τσίπρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης