LIVE

Κορωνοϊός

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση είναι ενιαία στο να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση είναι ενιαία στο να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ

«Έχω βαθιά πεποίθηση ότι η συμφωνία θα είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέψει την αμφισβήτηση από κανένα. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Αιχμές κατά Στουρνάρα ότι «πολιτικολογεί»

Η κυβέρνηση είναι απόλυτα ενιαία και συμπαγής για να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στη σκιά των αντιδράσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την τύχη της ΔΕΗ στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση.

«Όταν έρθει η τελική συμφωνία θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις και αυτές θα συγκριθούν με όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ, με όσα απαιτούν οι δανειστές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, και τρίτον με τις προγραμματικές θέσει της κυβέρνησης» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και κατέληξε για το θέμα στην πρώτη ερώτηση που δέχθηκε γι' αυτό «έχω βαθιά πεποίθηση ότι η συμφωνία θα είναι τέτοια ώστε να μην επιτρέψει την αμφισβήτηση από κανένα. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής».

Στο μπαράζ των ερωτήσεων που δέχθηκε για το θέμα ο κ. Τζανακόπουλος είπε, επίσης, ότι «σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε ένα σχέδιο που θα μπορούσε να συγκριθεί με το σχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ"» ενώ για την αντίδραση των συνδικαλιστών και τη στάση της κυβέρνησης είπε ότι «ποτέ εμείς δεν τους αντιμετωπίσαμε ως εχθρούς αλλά κάνουμε διάλογο». 

Να αποφεύγουν την πολιτικολογία οι θεσμικοί παράγοντες

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες τοποθετήσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι «οι θεσμικοί παράγοντες βεβαίως και δικαιούνται και έχουν υποχρεώση να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς πορεύεται η οικονομία. Θα πρέπει να αποφεύγουν την πολιτικολογία, να έχουν καθαρό βλέμμα και να βλέπουν ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν βρίσκεται στην πλευρά της κυβέρνησης αλλά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Αυτό που θα περίμενε κανείς θα ήταν ένα καθαρότερο και μη πολιτικό βλέμμα».

«Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω είναι ότι ο κίνδυνος το πρόγραμμα να μη βγει θα αυξηθεί αν δεν καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία. Όλοι όσοι τοποθετούνται θα πρέπει να μας πουν πέρα από το πότε και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κλείσει η συμφωνία. Θα βοηθούσαν στην αντιμετώπιση της ύφεσης που προκάλεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις - που θυμάστε ποιοι ήταν οι υπουργοί Οικονομικών - οι προτάσεις του ΔΝΤ;» πρόσθεσε σε επόμενη ερώτηση για το θέμα ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος σε ερώτηση για τη συνέντευξη του Κώστα Σημίτη που θα προβληθεί είπε ότι «θα ήταν ο τελευταίος που θα μπορούσε να καταθέσει προτάσεις για την ελληνική οικονομία. Είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας».

Κατανοούμε την ανησυχία για τις διαπραγματεύσεις αλλά δεν φταίει η κυβέρνηση

Παράλληλα δεν διέψευσε ότι οι θεσμοί περιμένουν επιστολή από την ελληνική κυβέρνηση για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει λέγοντας ότι «δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, ανταλλάσσονται καθημερινά δεκάδες e-mail επομένως δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για κάθε μεμονωμένη επικοινωνία κυβέρνησης-Θεσμών».

Επανέλαβε ότι ορόσημο είναι η εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ όπου «ευελπιστούμε ότι θα πάρει μια απόφαση. Θα πρέπει να επιταχύνει το Ταμείο και να πάρει μια απόφαση από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ανάκαμψη της οικονομίας».

«Κατανοούμε την ανησυχία για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων Όσο πεπερασμένος χρόνος είναι για την ολοκλήρωση άλλο τόσο είναι και αυτός της αντοχής της κοινωνίας στη λιτότητα» είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών ο κ. Τζανακόπουλος σε σχετική ερώτηση απάντησε με ένα ξερό «όχι».

Κληθείς να τοποθετηθεί επί των δηλώσεων Δραγασάκη για τον κίνδυνο 4ου Μνημονίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «είναι λογικό όλοι όσοι εμπλέκονται με το πρόγραμμα να εκφράζουν τις ανησυχίες τους αλλά η πεποίθησή μου είναι ότι σύντομα θα υπάρξει μια συμφωνία και μια συμφωνία για τα μέτρα για το χρέος που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «υπάρχει προβληματισμός σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις αλλά γι' αυτές δεν ευθύνεται κατ'αρχήν η κυβέρνηση αλλά οι παράλογες απαιτήσεις των Θεσμών. Ήταν στοιχειώδης υποχρέωση της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί προκειμένου να φύγουν από το τραπέζι προτάσεις για μέτρα 4,5 δισ.». 

Δεν θα ψηφιστούν μέτρα πριν την τεχνική συμφωνία, μπορεί μετά

Εμφανίστηκε ακόμα κατηγορηματικός ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε ψήφιση μέτρων πριν την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας αλλά όπως είπε «μεταξύ της τεχνικής συμφωνίας και της ολοκλήρωσης της συζήτησης για το χρέος υπάρχει πιθανότητα να ψηφιστούν κάποια μέτρα αλλά όχι τα μέτρα για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος».

«Ό,τι συμφωνήσουμε θα το φέρουμε στη Βουλή, δεν φοβόμαστε τη Βουλή και το λαό. Έχουμε τη γενναιότητα να υπερασπιστούμε αυτό που συμφωνούμε» πρόσθεσε για το θέμα.

Στην τελευταία ερώτηση τέλος που δέχθηκε ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «είναι πιθανόν» να εξυφαίνονται σενάρια για οικουμενικές κυβερνήσεις από όσους πολιτικολογούν αλλά ξεκαθάρισε ότι «δεν βρίσκονται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης οι πολιτικές αλλαγές».

Ο κ. Τζανακόπουλος στην αρχική του τοποθέτηση επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «κινείται στη φαιδρότητα και την καταστροφολογία» καθώς, όπως είπε, «είναι φαιδρότητα η θέση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εγκλωβίσει μαζί με τους δανειστές σε σενάρία αυξημένης πλειοψηφίας».

Κάλεσε, δε, τη Νέα Δημοκρατία να πει «με παρρησία ότι όχι μόνο δεν θα ψηφίσει αλλά και θα καταργήσει τη συμφωνία. Άλλα λέει μέσα και άλλα έξω που λέει ότι θα διατηρήσει τη συμφωνία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Το μαγαζάκι του Φωτόπουλου - Συνδικαλιστών

Μέσος μισθός στη ΔΕΗ 2.700 ευρώ το μήνα. Πλήρωνε κοροιδάρα Έλληνα το ρουσφετομάγαζο που λέγεται ΔΕΗ. Και σε όσους δεν αρέσει ξύδι.

Antoine

Για το εκατομμύριο των ανέργων του ιδιωτικού τομέα, ούτε λόγος αριστερό, άεργο κομματόσκυλο. Για τη ΔΕΗ των Φωτοπουλαίων συνδικαλιστών που απολάμβαναν ταξίδια ανά την υφήλιο με τα λεφτά τα δικά μας, νοιάζεσαι. Ουστ κοράκι.

JIM

Όχι άλλον σανό στον κόσμο κομισάριε, πάει η ΔΕΗ την χάσαμε από την υπερήφανη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα. Τελικά ο κομαντάντε αποδείχθηκε πολύ χειρότερος του Γιωργάκη.

Γιώργος

Για τους αριστερούς υπάρχει μόνο το κρατικό κατεστημένο. Δεν τους νοιάζει ούτε στο ελάχιστον οι νέοι, οι οικογενειάρχες, οι συνταξιούχοι,τα ειδικά μισθολόγια , οι μαθητές και τα παιδιά. Μόνο το σκληρό κατεστημένο, οι φαύλοι καφενόβιοι και τεμπέληδες είναι στις προτεραιότητές τους. Αυτό είναι το 15% που τους στηρίζει και θα παραμείνει σε αυτό το απατεωνίστικο κατεστημένο. Εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να αντιδράσουμε, δεν δέχομαι οι φαύλοι να μας εξουσιάζουν.

αντε ρε κοπροι

ποτε θα μαζευτειτε να δουμε.

ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ

Oυστ από δω. Επαγγελματία ψεύτη, προβοκάτορα, άεργε (δίχως έργο-μόνο λόγια), παιδί του σωλήνα, κομματόσκυλο. Αντε να δουλεψεις και μετά να μιλάς. Προσωπικά σε φτύνω. ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΣ

...

Στάζει ακόμα γάλα της μαμάς. Ό,τι και να πει συμφωνώ μαζί του γιατί είναι άβγαλτο το μωρό.

πονηρουλης

"δημοσιος χαρακτηρας" διατηρειται ακομα και αν πουληθει μεχρι το 49%, σωστα??? Μπραβο αριστεροι της πλακας!

Μάνος

Έχει δουλέψει ποτέ του αυτός η κάνει την εργασία του πάνω μας

Γιώργος

Όποτε μας συμφέρει η ΔΕΗ δεν είναι δημόσιο "γιατί είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο" και όποτε δεν μας συμφέρει είναι δημόσιο και "δεν πρέπει να ξεπουληθεί σε ιδιώτες"....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης