Όταν ο Δημήτρης Δανίκας συνάντησε το «κόκκινο κορίτσι» του Κυριάκου

Όταν ο Δημήτρης Δανίκας συνάντησε το «κόκκινο κορίτσι» του Κυριάκου

Ταχύτατη στις αποφάσεις της η Δόμνα, αποφασισμένη, οργανωμένη, στοχοπροσηλωμένη - Τα αγγλικά της ολόιδια με των Brits, το ίδιο και τα γαλλικά της

Σκόρπισαν οι «Ακαδημίες». Σκόρπισαν οι «μαθητές». Σκορποχώρι η Σωρρακώσταινα. «Ετσι νομίζεις;», είπε και πετάχτηκε κάποιος φίλος. «Ετσι είναι», πετάχτηκα εγώ. «Κι όμως, ρίξε μια ματιά στο διαγωνίως απέναντι τραπέζι». Γυρίζω, κοιτάζω και το βλέμμα μου τσιμπάει έξι θηλυκές υπάρξεις. Με γούστο. Πώς να το πω… σαν να διακτινίζεσαι και να βρίσκεσαι μεταξύ Οξφόρδης και Κέιμπριτζ. Εξι λουκούμια. Με πιάνο, γαλλικά και μπαλέτο. Οι καλύτερες νύφες για καλοβαλμένους γαμπρούς εξαιρετικών οικογενειών!

«Τα φαινόμενα απατούν», βιάστηκε να σχολιάσει ο φίλος, επαΐων στα «λουκούμια», συμπληρώνοντας: «Βλέπεις εκείνη εκεί στη μέση με τα μεγάλα μάτια;». «Ε και;», του λέω. «Το μυαλό της δεν το ’χει στον γάμο. Να το θυμάσαι. Σε λίγο καιρό θα γίνει το ακλόνητο επιχείρημα της ευρωπαϊκής νέας Ελλάδας»!

Το golden girl από το Κέιμπριτζ

Αυτή ήταν η πρώτη στιγμή γνωριμίας με το ζωντανό επιχείρημα της ευρωπαϊκής νέας Ελλάδας. Η δεύτερη, όταν μου είπε το τριπλό όνομά της: «Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου». Και Δόμνα και Μαρία; «Να μη χαλάσω το χατίρι στις δυο γιαγιάδες μου». Η τρίτη στιγμή, όταν άρχισε να αραδιάζει το βιογραφικό της, χωρίς κομπασμό, τουλάχιστον φανερό. Το βιογραφικό μοιάζει με των πρωταθλητριών ομάδων στο Champions League. Πώς λέμε Golden Boy; Ετσι και Golden Girl. Αντε τώρα αυτό το πλάσμα να βρει κατάλληλο πόστο στην Ελλάδα! Εχουμε και λέμε:

Πρώτα το Κολλέγιο Αθηνών. «Σιγά», θα πείτε, «ξέρεις πόσους κολλεγιόπαιδες διαθέτει η χώρα;». Αφθονους. Με τους μισούς θα ’πρεπε να είχαμε εκτιναχθεί στις πρώτες θέσεις. Αρα;
Είκοσι και κάτι, ολοκληρώνει τις οικονομικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Γιορκ της Αγγλίας. Φυσικά με A’. Ισως Α’ plus, δεν τη ρώτησα. Ηταν δεν ήταν 20 και κάτι. Κάπως έτσι ανοίγει η πόρτα του Κέιμπριτζ. Ταχύτατη στις αποφάσεις της η Δόμνα. Αποφασισμένη. Οργανωμένη. Στοχοπροσηλωμένη. Τα αγγλικά της ολόιδια με των Brits. Το ίδιο και τα γαλλικά της. Ξέχασα να τη ρωτήσω για τα κινεζικά της.

Ενα πολυμορφικό εργαλείο στην εργαλειοθήκη του οοσα 

Ηταν δεν ήταν 24 όταν πήρε μάστερ και ντοκτορά. Με την ολοκλήρωση και πριν προλάβει το μυαλό της να επεξεργαστεί ποιο ακριβώς θα είναι το επόμενο βήμα, ακούει από τον πρύτανη του κολεγίου της: «Dear, Δόμνα, πώς θα σου φαινόταν να διδάξεις στο κολέγιο;».
Φυσικά δέχτηκε. Φυσικά δίδαξε. Και στη συνέχεια, είπε να πετάγεται δύο φορές την εβδομάδα και να διδάσκει και στο UCL. Ηταν δεν ήταν 26 όταν αποφάσισε να ταχυδρομήσει το βιογραφικό της σε εκείνη τη «συνωμοτική», την «ανθελληνική» δύναμη με την ονομασία «Εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» στο Παρίσι!

Α, εσύ, λοιπόν, είσαι ένας από τους «γερμανοτσολιάδες» που έλεγαν οι λεβέντες του ΣΥΡΙΖΑ; «Μη με καταγγείλεις, please».

Τι σημαίνει «εργαλειοθήκη», Δόμνα; Με απλά λόγια να το καταλάβει και ο τρίτος εξώστης. Με βρετανική απλότητα εξηγεί τα ανεξήγητα:

«Νομοθετικές ρυθμίσεις προς το συμφέρον της ανταγωνιστικότητας. Τόσο στα εισαγόμενα όσο και στα εξαγώγιμα προϊόντα. Αυτός είναι ο προορισμός της τρίτης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ».
Α, ξέχασα να σας πω το πιο σημαντικό: η Δόμνα βρέθηκε στον ΟΟΣΑ άνευ σπρωξίματος. Με ένα πλεονέκτημα, εκτός βιογραφικού. Το πλεονέκτημα ήταν η ελληνική καταγωγή της.

 Περίεργο;

«Ηθελαν Ελληνα. Γιατί η χώρα βρισκόταν και βρίσκεται κάτω από εποπτεία».

Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί τα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι το ίδιο ακριβά, ίσως και ακριβότερα από τα αντίστοιχα Γαλλίας και Αγγλίας; «Ο πρώτος λόγος είναι οι πολλοί μεταπράτες. Πολλοί μεσάζοντες. Φυσικά όλοι πρέπει να κερδίσουν. Ετσι αυξάνεται η τιμή του προϊόντος στο καλάθι της νοικοκυράς. Ο δεύτερος, οι φόροι υπέρ τρίτων. Οπως ακριβώς συμβαίνει με το τιμολόγιο της ΔΕΗ. Μαζί με την κατανάλωση ρεύματος πληρώνεις και την ΕΡΤ».

Οχι μόνο την πληρώνεις, αλλά από πάνω δεν τη βλέπεις. Σαν να πληρώνεις για κάτι που στη συνέχεια το πετάς στον κάδο σκουπιδιών. «Κάπως έτσι. Ο τρίτος, λόγω μεταφορικών και κλειστού επαγγέλματος φορτηγατζήδων. Τα μεταφορικά λόγω υπερβολικών φόρων στο πετρέλαιο. Ολα αυτά μετακυλίονται στην τιμή του προϊόντος. Για να καταλάβεις, όταν για την παραλαβή ενός προϊόντος, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων, χρειάζονται δύο και όχι μία ημέρα, τότε η τιμή ανεβαίνει».


Το βιογραφικό της Δόμνας μοιάζει με αυτό των πρωταθλητριών ομάδων στο Champions League


«Ο Γιάνης κέρδισε σε γυναίκες, η Ελλάδα έχασε δισεκατομμύρια»

Ποιος είναι το θύμα αυτής της τριτοκοσμικής διαδικα­σίας; Φυσικά ο φτωχός καταναλωτής. Και πώς είναι δυνατόν μια αριστερή κυβέρνηση να ξαφρίζει τα πορτοφόλια φτωχών και αδυνάτων; Για βάλε το μυαλό σου να σκεφτεί το ανεξήγητο. Εσένα το λέω που μονίμως καταβροχθίζεις παραμύθια.

Η Δόμνα κατέφθασε στην Αθήνα ως υπεύθυνη ομάδας του ΟΟΣΑ που θα επόπτευε τις νομοθετικές ρυθμίσεις και την εφαρμογή τους στις κατασκευές. 
Προφανώς θα έπεσες πάνω στην αυτού εξοχότητα, τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ποια η γνώμη των ξένων;

«Ενας μη τεκμηριωμένος σόουμαν».

Τι κομψότητα! Ακου εκεί «μη τεκμηριωμένος σόουμαν»!

Δηλαδή σαν να λέμε ο τύπος πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. «Πολλοί από τους συνεργάτες του ΟΟΣΑ υπογράμμιζαν τις πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις από την πολιτική του. Αλλά, πρόσεξε, όχι μόνο από την πολιτική του, αλλά και από τις δηλώσεις του και την παρουσία του». 
Εγώ πάντως από πρώτο χέρι μπορώ να σε βεβαιώσω ότι στα ξένα κινηματογραφικά φεστιβάλ όλα τα θηλυκά ρωτούσαν με ασυγκράτητη περιέργεια για τον Γιάνη. Να μην πω κάτι χειρότερο. «Μην το πεις και γίνουμε ρεζίλι! Κατάλαβα τι εννοείς. Αρα ο Γιάνης κέρδισε στις γυναίκες. Και άρα με τον Γιάνη έχασε η Ελλάδα. Περίφημα»!
Δεν λες τίποτα. Τζάμπα διαφήμιση στα μεγαλύτερα media της Οικουμένης. «Τζάμπα γι’ αυτόν. Πανάκριβα για τον φτωχό».
Αν υπήρχε δικαιοσύνη, έπρεπε ο ίδιος και τα αφεντικά του να πληρώσουν τον λογαριασμό. Το ίδιο έπρεπε να γίνει και με τους προηγούμενους. Τέλος πάντων, για να πάμε στην τρισκατάρατη λέξη «ανταγωνιστικότητα».

Ο Ρομπέν των Δασών 

«Υστερα από τόσες πιέσεις προσπαθούμε. Ομως υπάρχουν δικλίδες με τις οποίες εμποδίζεται η είσοδος νέων παικτών από τη μια και από την άλλη περιορίζεται η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των παικτών που ήδη λειτουργούν στην αγορά. Ετσι στα λόγια υπέρ ανταγωνιστικότητας. Στην πράξη, μία από τα ίδια». 

Μα η Βουλή λειτουργεί με τριπλή βάρδια! «Νομοθετούμε σαν τρελοί. Ομως δεν εφαρμόζουμε αυτά που ψηφίζουμε. Φαντάσου, μέσα σ’ αυτή την επταετία έχουν ψηφιστεί 1.500 νόμοι και έχουν εκδοθεί 3.500 Προεδρικά Διατάγματα. Χώρια οι τροπολογίες».
Για να δούμε τις κατασκευές... «Εδώ επικρατεί η λογική της κατάτμησης ενός έργου. Το κόβουμε σε πολλά κομμάτια. Γιατί αυτό; Επειδή έτσι η κυβέρνηση αποφεύγει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Δηλαδή ένα ολόκληρο μεγάλο έργο πρέπει να βγει σε διαγωνισμό διεθνούς επιπέδου».

Πολύ καλά κάνουμε. Δηλαδή να έρθουν και να πάρουν την μπουκιά από το στόμα των «δικών» μας εργολάβων; Από τον Καλογρίτσα; Να έρθουν οι ξένοι, οι πολυεθνικές; Οι συνωμότες; (χαμογελάει) «Με την κατάτμηση βολεύονται οι δικοί μας εργολάβοι. Τόσο απλό».
Σε παρακαλώ, εργολάβος ο Ρομπέν των δασών Καλογρίτσας; (προσπερνάει το «Ρομπέν των δασών»): «Οσο πιο περιορισμένη και θολή είναι η πληροφόρηση κάθε φορολογούμενου, τόσο πιο ελαστική γίνεται η εφαρμογή των νόμων».

Το τελευταίο ανέκδοτο: λειτουργεί το Δημόσιο 

Σε φαντάζομαι να εξέρχεσαι από τις δημόσιες υπηρεσίες σαν να βγαίνεις από τρελοκομείο. «Κι όμως. Κι όμως».

Ελα! «Είδα εν λειτουργία την κρατική μηχανή. Είδα το προσωπικό υπουργείων μέσα στην τρέλα, στην ανοργανωσιά και την υποχρηματοδότηση να λειτουργεί με συνέπεια. Είδα υπαλλήλους να γνωρίζουν το αντικείμενό τους».
Να και κάτι καλό από την κρίση. «Τους είδα, όμως, κουρασμένους, εξουθενωμένους από τις διαρκείς αλλαγές στις αποφάσεις και τα πρόσωπα. Αυτό και το μεγάλο πρόβλημα. Η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων».

Δεν κατάλαβα τίποτα (ομολογώ ότι αισθάνθηκα βλάκας). «Αν από την αρχή της κρίσης είχαμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο ιδιοκτησίας των μεταρρυθμίσεων, τότε θα τις εφαρμόζαμε, θα κερδίζαμε σε ομοιογένεια και θα βγαίναμε από το τούνελ».
Εννοείς να παραμερίζανε τις διαφορές τους και να ομονοούσαν πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. «Κάπως έτσι. Η Χάνα Αρεντ έχει γράψει ότι "όταν όλοι πάντα σου λένε ψέματα, η συνέπεια δεν είναι να πιστεύεις πάντα τα ψέματά τους, αλλά να μην πιστεύει κανείς σε τίποτα και κανέναν"».

Βιομηχανία ψεμάτων. Κάποιος έχει πει ότι «πολιτική είναι η τέχνη διαχείρισης των φαντασιώσεων των ψηφοφόρων». «Με τόσο πολλά ψέματα, τόσο πολλές ερμηνείες και τόσο μεγάλη έλλειψη σωστής πληροφόρησης ο κόσμος γυρίζει περιφρονητικά την πλάτη του στην τρέχουσα πολιτική και στους πολιτικούς. Αυτό είναι το μέγιστο και ουσιώδες πρόβλημα. Και το στοίχημα είναι να κερδίσουμε σε αξιοπιστία, να πούμε την αλήθεια ώστε ο πολίτης να επιστρέψει στη συμμετοχή».

Το τρελό με σένα είναι ότι αντί να ρίξεις μαύρη πέτρα πίσω σου επέστρεψες για να μείνεις. Εσύ γύρισες. Οι άλλοι φύγανε. «Μα είναι λογικό. Γιατί δεδομένου του χάους που επικρατεί απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη την επικράτεια μπορεί να βρεις μια θέση που σε άλλες συγκροτημένες και οργανωμένες χώρες δεν θα ήλπιζες ούτε στα καλύτερα όνειρά σου».

Το επίσης περίεργο είναι ότι η ανεργία δεν έχει αγγίξει κανέναν και καμία από τις παρέες σου. «Εχουν σπουδάσει έξω και έχουν εξοικειωθεί με τη λειτουργία πιο σφιχτών, ανταγωνιστικών αγορών εργασίας. Και κάτι ακόμα: η φυγή και το brain drain είναι κι αυτό, σε πολλές περιπτώσεις, μια δικαιολογία. Ας πούμε, κάποιος άνεργος νέος τι περισσότερο κερδίζει εργαζόμενος ως γκαρσόνι σε κάποιο χωριό της Ουαλίας; Δεν θα ήταν καλύτερα να έκανε την ίδια δουλειά στο δικό του χωριό, σε καλύτερες γι’ αυτόν συνθήκες; Μην τους τσουβαλιάζουμε όλους. Είναι όμως αλήθεια ότι οι πρώτοι που φεύγουν είναι και οι καλύτεροι».

«Μασάει η κατσίκα ταραμά; Δεν μασάει»


Η Δόμνα σε κάποιο από τα SMS μου είχε γράψει: «Μασάει ταραμά η κατσίκα; Δεν μασάει». Αυτοσαρκαστική, αλλά και επιθετική. Η απελευθέρωση τρέχει από τη φούστα της. Οταν την άκουσα να τα ρίχνει στον «εκσυγχρονιστή» Κώστα Σημίτη έμεινα κάγκελο. Κοίτα να δεις σύμπτωση! Οπως εγώ, έτσι και εκείνη. «Και ποιες οι μεταρρυθμίσεις που έκανε; Και το Χρηματιστήριο; Και η διαφθορά; Και οι Ολυμπιακοί Αγώνες;». Πες τα, χρυσόστομη! Καθώς έφευγε από το ραντεβού στην «Αίγλη» του Ζαππείου φορτωμένη με τα συμπράγκαλα της εργασίας της, σκέφτηκα το αυτονόητο: «Αλλες ονειρεύονται Μύκονο, λούσα, clubbing και "χορηγούς"». Η Δόμνα, στοχοπροσηλωμένη να μετακινήσει τη Σωρρακώσταινα προς την Ευρώπη. Τις πρώτες τις βλέπουμε στα εξώφυλλα και τις λιγουρευόμαστε. Οι δεύτερες ούτε περνάνε από το μυαλό μας!

Α, ξέχασα! Αγαπητή, Μαρέβα, μην ανησυχείς. Η Δόμνα δεν είναι το κορίτσι του Κυριάκου. Απλώς είναι το πιο ευρωπαϊκό, σύγχρονο μυαλό που τσίμπησε ο Κυριάκος και την τοποθέτησε ως προσωπική του σύμβουλο σε θέματα μεταρρυθμίσεων. Με κάμποσες Δόμνες και... Δόμνους, ίσως η Νέα Δημοκρατία να μετασχηματιστεί σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα!

ΥΓ.: Οσο για το κόκκινο, μα φυσικά όπως οι φωτογραφίες. Η Δόμνα φορούσε κόκκινα. «Λόγω Ολυμπιακού;», τη ρώτησα. «Οχι, λόγω Ανάστασης. Αλλωστε είμαι ΑΕΚάρα». Ετσι ηρέμησα. Δύο μέρες αργότερα η ομαδάρα μας έριξε πεντάρα!

ΣΧΟΛΙΑ (44)

Τσούχτρα

Η κοπέλα είναι άλλου για άλλου.. Με τέτοια άτομα η ΝΔ θα δει εξουσία το 2947. Η ΝΔ αντί να μετατραπεί σε φιλολαϊκο φιλελεύθερο κόμμα κοντά στον λαό ασχολείται με ομάδες που αναλύουν την Αρεντ .... Απευθύνονται δηλαδή σε όσους την ψήφισαν την προηγούμενη φορά στο 28 % Για να κερδίσεις χρειάζεται ενότητα και άνοιγμα στον λαο και στην δεξιά και στο κεντρο αλλά χωρίς να ξεχνάς την βάση. Με Δομνες θα πιάσει ταβάνι στην Εκάλη αλλά στο περιστέρι θα μείνει στα ίδια . Καληνύχτα

Theodore

Γιατί ρε μάγκα;Να βάλουν λοιπόν κανα φούρναρη,καναν μπακάλη ή κανα σκουπιδιάρη για νάναι με το λαό;Η μήπως καναν αγράμματο, και καλά διπλωματούχο μηχανικό χωρίς κανένα ένσημο που στρίβει κατά 360;

Τσούχτρα

Καλά, δες τι θα γινει στις εκλογες και μετα μιλαμε. με τα κυαλια θα βλεπουμε την πρωτια του τσιπρα.

shark

sumfwnw me ton theodore, apo pote tha prepei na epilegontai epaggelmata xamhloterou eisodhmatos gia na "proselkuseis" thn laikh taksi? autes einai mikropolitikes kai apopseis ths dekaetias tou '80, isws kai tou '90. To anoigma tha ginei mesw aplou kai alithinou logou eukolws katanohto se strwmata xamhloterhs ekpaideushs, den anakaluptoumai ksafnika thn fwtia... me sebasmo...

Likos

Eide, leei, to dimosio na leitourgei. Se poio kosmo zei auti i kokkinoskoufitsa?

Γλύψε κι άλλο

Πασίγνωστο ότι όσοι μένουν στο πανεπιστήμιο για να διδάσκουν οικονομικά , δεν κάνουν για την αγορά

Πειραιώτης.

Γιαυτό έχουμε κι εμείς βάλει τσικαλώτο και μάρδα...

Δεσμότης του παπαριγκου

Απ' την μία έχει αυτήν από την άλλη τον Άδωνι και καρατομεί και για χάρη του μην τυχόν και πικραθεί το χρυσό μου. Τι να πω; Και ο Κυριάκος διχασμένη προσωπικότητα ή αλλιώς τραγική φιγούρα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας που κρυφοκοιτάζει προς την Ευρώπη γιατί του αρέσουν οι ξανθές γαλανομάτες αλλά δεν τολμά ποτέ να φύγει από την γωνιά του για να της ζητήσει να χορέψουν. Έτσι μοιραία θα παντρευτεί κι αυτός την κοντή, χοντρή με τον μεγάλο κ*λο και τις τρίχες στα χέρια. Πάνω απ' όλα το κόμμα Κυριάκο! Μη χάσεις και συ την εύνοια από τα μόγγολα.

Πειραιώτης.

Βρε κορόιδο,ο Αδωνις έχει πιο πολύ μυαλό από τους περισσότερους μέσα στη Βουλή,γιατί εκτός από το ότι είναι πανέξυπνος και έχει μνήμη απεριόριστη,εχει δουλέψει και δεκαετίες σε ανταγωνιστική αγορά.Κι ας τούχουν κάψει το μαγαζί 15 φορές τα...ξαδέλφια σου. Τον άκουσες ποτέ να μιλάει στη Βουλή;Είδες πως τρέχανε να κρυφτούν οι άλλοι;Ποιός κατάφερε να τον ταπώσει;Κανείς.Μιλάει βλέπεις με επιχειρήματα,και σε συνδυασμό με την απεριόριστη μνήμη του,τους παίρνει όλους παραμάζωμα. Γι' αυτό τον μισούν όλοι τους και τον κακολογούν όποτε και όπου μπορούν.Τελικά όμως τρώνε τη σκόνη του.

dim

Σχετικά με κάποια σχόλια, οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Chris

Τι να πω κύριε Δανίκα. Η κατάστασή σας χειροτερεύει κάθε μέρα. Πλέον αρχίζω να αμφισβητώ και την κρίση σας στις ταινίες. Αν θάβετε μια ταινία, θέλω να πάω να την δω, γιατί μάλλον θα είναι αριστούργημα. Η κυρία Δόμνα-Μαρία, είναι μια χαρά κοπέλα και να ζήσει καλά της εύχομαι. Αλλά, έλεος, με τα πλουσιόπαιδα, που παίρνουν δύο και τρία πτυχία. Ντροπή πια. Η εκπαίδευση ξέρουμε όλοι, ότι είναι μπίζνα. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Λίγα είναι τα μυαλά που ξεχωρίζουν και πηγαίνουν μπροστά τον κόσμο. Οι υπόλοιποι ξεχωρίζουμε μέσα από την οικονομική άνεση των γονιών μας. Ο πιο ευκατάστατος παίρνει και το καλύτερο πτυχίο. Ο Πλαστήρας είχε πτυχίο από το Χάρβαρντ, που έσωσε τόσες ζωές στη Μικρά Ασία? και που ήταν ένας πραγματικός Άγιος? Ο Καποδίστριας, το κόλπο με τις πατάτες, το έμαθε στο Χάρβαρντ? η Ελλάδα, θέλει έναν πατριώτη σαν αυτούς. Αυτοί μας λείπουν.

Κουλ

Κατσε καλα.... που ελεγε και ο Χατζηχρηστος. Πρεπει ναχεις μεγαλο προβλημα μεγαλε.

Δεξιος

Ενταξει, για τον Πλαστηρα και τον Καποδιστρια δεν διαφωνω καθολου (αλλες εποχες, αλλες αναγκες, αλλη συνθεση και βιοτικο επιπεδο της κοινωνιας). Δεν εχουμε, τωρα, τι να κανουμε? Να διαλεγουμε τους ακομα χειροτερους? Κοψε λιγο κοινωνικο φθονο και λιγο ατομικη ζηλοφθονια για τους αριστους και επιτυχημενους και μπορει καποτε να τους μοιασεις λιγο. Τωρα, για τα λεφτα του μπαμπα τους, τι να κανουμε παλι, να τα παρεις εσυ? Εσυ να ζητησεις απο τον δικο σου τον μπαμπα. Για να μην παρεξηγουμαι, κι εγω απο μεσοστικη οικογενεια προερχομαι, με χιλια δυο βασανα σπουδασα, ειδα αλλους με "ανωτερη" καταγωγη απο εμενα να παιρνουν τις "θεσαρες", αλλοτε με "σπρωξιμο" και αλλοτε με αξια και αλλοτε (πιο συχνα) και με τα δυο. Δεν ειναι σωστο να γενικευω και να τους κατατασσω ολους στην πρωτη κατηγορια απο φθονο. Για την τριτη κατηγορια, ειμαι βεβαιος οτι κι εγω αν ειχα πιο σπουδαιο μπαμπα (να πω, ομως, οτι για μενα, ετσι κι αλλιως, ειναι ο πιο σπουδαιος μπαμπας του κοσμου), θα με "εσπρωχνε". ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΜΑΣ!!! ΤΑΞΙΚΑ, ΦΥΛΕΤΙΚΑ, ΣΩΜΑΤΙΚΑ, ΨΥΧΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ. ΟΜΩΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (που ΔΕΝ τα εχουμε και ειναι το τωρινο ζητουμενο), ΕΞΙΣΟΥ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ. Για την ωρα την τυχη μας την καθοριζει ενας πινοκιο και η κομπανια του, που σκεφτονται καπως σαν κι εσενα. Ειναι καλο αυτο? Σου φταιει η κοπελια, η άξια, μηπως?

Chris

Οι ελίτ υπάρχουν, και θα υπάρχουν πάντα, αλλά το θέμα είναι να υπηρετούν το κοινό καλό. Δυστυχώς τα πλουσιόπαιδα, του μπαμπά, που θα έρθουν και καλά να σώσουν την Ελλάδα, θα υπηρετούν το συμφέρον τους. Και ο Καποδίστριας ήταν απο καλή οικογένεια, αλλά το μυαλό του ήταν στο πώς να κάνει ορφανοτροφεία στη χώρα, όταν οι άλλοι ζητούσαν πανεπιστήμια για να παίρνουν μίζες. Θαυμάζω ανθρώπους ανώτερους από μένα όπως ο Πλαστήρας, που ξέρω ότι δεν θα τον φτάσω ποτέ. Δεν θαυμάζω όμως μία κοπελίτσα που σπούδασε σε ένα καλό πανεπιστήμιο. Θα τη θαυμάσω αν μου δείξει αν αξίζει και τι αξίζει. Και μόνο όμως που δέχτηκε να της κάνουν τέτοιο άρθρο, σημαίνει ότι μπήκε στο σύστημα της προώθησης, και αυτό μου προκαλεί αρνητική εντύπωση. Η γνώμη μου είναι αυτή.

Theodore

Δηλαδή, ανεγκέφαλοι,αυτό που μας λέτε είναι ότι οι πτωχοί είναι Αγιοι με φωτοστέφανο, και οι πλούσιοι δαίμονες με κέρατα,ε;Και τότε γιατί κάνουν σα λυσσασμένοι οι πτωχοί να γίνουν κι αυτοί πλούσιοι;Μη μου πείτε ότι δεν το ξέρετε.Ακόμα και λαχεία αγοράζουν,και προπά παίζουν για να τα καταφέρουν,άμα δεν μπορούν αλλοιώς. Πες τε τίποτ' άλλο λοιπόν,γιατί αυτό πάλιωσε.

Sofia

Roloi Bulgari vlepw. Sothikame.

SS

το ιδιο εχεις αλλά με άλλο λουρακι ?

Kwnstantinos

Tin thymamai apo to kollegio. Poli fake.

Danae

Και γω τη θυμάμαι. Τρελό ψώνιο.

lena

Κι εσείς παιδιά του Κολεγίου Αθηνών, τι κάνετε τέτοια ώρα? Δεν θα έπρεπε να δουλεύετε κάπου?

Manos

Na katsei na vrei kanena gampro k na afisei tin politiki.

XRHSTOS

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΜΝΕΣ Η ΔΟΜΝΟΥΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

004465144

«Το εμβληματικό έργο της Αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου και η Έκθεση Προηγμένης Τεχνολογίας που αναδεικνύει, ουσιαστικά παγκοσμίως, το έργο} είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας 

0000kot21

«Είπαμε ότι είναι απαράδεκτο ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ να κρατάει δύο αξιωματικούς του ελληνικού στρατού, αλλά όπως ξέρετε η Τουρκία κρατάει στις φυλακές σειρά και σειρά από Αμερικανούς πολίτες», τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών

2
0000ndr21

«Δεν έχει πια σημασία αν τα μέλη του δρουν με την ανοχή του Μαξίμου ή με τον εσκεμμένο αφοπλισμό της αστυνομίας», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης για την επίθεση από ομάδα ατόμων στο ΣτΕ

4
syriza-grafeia

Απάντηση του κυβερνώνοντος κόμματος στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις αιτιάσεις Τσίπρα ότι υπεύθυνο για την επίθεση κατά Μπουτάρη είναι «ένα συμπαγές, σκοτεινό τμήμα  της ΝΔ»

5