Σταμάτης: Επικίνδυνα επιπόλαιος ο Κατρούγκαλος

Σταμάτης: Επικίνδυνα επιπόλαιος ο Κατρούγκαλος

«Τάσσεται κατά των Ευρωπαίων Εταίρων μας, ενώ προσκαλεί ουσιαστικά τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα»

Σταμάτης: Επικίνδυνα επιπόλαιος ο Κατρούγκαλος
Για «επικίνδυνη επιπολαιότητα» και «άγνοια» της εσωτερικής πραγματικότητας και των διεθνών συνθηκών κατηγορεί ο κ. Δημήτρης Σταμάτης τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών
Γιώργο Κατρούγκαλο με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή
.

Με αφορμή την πρόσκληση Κατρούγκαλου για τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις ενόψει του δημοψηφίσματος που ετοιμάζει ο κ.
Κλείσιμο
Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Σταμάτης εξηγεί ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν εκδηλώσεις από στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης.

«Την ώρα που κορυφώνεται η σύγκρουση Τουρκίας – Ευρώπης και αυξάνεται η προκλητικότητα των Τούρκων σε βάρος της χώρας μας, ο αναπληρωτής υπουργός Κατρούγκαλος με χθεσινές δηλώσεις του, τάσσεται κατά των Ευρωπαίων Εταίρων μας, ενώ προσκαλεί ουσιαστικά τους Τούρκους να πραγματοποιήσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Σταμάτης στην ερώτησή του για να προσθέσει: «με την πρωτοφανή δήλωση αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δείχνει ασύγγνωστη και επικίνδυνη επιπολαιότητα και άγνοια(;) της ελληνικής εσωτερικής πραγματικότητας. Δεδομένου, πέραν των άλλων, ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Τούρκοι ψηφοφόροι. Αφετέρου, παρεμβαίνει – ως μη όφειλε- υπερ των απόψεων της τουρκικής κυβέρνησης σε εσωτερικά ζητήματα χωρών μελών της ΕΕ για να αποσπάσει τους επαίνους (!) του Τουρκικού Τύπου».

Ρωτά τέλος τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά εάν «οι απόψεις του αναπληρωτή του απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης» καθώς και αν προτίθεται η κυβέρνηση να επιτρέψει προεκλογικές συγκεντρώσεις τουρκικών κομμάτων στην χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης