Υπόγεια κόντρα Σπίρτζη - ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση πλαστών εισιτηρίων στη ΣΤΑΣΥ

Υπόγεια κόντρα Σπίρτζη - ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση πλαστών εισιτηρίων στη ΣΤΑΣΥ

Στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην ίδια τη ΣΤΑΣΥ αιφνιδιάστηκαν από τα δημοσιεύματα για μεγάλο σκάνδαλο πλαστών εισιτηρίων

Υπόγεια κόντρα Σπίρτζη - ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση πλαστών εισιτηρίων στη ΣΤΑΣΥ
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο κυβερνών κόμμα η φημολογία περί ποινικών διώξεων σε πρώην και νυν διευθυντικά στελέχη της ΣΤΑΣΥ (του οργανισμού για τις Σταθερές Συγκοινωνίες) και τους μετέπειτα χειρισμούς του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη


Στον
ΣΥΡΙΖΑ
Κλείσιμο
, αλλά και στην ίδια τη ΣΤΑΣΥ αιφνιδιάστηκαν από τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή σε φιλοκυβερνητικά μέσα μάλιστα, που έκαναν λόγο για μεγάλο σκάνδαλο πλαστών εισιτηρίων (ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ μάλιστα)
. Κι αυτό γιατί ο εσωτερικός έλεγχος της εταιρίας, έδειξε ότι η υπόθεση αφορά κυρίως προβλήματα στη διαχείριση και μόνο των εισιτηρίων και σε καμιά περίπτωση δεν προκάλεσε τέτοια ζημιά, ούτε πρόκειται για κάποιο οργανωμένο κύκλωμα, όπως έλεγαν τα δημοσιεύματα.  

Μάλιστα ο έλεγχος έγινε επί ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Αρχικά η υπόθεση πυροδοτήθηκε μετά από πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μαίρης Παπασπύρου το 2015, σύμφωνα με το οποίο δεν αποδόθηκαν 1,2 εκατομμύρια ευρώ από πωλήσεις εισιτηρίων στον ΟΑΣΑ. Όμως, η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις αρχές του 2017, διέταξε εσωτερικό έλεγχο στην εταιρεία, ο οποίος διενεργήθηκε από το υπουργείο οικονομικών και κατέληξε στο συμπέρασμα πως το ποσό που δεν αποδόθηκε στον ΟΑΣΑ ανέρχεται μόλις σε 17.000 ευρώ!

Το θέμα μπλέχτηκε όταν τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για άσκηση ποινικών διώξεων σε νυν και πρώην στελέχη της εταιρίας. Τις ποινικές διώξεις τις επιβεβαίωσε ουσιαστικά με δηλώσεις του και ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος έκανε μια ακόμη αιφνιδιαστική κίνηση. Την περασμένη Παρασκευή κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και ζήτησε τις παραιτήσεις των μελών της επικαλούμενος τις φήμες αυτές. Παραιτήσεις όμως δεν δόθηκαν, καθώς η υπόθεση είναι πιο περίπλοκη.

Από τη δικαστική πλευρά δεν επιβεβαιώνεται καν ότι υπάρχει άσκηση ποινικών διώξεων, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η ίδια η βάση της οποίας παρέμβασης του υπουργείου. Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι ο νομικός σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ υπέβαλε επίσημο ερώτημα στις εισαγγελικές αρχές το πρωί της Παρασκευής, ζητώντας να μάθει εάν έχουν πράγματι ασκηθεί διώξεις και η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. 

Πολλοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο υπουργός προσπαθεί να χρησιμοποιήσει εντέχνως τα περίεργα δημοσιεύματα - μιλούν ακόμη και για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα - προκειμένου να αντικαταστήσει τη σημερινή διοίκηση με ανθρώπους της δικής του απόλυτης επιρροής, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για να έχει ισχυρό εκλογικό μηχανισμό στη Β' Αθήνας! Ακόμη και η Αυγή ήταν μπερδεμένη την περασμένη Παρασκευή, καθώς φιλοξενούσε δυο κείμενα για το θέμα, που είχαν αποκλίνουσες προσεγγίσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης