Ακιντζί: Οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν για ακόμη 50 χρόνια

Ακιντζί: Οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν για ακόμη 50 χρόνια

Να αλλάξει νοοτροπία η Ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε ο εκπρόσωπος των Τουρκοκυπρίων και υποστήριξε ότι η Λευκωσία δεν πρέπει να τους αντιμετωπίζει ως μειονότητα αλλά ως ισότιμους εταίρους 

Ακιντζί: Οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν για ακόμη 50 χρόνια
Για "ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας της ελληνοκυπριακής πλευράς" έκανε λόγο ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί
, δηλώνοντας πως η ελληνοκυπριακή κοινότητα πρέπει να να δει την τουρκοκυπριακή "ως ισότιμη και ως εταίρο της" και όχι ως μειονότητα.

Ο Ακιντζί ανέφερε πως εάν υπάρχει η θέληση είναι δυνατόν να υπάρξει ένα πλαίσιο λύσης σε δυο μήνες. 
Πρόσθεσε πως τόσο οι Ελληνοκύπριοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να σχεδιάσουν ένα καλύτερο μέλλον σε κλίμα ειρήνης, εφόσον η μια πλευρά σέβεται τα δικαιώματα της άλλης.
Κλείσιμο
Αναφέρθηκε στη σημασία της ισότητας, της ελευθερίας και της ασφάλειας και είπε πως δεν μπορεί να γίνονται συζητήσεις για ομοσπονδία στη λογική της πλειοψηφίας-μειοψηφίας, και πως οι συζητήσεις που γίνονται αφορούν μια οντότητα με δυο πολιτικά ισότιμες πλευρές.

Είπε πως οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν για ακόμη πενήντα χρόνια και πρόσθεσε πως είτε θα συμφωνήσουμε και μετά το ψευδοκράτος θα καταστεί μέρος ενός ομόσπονδου συνεταιριστικού κράτους, ή εάν δεν μπορέσουμε να καταλήξουμε σε αυτό το ψευδοκράτος θα συνεχίσει στο δικό του δρόμο. Ανέφερε πως επιθυμία της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι να επιτευχθεί το πρώτο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης