Βουλή: Κάλχας, «Φάρμα των Ζώων» και ζωολογικός κήπος στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής

Βουλή: Κάλχας, «Φάρμα των Ζώων» και ζωολογικός κήπος στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής

Μαντάς και Δένδιας χρησιμοποίησαν μυθολογικές και λογοτεχνικές αναφορές στις τοποθετήσεις τους - «Εδώ δεν είναι ζωολογικός κήπος» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας

Βουλή: Κάλχας, «Φάρμα των Ζώων» και ζωολογικός κήπος στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής
Ακόμα και τον μάντη Κάλχα και το μυθιστόρημα του Τζ. Οργουελ «Η φάρμα των ζώων» επιστράτευσαν οι βουλευτές κατά την συζήτηση των προτάσεων για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που διεξάγεται στην Βουλή.

Η αρχή έγινε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντά
ς προκειμένου να αντικρούσει το αίτημα της ΝΔ για εκλογές επικαλέστηκε τον μύθο του μάντη Κάλχα που αν και τον είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα προλάβει να πιει το κρασί που  ετοίμαζε, ο ίδιος συνέχιζε να περιποιείται τα αμπέλια του. «Όταν γέμισε το ποτήρι με κρασί, ο άλλος μάντης του υπενθύμισε την προφητεία του. Τότε ο Κάλχας άρχισε να γελά ώσπου πέθανε από τα γέλια. Αυτό ταιριάζει και στην
Κλείσιμο
ΝΔ που μονίμως ζητά εκλογές αν και  έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα γίνουν στην ώρα τους».

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Δένδιας ανταπάντησε λέγοντας «δεν θα χρησιμοποιήσω μύθους του Αισώπου αλλά ένα βιβλίο του Τζ. Οργουελ. Την Φάρμα των Ζώων. Σύμφωνα με αυτό τα ζώα αποφάσισαν ότι όλα είναι ίσα. Τοποθέτησαν μάλιστα πινακίδα που έγραφε «όλα τα ζώα είναι ίσα». Στην πορεία όμως διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Όταν δε ορισμένα πήγαν να διαμαρτυρηθούν διαπίστωσαν ότι η πινακίδα έχει αλλάξει και έγραφε «όλα τα ζώα είναι ίσα εκτός από ορισμένα που είναι πιο ίσα» και εξήγησε «αυτό ισχύει και με εσάς που δεν δέχεστε να ερευνηθεί και η δική σας περίοδος. Προφανώς θεωρείτε ότι όλοι είναι ίσοι αλλά οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ίσοι από τους άλλους».

Η φράση μάλιστα του κ. Δένδια προκάλεσε το σχόλιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που ανέφερε «να ενημερώσω τον κ. Δένδια ότι δεν είναι εδώ ζωολογικός κήπος. Ο ζωολογικός κήπος είναι παραδίπλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης