Μηχανισμό… γεφύρωσης διαφορών ΔΝΤ – Κομισιόν ζητά το Μαξίμου για να αποφύγει μέτρα το 2019

Μηχανισμό… γεφύρωσης διαφορών ΔΝΤ – Κομισιόν ζητά το Μαξίμου για να αποφύγει μέτρα το 2019

Τι επιδιώκει η Αθήνα τις τελευταίες ώρες για να μην εφαρμοστεί το νέο κούρεμα στις συντάξεις από 1/12019

Απέλπιδες προσπάθειες για να ξεπεράσει την απαίτηση, που διατυπώνει κυρίως το ΔΝΤ για την εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019 (αντί του 2020, όπως θεωρεί ως καλύτερη λύση) καταβάλλει η Αθήνα τις τελευταίες ώρες και ενώ η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς έχει οδηγηθεί ουσιαστικά σε αδιέξοδο σε αυτή τη φάση.

Η κυβέρνηση εστιάζει κυρίως στο γεγονός ότι το ΔΝΤ επικαλείται προβλέψεις για την ελληνική οικονομία με τις οποίες δεν φαίνεται να συμφωνούν άλλες πλευρές των δανειστών, όπως η Κομισιόν, η οποία δείχνει να προσεγγίζει περισσότερο τις ελληνικές θέσεις ως προς τον χρόνο και τον τρόπο εφαρμογής των σκληρών μέτρων. Μάλιστα τα τελευταία εικοσιτετράωρα παράγοντες της Κομισιόν φέρονται ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με την επιμονή αυτή του Ταμείου.

Τη διαφορά απόψεων που υπάρχει ανάμεσα σε ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κυβέρνηση την αναδεικνύει πλέον ως κεντρικό θέμα στην όλη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου λένε από το μεσημέρι της Τετάρτης ότι πρέπει «να υπάρξει ένας μηχανισμός ο οποίος θα ενοποιεί τις προβλέψεις, ως προς το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019», ώστε να τηρηθούν, όπως σημειώνουν «τα συμφωνηθέντα της 20ης Φεβρουαρίου».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ .ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ.ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΤΣΙΠΡΕΙΚΕΣ.

Κοκορίκος

Ο ψηλέας που είναι στη φωτό πίσω από τον Αλέξη ποιός είναι; Ο Κούγιας ;

Γιάννης

Παπάρες μάντολες

Παρλαπίπες!

Παρλαπίπες από τον ΜΕΓΙΣΤΟ παρλαπίπα Τσιπρονόκιο!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

skopiano-new_main02

Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ Κοτζιάς-Ντιμιτρόφ προχωρούν στην επόμενη φάση, χωρίς επίλυση, αλλά με τη δέσμευση να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες

138