Τσίπρας: Στόχος μας να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα το 2021

Τσίπρας: Στόχος μας να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα το 2021

Έμμεση επίθεση στο ΔΝΤ - το οποίο δεν κατονόμασε - ότι «κωλυσιεργεί» τις διαπραγματεύσεις στα τεχνικά κλιμάκια - Καμία αναφορά στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας με δανεισμό από την Παγκόσμια Τράπεζα

Το 2021 έθεσε ως χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση της στρατηγικής της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου όταν και, όπως είπε, η Ελλάδα θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας
στην εισαγωγική του τοποθέτηση πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στις διαπραγματεύσεις των τεχνικών κλιμακίων και τις συνήθεις δυσκολίες και τα εμπόδια που στήνουν γνωστοί μας φίλοι, όσο, όμως, και να θέλουν να κωλυσιεργίσουν τις διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός σε μια έμμεση επίθεση προς το ΔΝΤ το οποίο ωστόσο δεν κατονόμασε τηρώντας πολύ προσεκτική στάση σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος υποστήριξε ότι «το πραγματικό διακύβευμα για το αύριο του τόπου δεν παίζεται στο χώρο της συζήτησης των τεχνικών κλιμακίων αλλά στο πεδίο της οικονομίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τα όσα υποστηρίζουν τα τεχνικά κλιμάκια και «όσοι έχουν βαριές ευθύνες για τη λιτότητα» λέγοντας ότι «η πραγματικότητα έχει κάνει τον σκοπό τους παράφωνο, έναν παράφωνο που δεν μπορεί να τον ακούει κάποιος για πολύ».

«Τώρα είμαστε σε θέση να συνθέσουμε εμείς την μουσική και την άνοιξη της οικονομίας ώστε τους καρπούς να μην τους απολαύσουν λίγοι» συμπλήρωσε.

Υποστήριξε, δε, ότι «μετά από επτά χρόνια σχεδόν καταστροφικής ύφεσης, η χώρα έχει επιστρέψει ήδη σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» προσθέτοντας ότι «έχει επιστρέψει ήδη από την προηγούμενη χρονιά, από το 2016 υπερβαίνοντας, μάλιστα, θετικά όλες τις προβλέψεις για το προηγούμενο έτος».

Προσπάθεια αλλαγής ατζέντας

Σε μια φανερή προσπάθεια του πρωθυπουργού να βάλει στη δημόσια συζήτηση μια άλλη ατζέντα πέραν των διαπραγματεύσεων ο κ. Τσίπρας είπε ότι «το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξουν φορά τα διαγράμματα αλλά η αναπτυξιακή πολιτική να αρχίσει να γίνεται αισθητή στην κοινωνία και να μεταφραστεί σε όρους αξιοπρεπώς αμοιβόμενης εργασίας και σταθερής ασφάλισης».

Μιλώντας για το μοντέλο παραγωγής για την επόμενη μέρα τόνισε ότι δεν μπορεί να αποτελεί επιθυμία η επιστροφή στο 2009 και το μοντέλο της κρίσης που βασίστηκε στον εσωτερικό δανεισμό με κύριο χαρακτηριστικό την αδιαφάνεια στις δημόσιες συμβάσεις.

«Στόχος μας πρέπει να είναι η σύγκλιση με τις ανεπτυγμένες χώρες. Και για να πετύχουμε τους στόχους χρειάζονται πολύπλευρες και ριζικές μεταρρυθμίσεις» συνέχισε διευκρινίζοντας ότι η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας όπως είναι η ατζέντα Μητσοτάκη είναι αντιμεταρρύθμιση. «Αυτή είναι η ατζέντα Μητσοτάκη που ισχυρίζεται ότι η κοινωνία θα μακροημερεύσει μόνο αν οι πλούσιοι γίνουν πλουσιότεροι. Για εμάς αντίθετα κοινωνική ευημερία είναι η αναδιανομή του πλούτου  και ένα βιώσιμο κοινωνικό κράτος» συμπλήρωσε.

Ως βασικούς στόχους ο κ. Τσίπρας έθεσε τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την ταχύτερη ανάκτηση του κατεστραμμένου από τη λιτότητα ΑΕΠ, τη μείωση της ανεργίας με δημιουργία συνθηκών πλήρους απασχόλησης, την ανακοπή του brain drain και τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων.

Έστειλε, επίσης, μήνυμα συστράτευσης τονίζοντας ότι «η επίτευξη των στόχων δεν είναι ενός μονάχα τομέα της κυβερνητικής πολιτικής και τα παραγωγικά υπουργεία» προαναγγέλλοντας διαβουλεύσεις με παραγωγικούς φορείς αλλά και σε τοπικό επίπεδο προκειμένου «να έχουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για τους άξονες δράσεις που θα προσδιοριστούν».

«Όφείλουμε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της κρίσης και να σχεδιάσουμε την επόμενη ημέρα με όραμα. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πιο κρίσιμο έργο που καλείται η κυβέρνηση να υλοποιήσει. Να κάνει πράξη το όραμα της δίκαιης ανάπτυξης, χωρίς να υποτιμώ το έργο της διαπραγμάτευσης, αλλά αυτό είναι που θα μας οδηγήσει έξω από την κρίση. Είμαι βέβαιος ότι το πιο δύσκολο έργο που θα αποδώσει καρπούς την επόμενη διετία και με βάση το οποίο θα κριθούμε θα το φέρουμε εις πέρας» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Καμία αναφορά στο πρόγραμμα των 100.000 θέσεων εργασίας

Ερωτήματα πάντως δημιουργεί η απουσία κάθε αναφοράς του κ. Τσίπρας στο πρόγραμμα απασχόλησης για τη δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας που είχε εξαγγελθεί με το non paper μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτό πιθανόν να οφείλεται στις επιφυλάξεις που διατυπώνονται από διάφορες πλευρές - ακόμα και από την Κομισιόν - για το πρόγραμμα αυτό και συγκεκριμένα για το κόστος δανεισμού για την υλοποίησή του.

Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση του πρωθυπουργού

ΣΧΟΛΙΑ (85)

ιεροσυλια!

καλα ρε βασδεκη, εχει καμια σχεση ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , με τον μεγα αλεξη τσιπρα;;; Ααα συγνωμη ξεχασα, εχουν τα μεσαια στρωματα , ο ενας τα εφτιαξε και ο αλλος τα διελυσε! Ααα συγνωμη και τον καραμανλισμο, ο ενας τον γκρεμισε και ο αλλος τον ξαναφτιαξε! παυλοπουλος, καμμενος, παπαγγελοπουλος, νικολοπουλος.......

ΒΜ

Εννοει το 3021.

ΑΡΗΣ

ΣΩΣΤΟΣ

Οξαποδω

Η κανονικότητα ενός ανώμαλου μας φέρνει ανατριχίλα.

POK

Τι είπε πάλι το πτηνό; Όχι ότι έχει καμια σημασία.

kumalu

Το τελευταίο ανέκδοτο με τον Τοτό το άκουσες???

ΝΙΚΟΣ

Πάει το 'χασε τελείως ο ανεπρόκοπος. Από νταουλιέρης την έχει δει συνθέτης μουσικής που θα χορεύει τους δανειστές. Με ύφεση 1,1% για το 16 και νέα μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων είμαστε έτοιμοι για εκτόξευση. Θα μας εκτοξεύουν σισίτια από φορτηγά του ΟΗΕ.

Μπάμπης

ο Τσιπρας δίχασε τους Ελληνες, πριν βγει και αρχισει να ταζει πράγματα που δεν γινονται, ο κόσμος είχε αρχισει να σοβαρεύει, τα μεγάλα κομματα είχαν αρχίσει να βλεπουν πως δεν γινεται αλλο με διορισμούς και διαπλοκή και ειχαν αρχίσει να αλλάζουν πολιτική και ξαφνικά ηρθε ο Τσιπρας και εβαλε στο τραπεζι, αυξησεις , μειωσεις φόρων και διορισμους και κάποιοι τα πίστεψαν. Το δημοψήφισμα χωρισε την Ελλάδα στην μεση, μισοί με το ναι και μισοι με το όχι για να βγει τελικα το όχι που εγινε ναι. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Alexi katoura na fygoume ....

του λεει η τροικα και αυτος το πιστεψε χαχαχα

Σιχάματα

Έλεγαν στόχος μας να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα το 2017, μετά το πήγαν 2018, μετά 2019,20,21 και το 2020 θα ακούμε στόχος μας είναι να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα το 2025. Η Ελλάδα και οι Έλληνες αργοπεθαίνουν, δουλειές δεν υπάρχουν, ζεις σαν ζώο ακόμα και αν βρεις μια δουλειά με τα ψίχουλα που δίνουν, κανείς δεν θα πάρει σύνταξη με την ανεργία και τα προγράμματα, θα πεθαίνουμε στα παγκάκια σαν αδέσποτα και αυτά τα γελοία άχριστα υποκείμενα μαζί με τα έξω αρπακτικά κοροϊδεύουν τον κόσμο. Συνεχίστε έτσι και η Αργεντινοί θα μοιάζει αστείο. Μείνετε εκεί στο συννεφάκι και θα δείτε τι έχει να γίνει.

Aris

Ξέχασες να βάλεις ότι το 2010 μας έλεγαν ότι το 2012 θα βγούμε στις αγορές

Aris

Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας όλων των εποχών με δεύτερο (πλέον) τον ΓΑΠ.

Energos politis

Ετοιμαστειτε για εμφυλιο, και οσοι επιζησουν με τα μισα εδαφη να τα εχουν παρει οι φιλοι γειτονες...

Βασδέκης

Αυτά είναι τα όνειρα της αισχρότατης και επάρατης Δεξιάς Μόνο με πραξικοπήματα και εμφυλίους έπαιρναν την εξουσία στο παρελθόν, μέχρι που ήρθε ο μέγας Ανδρέας το 1981 και άλλαξε το ρουν της ιστορίας, σε ό, τι αφορά στη νεοελληνική πολιτική. Η ΝΔ μη μπορώντας να κάνει αλλιώς στο μεγάλο παλλαϊκό και δημοκρατικό ρεύμα ακολούθησε και αυτή στην οργάνωσή της τα πολιτικά βάθρα της δημοκρατίας που θεμέλιωσε στη χώρα μας ο μέγας εκείνος πολιτικός. Και απέμειναν ακόμα σταγονίδια της επάρατης Δεξιάς που σοφίστηκαν δικαστήρια με το ΚΚΕ το 1989 πρωτοστατούντος του πατρός του Κυριάκου για να δικάσουν τον ανίκητο τότε Ανδρέα, προκειμένου να τον λασπώσουν και να τον ρίξουν από την εξουσία!!!!!!!!!Και τώρα αυτά τα σταγονίδια ονειρεύονται και πάλι εμφύλιο(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) για να ρίξουν τον μέγα Αλέξη... Δεν κόβεται εύκολα το χούι, βλέπετε, για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμα φορά ο θυμόσοφος λαός μας ο λέξας και λέγων πλειστάκις: "ο λύκος την τρίχα του αλλάζει, το χούι του ποτέ". Θαυμάστε τους λοιπόν...

Ακρα αριστερά και εμφύλιος

... πάνε μαζί. Ψηφίσαμε τη καταστροφή της χώρας. Και να πεις ότιδεν ξέραμε? Τόπν με τ' όναμά τους, Ριζοσπαστική Αριστερά και με Παυλόπουλο μαζί!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakkri

Το Έκτακτο Σχέδιο προβλέπει μεγαλύτερη παρουσία της Αστυνομίας, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, μηδενική ανοχή χωρίς χαριστικές ρυθμίσεις, ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης με 50 τροχονόμου

45